Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-беле убедљиве у Шапцу

Фудбалерке Црвене звезде забележиле су убедљиву победу на гостовању против Мачве у Шапцу резултатом 6:0 (2:0) у оквиру 14. кола Супер лиге Србије.

Гошће из Београда су већ у другом минуту успеле да дођу до предности након једанаестерца који је успешно реализовала Дејана Стефановић постигавши свој четврти погодак у шампионату ове сезоне, а осми рачунајући и такмичење у Купу Србије. Двадесет минута касније већ је било 2:0 након поготка Звездиног капитена Милице Мијатовић. Био је то њен 15. гол у Звездином дресу на 28. такмичарској утакмици. Најбољу шансу у првом полувремену Мачва је имала после опасног шута Радићеве који је прохујао поред саме стативе. Могле су црвено-беле и до убедљивије предности до одмора, али је чувар мреже шабачког састава, Катарина Симић два пута “вадила кестење из ватре“ и спречила екипу Дарка Стојановића да реши све дилеме око победника већ у првих 45 минута.

У наставку се у стрелце по први пут у Звездином дресу уписала и репрезентативка Костарике Данијела Круз, која је повисила на 3:0 у 56. минуту, да би девет минута касније репрезентативка Србије Дина Благојевић погодила мрежу Мачве за великих 4:0. Био је то њен осми гол у шампионату ове сезоне, по чему је други стрелац екипе. Домаћи састав остао је и без две фудбалерке због повреда у финишу. Вања Филиповић је чак због једног нехотичног судара морала и на преглед у хитну помоћ, али је све прошло без озбиљнијих последица. У 84. минуту млада Анастасија Трифуновић је на свом дебију у Супер лиги успела да постигне гол и повиси резултат на 5:0, да би ревију голова затворила Мирела Тенков, Звездин голгетер и члан националног тима, у 89. минуту својим 11. поготком у шампионату ове сезоне за коначних 6:0.

1zv

МАЧВА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:6 (0:2)

Шабац – Гледалаца: 80. Судија: Јелена Ристић (Београд). Жути картони: Вукашиновић (Мачва), Бобић (Црвена звезда). Стрелци: Стефановић из једанаестерца у 2, Мијатовић у 22, Круз у 56, Благојевић у 65, Трифуновић у 84. и Тенков у 89. минуту.

МАЧВА: Симић, Граовац, Вукашиновић, Танасковић, Станишић, Јездић, Глигорић, Симић, Радић, Лазић (од 32. Димитријевић), Филиповић (од 74. Мицић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ивановић, Тришић, Т. Ђорђевић (од 60. Трифуновић), Стојановић, Круз, Стефановић, Тенков, Мијатовић (од 46. Бобић), Благојевић, Ерац (од 46. Теодосијевић), К. Ђорђевић.

Први део Супер лиге Србије фудбалерке Црвене звезде завршиле су на трећем месту са учинком од девет победа, ремијем, четири пораза, гол разликом 54:19 и 28 освојених бодова. Следи још шест кола у плеј-офу, где такмичење настављају Спартак, Машинац, Црвена звезда и Војводина, док ће Пожаревац, Напредак, Слога Раднички и Мачва играти плеј-аут.

1zfk1mi1mt1kdj1db1cz

Повезане вести

Leave a Comment