Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Штимац: Идемо у Загреб да тријумфујемо, политичке ствари нећемо да коментаришемо

Центар Црвене звезде, Владимир Штимац, управо је против Цедевите недавно имао одличну ролу у полуфиналу плеј-офа АБА лиге и са великим оптимизмом очекује још један сусрет против Загрепчана.

– Идемо да одиграмо као да је за пролаз. Борићемо се да победимо у тој утакмици и сигурно ћемо дати све од себе.

Ускоро ће бити познат и Звездин ривал у четвртфиналној серији Евролиге, а Штимац нема неког фаворита између ЦСКА и Лаборал Куће.

– Нас то не занима. Даћемо све од себе да будемо спремни било ко да дође, оставићемо и више од 100 одсто на терену, па шта буде, али сигурно ћемо играти са великом жељом и доста борбено.

Звезда је ове сезоне одиграла неколико драматичних мечева против Цедевите, а сада утакмица осим престижа и финансијског мотива неће имати резултатски значај за поредак на табели у групи Е.

– Већ шести пут са њима играмо, то је стварно доста. Одлична екипа, али као што сам рекао сигурно смо спремни да победимо.

Меч 14. кола групе Е ТОП 16 фазе Евролиге имао је и непримерену предигру, јер су Хрвати решили да приход од меча донирају за обнову водоторња у Вуковару за који тврде да је симбол њиховог отпора према Србима, па је реаговао и први човек Црвене звезде Небојша Човић, који је обавестио Евролигу о овом нечувеном потезу у историји такмичења уз опаску а Хрвати имају фрустрације од Србије и Црвене звезде као и да београдски црвено-бели неће насести на овакву провокацију. Репрезентативни центар о томе није желео да говори.

– Те политичке ствари нећемо да коментаришемо. Причамо само о утакмици. Идемо да тријумфујемо тамо, то је за нас важно, а политичке ствари нас као екипу не занимају. На терену ћемо да покажемо шта знамо.

Ритам од једног меча недељно добро је дошао шампиону Србије и АБА лиге да се регенерише и припреми за наредне изазове.

– У ове две недеље смо имали по једну утакмицу. То нам је одговарало да се припремимо, мало да се затегнемо, да урадимо неке нове детаље и мислим да је помогло доста да се одморимо. Све је супер и како треба.

У тиму ће после дуге паузе поново бити капитен Лука Митровић. Колико то може да значи за екипу?

– Значи сигурно. Лука је одличан играч, желим му све најбоље и да се више никада у животу не повреди – истакао је Штимац

Повезане вести

Leave a Comment