Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Много неизвесних за наступ у Загребу, Митровић у екипи

Црвена звезда по свему судећи неће моћи да рачуна на најјачи састав за гостовање против Цедевите у Загребу у последњем колу ТОП 16 фазе Евролиге, док ће капитен тима Лука Митровић путовати са саиграчима, али је неизвесно да ли ће и наступити први пут после дуге паузе.

Меч са Цедевитом на програму је у петак од 19 часова, а тренер црвено-белих Дејан Радоњић покушао је за Моцарт спорт да објасни са каквим се све проблемима суочава пред овај меч који осим престижа и финансијског мотива нема велики такмичарски значај за оба тима.

– Од дуела са Дарушафаком не тренира нам Квинси Милер због повреде и питање је да ли ће уопште бити способан да нам помогне у Загребу. Таренс Кинзи такође није тренирао због ситних повреда, а требало би да почне да ради како би ушао у тренажни процес и покушао да буде спреман за утакмицу. Стефан Јовић је због чињенице да је постао отац добио неколико слободних дана и није тренирао са екипом, док Марко Гудурић има температуру. Радимо уз доста проблема и тренирамо тако, уједно покушавамо и да се у тим околностима припремимо за наредни меч.

1rad,

Лука Митровић ће коначно бити у саставу, али је питање да ли ће баш на овом сусрету добити прилику да истрчи на терен после вишемесечне паузе.

– Он ће бити у конкуренцији за Загреб, путоваће са екипом, али видећемо да ли ће играти или не. Добро је радио у претходном периоду и ја сам задовољан. Што се мене тиче најбитније ми је да је прошао кроз тренажни процес, да напредује из дана у дан. Осим подизања физичке спреме радимо на томе да Лука добије сигурност на дужи временски период који треба да подигне до одређеног нивоа. И не само сигурност, већ треба да ради на спремности у свим сегментима. Срећан сам што је он превазишао комплетну проблематику тешке повреде, и искрено се надам да ће бити од помоћи екипи до краја сезоне.

Осврнуо се Радоњић и на одличан резултат његовог тима у Евролиги ове сезоне, али и најавио нове обавезе које следе.

– Изузетно сам задовољан резултатом, јер не треба да подсетим у каквој смо проблематици били на почетку сезоне, када смо били практично изгубљени што се тиче Евролиге. Онда је уследио пласман у ТОП 16, сада у ТОП 8, а када се погледа само који све клубови нису ушли у наредну фазу, наш успех додатно добија на значају и тежини. То представља задовољство за мене управо онолико колико је и сам резултат велики. Али, тек нас чека доста обавеза, приличан број утакмица, битних и јаких, зато морамо да будемо максимално фокусирани на све будуће циљеве и обавезе које нас чекају – истакао је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment