Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Осећам се одлично и надам се да нећу пореметити екипу

Капитен Црвене звезде Лука Митровић коначно ће бити у тиму и може лако да се деси да гостовање Цедевити у Загребу буде његов први меч након дуге паузе због повреде.

– Што се тиче тимског размишљања и амбиције, идемо у Загреб да одиграмо један потпуно такмичарски меч. Идемо на победу у тој утакмици, јер ова претходна два пораза у Евролиги, која су била прилично убедљива у Кубану и поготово овај кући од Дарушафаке нам не дозвољавају да размишљамо другачије иако смо обезбедили тај пласман у четвртфинале. Не желимо да у последње две-три утакмице покваримо комплетан утисак који смо направили до сада, тако да идемо у Загреб као да нам је утакмица од животног значаја. Наравно идемо растерећени, немамо тај притисак резултата, али идемо да одиграмо утакмицу као да нам победа значи пролаз даље.

Лука је срећан и због самог места у екипи након тешког периода који је на срећу далеко иза њега.

– Коначно сам са екипом. Претходних десетак дана сам тренирао са тимом. Радим тренинге са контактом, вратио сам се у играчки део тренинга пет на пет, тако да ћу коначно бити са екипом после скоро шест месеци. То ме поприлично радује. Видећемо да ли ћу заиграти у Загребу, али само присуство и место у тиму после оволико времена за мене је стварно велика ствар.

Повреда је прошлост, а сада следи повратак у препознатљиву форму због које је Митровић проглашен и за најбољег спортисту СД Црвена звезда у 2015. години, а касније можда и ново појављивање у дресу са државним грбом.

– Осећам се стварно одлично, нарочито што се тиче ноге. Не осећам никакве проблеме, никакве последице или болове после повреде. Што се тиче ноге све је перфектно, а видећемо за форму и кондицију. То се стиче кроз тренинге и утакмице, тако да је то онај лакши део свега.

Митровићев повратак ће растеретити цео тим. Екипа ће добити појачање у виду носиоца игре пред сусрете у којима ће улог бити трофеји.

– Једва сам чекао да се вратим на терен, да будем ту са момцима, да почнем да играм пет на пет и на тренингу и сада кроз утакмице да се полако враћам у неку форму и неко стање са почетка сезоне. Надам се да ћемо забележити добре резултате које су момци забележили без мене и да их нећу много пореметити – закључио је уз осмех капитен Лука Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment