Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звезда подржала школарце, Симанић поделио медаље

У Хали спортова „Ранко Жеравица“ у среду 6. априла, одржани су финални сусрети најбољих средњих и основних кошаркашких екипа града Београда, а један од покровитеља био је и КК Црвена звезда Телеком.

У финалима овогодишњег школског такмичења у кошарци за основне и средње школе за шест трофеја такмичило се 12 најбољих школа. Након представљања школа и учесника у халу је унета Школска олимпијска бакља која је прошла кроз терен, а након тога наставила пут за Врање где ће, 9. маја, бити одржана овогодишња Школска олимпијада.

Након свечаног увода, свим присутнима се обратио Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије:

„Поздрављам све учеснике овог величанственог догађаја, а Спортском савезу Београда честитам на сјајној организацији финалног турнира у кошарци. Трудимо се да кроз ова такмичења промовишемо здрав начин живота, праве вредности и дух фер–плеја.“

На крају свечаног отварања, реч је добио некадашњи капитен Црвене звезде и српски репрезентативац, а сада потпредседник КСС, Игор Ракочевић:

„Пресрећан сам што на једном месту видим оволико школараца који су се одлучили да тренирају кошарку. Пре свега желим да због бављења спортом не запоставите школовање. Када је спорт у питању на сваком тренингу дајте све од себе, поштујте противнике, саиграче, верујте у себе и сигурно је да ћете на крају успети да остварите своје спортске снове.“

Након финалних окршаја финалистима су уручене медаље, пехари, дипломе и награде за најбоље актере финала. Шампионкама седмог и осмог разреда, медаље је уручио кошаркаш Црвене звезде Телеком и један од најперспективнијих играча Европе, Бориша Симанић. Симанић је на поклон уручио дрес Црвене звезде Јовану Копривици, бившем играчу Звезде, а садашњем координатору огранка за организацију школских спортских такмичења Спортског савеза Београда.

Копривица је по завршетку турнира истакао да је изузетно задовољан организацијом и да је промоција спорта код деце и омладине од велике важности као и то да је поновно стварање Београдске спортске школе велики корак напред:

„Спортски Савез Београда традиционално организује финала градског школског спорта. Посебни циљеви су скретање пажње јавности на важност бављења спортом код деце и омладине. Поновно стварање Београдске спортске школе која ће бесплатно окупљати најширу популацију младих и надарених ученика спортиста. Враћање спортских вредности кроз масовна окупљања и велика такмичења. Уз велику помоћ градског менаџера Горана Весића и секретара за спорт и омладину Славка Гака, успели смо да сва финала школског спорта подигнемо на виши ниво (…пливање, рукомет, кошарка…). Што се тиче финалног дана кошаркашких утакмица, све је прошло беспрекорно уз велику посећеност. Захваљујемо се Кошаркашком Савезу Србије, кошаркашком клубу Црвена Звезда, КК Партизан, КК Мега Лекс и нашим спонзорима на подршци у организацији овог турнира.“

КК Црвена звезда Телеком наставља са подршком српском спорту на свим нивоима, а овога пута акценат је био на квалитетном развоју деце и омладине, као и њиховом бављењу спортом.

Повезане вести

Leave a Comment