Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Уго спречио пораз, Звезда и даље непоражена!

Уго донео непораженост

Фудбалери Црвене звезде у последњем колу регуларног дела Супер лиге ремизирали са Борцем у Чачку – 1:1. Виеира донео изједначење и непораженост у 90.минуту.

Миодраг Божовић је извео комбиновани састав, без половине стандардних играча. Луис Ибањез и Мичел Доналд су били ван тима због суспензије, Марко Грујић и Саво Павићевић због повреде већ дуже време, Марко Петковић из превентивности, док су Уго Виеира и Едсон остали на клупи. Ле Талек је и поред вируса и температуре протеклих дана наступио у Чачку. У стартној постави су се нашли Рендулић, Анђелковић и Цветковић, као и Сикимић у нападу.

Терен је био у јако лошем стању, па нисмо могли да очекујемо нешто велико, иако је темпо игре био висок. Звезда је запретила преко Катаија и Срнића, оба пута главом, али право у голмана Борца. Одмах након покушаја Срнића, и прекида, Борац је повео. Вујаклија је веома лоше и траљаво шутирао, али је лопта срећно дошла до бека Обрадовића, који је искористио несмотреност и лошу поставу Звездине одбране и сам испред Кахримана погодио за 1:0. Звезда је покушавала у наставку, али без озбиљније прилике.

У наставку, Звезда је углавном претила из прекида. Прву прилику је имао Рендулић, главом, након корнера Ристића. Затим је Михајло Ристић имао три одлична покушаја из слободних удараца. Први је лако укротио Бајић, затим је голман Чачана парадом спречио изједначење, а трећи пут је Уго Виеира спасио Борац, непотребном реакцијом. Чачани су претили из контранапада, покушавали су Зорић и Вујаклија.

Уго Виеира је у игру ушао у 66.минуту, а у 90.минуту на одличну асистенцију ровитог Ле Талека постигао 20 гол у Супер лиги и донео Звезди непораженост и после 30 утакмица.

Црвена звезда је регуларни део Суперлиге завршила на 1.месту са 82 бода и скором 26-4-0, 28 бодова више од другопласираног Партизана, а у плеј-офу имаће 14 бодова предности. Плеј-оф стартује већ наредног викенда 151.“Вечити дербијем“ на стадиону „Рајко Митић.

30. коло, Супер лига

БОРАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (1:0)

Чачак. Стадион: „Градски/крај Мораве“.
Гледалаца: 2.500
Судијa: Новак Симовић
Стрелци: 33.минут 1:0 Обрадовић, 90.минут 1:1 Уго Виеира.

БОРАЦ: Бајић, Танасин, Крстић, Маслаћ, Обрадовић, Аџовић, Костић, Балабановић, Петраци, Јовановић (79.Зец), Зорић, Вујаклија (90.Сотировић). Тренер: Љубиша Стаменковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Цветковић, Рендулић, Луковић, Анђелковић, Ристић, Ле Талек, Срнић, Плавшић (80.Орландић), Катаи, Сикимић (66.Виеира). Тренер: Миодраг Божовић.

_BTS9370

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почиње меч последњег кола регуларног делаљ Супер лиге, Гроф Божовић након 9 година у чачку. Добио је и поклон од стране ФК Борац.

10.минут – Миран почетак меча, по веома лошем терену у Чачку. Нема озбиљнијих ситуација, Звезда има иницијативу и три корнера за првих 10 минута меча.

14.минут – Први покушај Црвене звезде. Цветковић је центрирао, Катаијев ударац главом је био лак плен за голмана Борца, Бајића.

Пола сата игре у Чачку, нема битнијих дешавања, осим симулирања играча Борца, који тако врше опструкцију игре.

32.минут – Добра прилика и позиција за Срнића! Анђелковић је центрирао, Срнић се лепо убацио и покушао главом, али његов ударац иде право у Бајића.

33.минут – ГОЛ! 1:0, Лазар ОБРАДОВИЋ! Води Борац! Након прекида, Вујаклија је лоше шутирао, али лопта срећно долази до Обрадовића, који користи несмотреност и лошу поставку Звездине одбране и погађа за предност Борца.

Нема озбиљнијих прилика, ни наговештаја, после водећег гола домаћих. Звезда има иницијативу, али и катастрофално стање терена у Чачку игра своју улогу.

44.минут – Нова комбинација Цветковића и Катаија, из тешке позиције је покушала Звездина десетка, али без успеха.

Два минута надокнаде крај Мораве.

Полувреме у Чачку, Борац води 1:0. Борац је из једине прилике постигао водећи гол. Комбиновани тим Црвене звезде је имао две прилике преко Катаија и Срнића, али неуспешно.

Друго полувреме

Почело је друго полувреме у Чачку. Нема измена.

52.минут – Продор Анђелковића по левој страни, али Маслаћ је реаговао испред Сикимића у казненом простору.

53.минут – Иницијатива црвено-белих. Након корнера Ристића, одличан скок Рендулића и ударац главом, али био је прилично удаљен од гола Борца, па је Бајић јако интервенисао.

56.минут – Катаи је из слободног ударца искоса гађао даљи угао, али недовољно прецизно.

63.минут – Ристић! Два покушаја Михајла Ристића из слободног ударца, други доста опаснији. У 60.минуту је шутирао право у Бајића, у 63.минуту Бајић парадом спречава гол!

Пет жутих картона за играче Борца. „Пожутели“ су Балабановић, Танасин, Вујаклија, Зорић и Јовановић.

66.минут – Прва измена у Црвеној звезди, Уго Виеира је на терену уместо Предрага Сикимића.

70.минут – Контранапад Борца, Зорић је шутирао, Кахриман сигуран. Чачани су се определили за контранападе, из којих су врло опасни.

76.минут – Виеира је спасио Борац! Нови слободан за Ристића на самој ивици казненог простора након фаула над Виеиром, али је његов сигуран гол спречио управо Виеира непотребном реакцијом испред гола Борца!

80.минут – Друга измена у Црвеној звезди, Орландић на терену уместо Плавшића. Измена и у Борцу.

Борац веома опасан из контранапада. Вујаклија и Зорић прете, Анђелковић је отклонио опасност. Нови жути картон за Чачане, капитен Маслаћ је зарадио опомену.

88.минут – Гужва након новог прекида, неспретни су Катаиа и Орландић, Ристић спречава контру и добија жути картон. У наставку и Петраци добија жути картон.

90.минут – ГООООЛ! УГО ВИЕИРА, 1:1! Гол број 20 најбољег стрелца Супер лиге, на асистенцију Ле Талека! Одличан пас Ле Талека, голгетерска реакција Виеире, који се искупио за грешку код ударца Ристића!

Пет минута надокнаде ће се још играти у Чачку.

94.минут – Катаи је покушао, безуспешно.

Крај меча. Голом Уга Виеире у 90.минуту Црвена звезда је и даље непоражена. Следи почетак плеј-офа и на самом старту 151.“Вечити дерби“.

Уго донео непораженост

Фудбалери Црвене звезде у последњем колу регуларног дела Супер лиге гостују Борцу. Чачак ће дочекати сувереног лидера, кога две победе деле од званичног освајања титуле шампиона Србије.

Након мечева последњег кола следи плеј-оф и плеј-аут, који се игра по једнокружном систему, а бодови се деле на пола (на већи број). Црвена звезда би победом била на корак од шампионске титуле, и недостајала би само једна победа у плеј-офу. Борац је једини тим који је успео да савлада Црвену звезду ове сезоне, у Купу Србије на „Рајку Митићу“ (1:5). У првом делу првенства, Звезда је славила 4:2, а уколико Борац заврши на тренутном 4.месту или буде на 6.месту, Чачак ће гледати шампионе у плеј-офу.

Црвена звезда у Чачку игра без Луиса Ибањеза и Мичела Доналда, који одрађују суспензију због жутих картона и повређеног Марка Грујића. Дуел шампиона и јесењег (зимског) вицешампиона и повратак Грофа Божовића у Чачак након 9 година.

Повезане вести

Leave a Comment