Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Гудурић излази на НБА драфт

Након врло запажених игара ове сезоне, посебно у Евролиги, млади кошаркаш Црвене звезде Марко Гудурић биће пријављен на овогодишњи НБА драфт.

Вест је на свом Твитер профилу потврдио менаџер Мишко Ражнатовић, а поред Гудурића на драфту ће се наћи и талентовани кошаркаши Мега Лекса Раде Загорац и Огњен Јарамаз.

Гудурић ове сезоне на 23 одигране утакмице у Евролиги има просек од 7,4 поена за 16 минута у игри уз проценте шута од 47,4 одсто за два, 37,7 одсто за три поена и 81 одсто са линије слободних бацања. У АБА лиги је нанизао 6,9 поена уз проценте шута од 49,3 одсто за два, 35,8 одсто за три поена и 84,9 одсто са линије слободних бацања. Имајући у виду да му је ово прва сезона у екипи Црвене звезде и да још нема минутажу као неколико носилаца игре, бројке су му врло добре, а можда и важније од тога је чињеница да је Звезди доносио превагу у важним моментима тројкама или поенима уз додатно слободно бацање, па је врло брзо постао један од љубимаца навијача.

Сама пријава за драфт не значи да ће Гудурић остварити добру позицију која би му одмах гарантовала место у некој НБА екипи. Прошле године је Лука Митровић изабран као 60. пик од стране Филаделфије, која је ове сезоне убедљиво најслабија у елитном шампионату, па ипак није отишао у редове славног тима, као ни Василије Мицић (52. пик) и Немања Дангубић, који је 2014. године изабран као 54. пик, такође од стране Филаделфије.

Реалност је да Гудурић остаје у Звезди и сматра се једним од сигурних чланова екипе у наредној сезони, када ће црвено-бели играти у Евролиги по новом моделу од минимум 30 мечева. Овогодишњи НБА драфт заказан је за 23. јун у Бруклину.

Повезане вести

Leave a Comment