Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Фантастични Теодосић победио одличну Звезду, ЦСКА води 1:0!

Теодосић

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Москви, у првом мечу Топ8 Евролиге од ЦСКА, 84-74. Победу Московљанима донео је фантастични Милош Теодосић, уз помоћ судије Саше Пукла.

Одличан почетак меча и одлично полувреме Звезде, која је наступила без Марка Гудурића. Три тројке на самом старту, серија 9-0 и плус 7. Итудис је видео да без најбољег играча Европе не може, па је мотор преокрета ЦСКА био Милош Теодосић. Теодосић је био без промашаја у првом полувремену, постигао је 15 поена, уз 4 асистенције и 3 скока, 5-5 из игре. Разигравао је Хајнса и био први разлог за предност Московљана на полувремену. Други је Сашо Пукл. У најмању руку чудне одлуке које су донеле ЦСКА 10 поена и одржавале у тренуцима када се Звезда приближавала. 15 слободних бацања је ЦСКА извео у првом полувермену. Звезда је била одлична у скоку (18-12), 8 офанзивних скокова, што је уз добру игру Милера, Дангубића и Кинсија и поред фантастичног Теа, Саше Пукла и 10 изгубљених лопти, Звезда имала минус 4 на полувремену. Исход је веома лако могао да буде и у корист црвено-белих.

Звездина несрећа је била то што је на другој страни био Милош Теодосић. А када је расположен Милош Теодосић, не постоји решење. У другом полувремену је наставио своју бравуру, погађа са свих страна, асистирао, организовао и пројектовао победу ЦСКА: Звезда је успела да се после -11 врати у меч, Јовић и Милер су погодили битне тројке. ЦСКА је и после успео да се врати на плус 10, Звезда имала идеалну прилику да стигне Русе, али Мицић несхватљиво греши, што екипа каква је ЦСКА не пропушта да казни и поново се одлепи.

Када имате у тиму Милоша Теодосића и када сте искусни као ЦСКА онда умете да искористите неискуство на другој страни и славите на крају. Оно што је заиста срамно јесте суђење Саше Пукла. Ово једноставно није потребно ни ЦСКА ни Евролиги. Да Теодосић није био на паркету, он би био у првом плану. И то утакмице четвртфинала Евролиге.

Одлична Црвена звезда у првом мечу против бриљантног Милоша Теодосића и првог фаворита за европску круну. Други меч је на програму у четвртак од 19 часова.

ТОП8 Евролига, први меч

ЦСКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 84-74 (25-20, 19-20, 19-16, 21-18)

Москва. Хала: Мегаспорт арена
Гледалаца: 6.702
Судије: Јерезуело (Шпанија), Пукл (Словенија), Балак (Израел)

ЦСКА: Де Коло 7, Кулагин Д., Теодосић 23, Фридзон 5, Николс 3, Џексон 3, Лазарев 1, Вороншевич 5, Хиџинс 3, Кулагин М., Курбанов 13, Хајнс 21Тренер: Димитрис Итудис.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 11, Ребић, Дангубић 6п 4ас 2ас, Митровић, Лазић 7п 3ск, Симанић, Мицић 5п 2ас 3изл, Симоновић 4п 2ск, Јовић 14п 4ас, Милер 14п 4ск 2ас 2укл 1блк, Цирбес 6п 6ск, Штимац 7п 5ск. Тренер: Дејан Радоњић.

kyle-hines-cska-moscow-eb15

ТОК МЕЧА

1/4 (25-20)

Јовић, Кинси, Дангубић, Милер, Цирбес – Де Коло, Џексон, Курбанов, Воронтшевич, Лазарев започињу ТОП8 борбу! Милееееер за три! Јовииииић за три! Две Звездине тројке на самом старту меча, Звезда води 6-2! Дангубиииић! Нова тројка, Звезда на +7, Итудис тражи тајмаут! Звездин почетак из бајке у Москви! Милош Теодосић постиже прву тројку за ЦСКА и прекида серију црвено-белих од 9-0. Чудна, заиста чудна одлука Пукла. Фаул Јовића на средини терена над Де Колом, три бацања је досудио Пукл. ЦСКА врло брзо одговара серијом 8-0 и преузима вођство, 10-9.

Период без поена прекида Кајл Хајнс, Јовић одговара новом тројком, Звездина четврта у првој четвртини. Све поене, до сада, Звезда је постигла ван линије 6.75. Нови фаул Јовића и нова три слободна бацања, овог пута Теодосић. Сигуран Тео, 3/3 са пенала. Сјајна асистенција Теодосића за Хајнса, Кинси закуцава на другој страни у продору, поред Курбанова. Невероватне одлуке Пукла, морао је неко озбиљнији да суди овакав меч. Звезда у контраритму, Теодосић је покренуо Московљане, који имају предност на крају првог периода – 25-20.

Милер 7п, Јовић 6п.

2/4 (19-20)

Мицић, Лазић, Симоновић, Милер и Штимац на паркету. Симоновић за Штимца, први поени за Звездиног центра. Одмах одговара најбољи играч Европе, Теодосић лако поред Лазића за два, ЦСКА одржава плус 5 (27-22). Мицић – Штимац, коначно пролази комбинација, Штимац се исправља и погађа. Опет Пукл, једини он види фаул. Не схватамо само зашто и чему, Хиџинс је половичан са пенала. Охохохооо, Квинси Милер! Каква рампа! Смеч над Хајнсом! Тео и Џексон погађају, Цирбес половичан са пенала.

Звезда игра одличну одбрану, сјајан притисак, Кинси одличан и у нападу, погађа преко двојице играча. Али, Милош Теодосић без грешке, без промашаја, друга тројка – 13 поена. Тајмаут, Дејан Радоњић. Одличан Цирбес и у одбрани и у нападу, фаул Лазарева. Цирбес 2/2 са пенала, још увек без поена из игре, 35-31 за ЦСКА. Теодосић 4 асистенција, Хајнс нови поени. Кинси узвраћа, уз фаул. Али, Теодосић је и више него расположен, 15 поена. Проблем за Звезду, трећа лична грешка за Кинсија. Дангубииић, нова тројка! Милер у последњем нападу поништава поене Воронтшевича.

Одлично полувреме Звезде у Москви, али захваљујући фантастичном Теодосићу и Саши Пуклу, ЦСКА води после првих 20 минута, 44-40!

Милер 9п, Кинси 7п, Дангубић 6п 4ск.

3/4 (19-16)

Јовић, Кинси, Дангубић, Милер и Цирбес на паркету. Хајнс, на асистенцију Де Колоа, постиже прве поене у другом полувремену, узвраћа Цирбес, први поенима из игре. Теодосић, трећа тројка, и даље без промашаја из игре, 18 поена. Трећи фаул Дангубића, брзоплета Звезда у нападу. Леп напад ЦСКА, Хајнс погађа, највећа предност домаћина на мечу, 51-42. Јовић! Јако битни поени, трећа тројка! Узвраћа Фридзон. Нова грешка Звезде у нападу, Лазић је погрешио, Милер прави фаул, затим и Теодосић прави фаул. 13 изгубљених лопти има Црвена звезда, Фридзон погађа у контри за прву двоцифрену предност Московљана, 56-45. Јовић за три! Четврта тројка Звездиног плејмејкера! Кинси! Снашли су некако Звездини кошаркаши. Али, шта ради Милош Теодосић! Мајсторија, 20 поена. 4/4 за три, Милош Теодосић, 23 поена. Неутралисао је Звездину серију, ЦСКА поново на плус 11, 61-50. Погађа и Милер у продору, затим и за три. ЦСКА има предност на крају треће четвртине,

Милер 14п 2ск 2ас, Јовић 12п, Кинси 11п.

4/4 (21-18)

Јовић, Мицић, Симоновић, Милер и Штимац на паркету. Симоновић погађа у контри, након грешке Теодосића. Де Коло узвраћа. ЦСКА се враћа на двоцифрену предност. Мицииић! Погађа за три са велике удаљености, уз фаул! Није погодио Мицић, али због техничке грешке Итудису, Звезда има још једно бацање, које ни Јовић није искористио. Али, погађа Штимац. Идеална прилика за Звезду да се тотално врати у меч, али несхватљиво греши Мицић. ЦСКА то не пропушта да казни. Сјајан потеу Лазића, поени на други обруч. И опет на сцену ступа Сашо Пукл.

Када имате Милоша Теодосића, све је једноставно. ЦСКА стиже до плус 12, 82-70. Највећа предност на мечу. Кинси закуцава. Достојан отпор Црвене звезде великом фавориту. Победа ЦСКА у првом мечу ТОП8, 84-74.

ЦСКА води 1:0 у четвртфиналној серији.

Милер 14п 4ск 2ас, Јовић 14п 4ас, Кинси 11п.

Повезане вести

14 comments

rene artoa апр 12, 2016 at 23:19

Ako vidite Pukla u Bgdu najeb.te mu se majke. LOPOV NAD LOPOVIMA!!!!!!!!!!!!!!! Uzo nam cistu pobedu. A sto se tice Teodosica, majstor je majstor. Kad bi on dosao u ZVEZDU mi bi igrali final four 100% a mozda i osvojili euroleauge.

Reply
danass апр 12, 2016 at 22:09

Samo da podsetim Dragan Stojkovic Piksi je odbio da sutira penal u finalu KES-a protiv svoje Zvezde,Deki i Miha nisu hteli da izadju na Marakanu,a vi ovog u ponedeljak docekajte kao legendu,ako mislite da tako treba,sto se mene tice a sam sa njim zavrsio,pogotovo kad uporedim zalaganje u reprezentaciji i ovo veceras!
Cestitke igracima protiv *svojih* i sudija vise nije moglo!Svaka cast i puno srece u cetvrtak!

Reply
radasin1980 апр 12, 2016 at 21:51

Sudije nas unistile inace sasvim korektna partija svaka cast momci, ako bi imali ovakvo domcinsko sudjenje u Beogradu ladno mozemo dobiti obe.

Reply
dejo апр 12, 2016 at 21:21

Nasem KK Crvena Zvezda ne samo da je odigrao na smrt i zivot Teodosic nego je sudija Pukl zestoko bio placen od CSKA ,sad kako god hoce admini da ovo objavljuju al ovo je prava istina ovog meca ,istina jos jedna ta da Teodosic ne igra za reprenztaciju Srbije kao u CSKA to treba da znaju svi u Srbiji

Reply
Ivan апр 12, 2016 at 21:08

Miloš Teodosić kurton najobičniji

Reply
Pa zar ti sine Teo апр 12, 2016 at 21:04

PUKL MVP!!!!!dovesti ga sledece sezone…dobar u kljucnim momentima meca

Reply
SVE PJANO21 апр 12, 2016 at 21:03

CSKA je verovatno najjača ekipa u Evropi, sasvim solidna igra, naravno da može i bolje, ali i ovo je vrlo dobar rezultat! Nadam se da ćemo odigrati dve utakmice u Areni sa prepunim tribinama!

Reply
josif апр 12, 2016 at 20:59

Momci su igrali kolko su mogli.Rusi nas malo potcenili,pa dodali gas.Sve u svemu ocekivano.Nesto sto zelim potencirati!Svi vi koji ste pljuvali Peru Antica da vidim sada sta cete reci o vasem ljubimci Teu koji mnogo voli Zvezdu pa se zato krvi napio u usta ga j—m seljacka.Sada vi slobodno nemojte objaviti komentar.Pozz.MKD

Reply
Igor апр 12, 2016 at 21:25

Koji crni „Rusi dodali gas“?! Pukl i onaj naš retard Micić su rešili meč u korist CSKA.

Reply
pera апр 13, 2016 at 06:32

Dragi moj prijatelju ja prosto ne mogu više da se ponavljam ali brate ti si prevršio sve moguće mere. Pljuvao si neke druge reprezentativce Srbije sad pljuješ najboljeg od njih. Koje koristi ti imaš da pljuješ te ljude. I još nešto, mi ne vodimo ratove sa ekipama sa kojima se takmičimo već utakmice. Svaka čast Teu na pokazanom ništa novo što se nas tiče extra klasa po meni najboljeg igrača koji igra na prostorima Evrope. Što se tiče naše igre takodje svaka čast momcima koji su bili kraći za hendikep preokreta iz ruku Marka Gudurića koji je pokazao ove sezone da je tas koji donosi prednost a takodje i da kažem da Puklu definitivno mora da se pokaže moć kluba. Ovaj pretpostavljam srbomrzac je koristio svaku ali svaku priliku da odsudi protiv Zvezde. Par puta je pustao očigledne faulove odbrane nad našim igračima a sudio njima napostojeće. Za korake nekih igrača CSKA koje su sudile sudije sa centra a on bio pored njih, bezobrazluk. E za toliko su Rusi dobili utakmicu. Samo za toliko. Što se tiče Tea, on svojim kvalitetom mora da potroši dva igrača u odbrani a mi smo bili kraći za jednog koji je mogao da igra na njega. Ko kaže da se CSKA ne može dobiti, na osnovu vidjenog sinoć mislim da bi sutrašnja utakmica mogla biti ključ za prolazak jer ako ih mi ne koknemo neko će sigurno drugi. Ima klubova koji znaju da odigraju dobro na Tea koji je sve u timu iz Moskve ostali su tanki kad im se ukloni Teo kao stolica ispod nogu. Najozbiljnija ekipa ove sezone je EFES i mislim da je finale pre finala duel sa Realom. Ko prodje osvojiće Evroligu ove sezone možda eventualno Oli ako se povampiri Spanulis. Tim CSKA je pretanak na centrima da bi osvojio takmičenje. Hajnc se nije video pored Cirbesa a pogotovo pored Štimca koga su ljudi bez razloga neuigranog sa ekipom pljuvali ranije. Nama je Mare falio sinoć da parira šutem Teu i tu smo poraženi. Idemo dalje mi smo Zvezda nismo bilo ko i niko nema pravo da nas potcenjuje pa ma kolko para strpao u budžet.

Reply
josif апр 13, 2016 at 08:53

Pero brate!Predji na shah,posto vidim nisi u toku da je Efes ispao i nije u top8,tako da nemoze nikako da prodje Real i osvoji titulu.Stose Tea tice i ostalih srpskih reprezentativaca vredjacu ih sve dok najbolje partije pruzaju bas protiv Zvezde.Popljuvao sam i Peru Antica iako sam dobar prijatelj sa njegovim bratom Aleksandrom,a ti ako Tea toliko volis cak i kada trpa Zvezdi vodi ga kuci sine.ZVEZDA JE ZIVOT-OSTALO SU SITNICE.Pozz.MKD

Reply
pera апр 13, 2016 at 09:15

Napravio sam lapsus mislio sam na Fener a ti brate preteruješ non stop. Nisi ti neko ko je spreman da bilo šta da klubu nego je popularno da tako pišeš. Kad nešto daš onda i traži a za mene je najbitnija reprezentacija Srbije a poneki navijač u Makedoniji i nije bitan. Što se šaha tiče ja sam prijatelju igrao košarku toliko godina koliko ti sa tvojim shvatanjem sigurno nisi gledao.

Reply
josif апр 13, 2016 at 09:54

Ok brate!Ko da nisam nista rekao!To sto ti je reprezentacija najbitnija,i da ti „poneki“navijac zvezde iz mkd nije bitan,time si sve rekao.Usput taj neko ima 40 god,prati Zvezdu jos od ex-yu liga,prva kosarka u zivo mije bila Zvezda-Mesh ako znas kada je bilo,o fudbalu da neprica.Zelim ti svako dobro,nema potrebe da nastavljamo polemiku.Pozz.MKd

dragan bari 1991 апр 12, 2016 at 20:58

Bravo majstori, tako se bori za crveno bele boje!

Reply

Leave a Comment