Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Наташа, Маратон и Звездице

Фондација која носи назив по тренутно једној од најхрабријих женских спортиста на свету одлучила је да се укључи и подржи школу кошарке и пионирску селекцију за девојчице Црвене звезде, док су у сарадњи са компанијом „UNIQA“ одлучили да Наташа буде део промоције Београдског маратона.

Популарне „Звездице“ тиме ће добити велико појачање у лику и делу Наташе Ковачевић која ће бити права инспирација младим генерацијама које кроје свој пут ка великој кошаркашкој сцени.

Фондација „Наташа Ковачевић“ тиме је наставила своју мисију подршке и развоја женских школа кошарке широм земље и нада се да ће управо Звездина наставити са вишегодишњом доминацијом млађих селекција:

„Фондација Наташа Ковачевић наставља да прати младе, сјајне и перспективне школе кошарке за девојчице широм наше земље. Школа кошарке и пионирска екипа Црвене звезде популарне, „Звездице“, треба да наставе вишегодишњу доминацију млађих селекција и Фондација је одлучила да овом донацијом допринесе још већем напретку и развоју ових селекција. Посебну симболику представља чињеница да је донација Црвеној звезди уприличена баш у месецу марту који је и кроз историју али и недавно увек био Звездин месец успеха. Млађе селекције Црвене звезде имају све предуслове да крену стопама својих претходница“, стоји на званичном сајту Фондације.

Недавно, „UNIQA“ осигурање и Фондација „Наташа Ковачевић“ започели су сарадњу којом компанија „UNIQA“ подржава пројекте Фондације. Самим тим, „UNIQA“, која је задужена и ове године за осигурање такмичара на Београдском маратону, предложила је Наташи да заједно са „Звездицама“ учествује у „Трци задовољства“ од 5км уз поруку да су хероји сви који у суботу изађу на улице, било да активно учествују или активно навијају:

„Поносни смо што смо и ове године део најмасовнијег покрета у Србији и најпрестижнијег спортског такмичења. „UNIQA“ осигурање је пријатељ Београдског маратона, маратонаца и публике. Као званично осигурање Београдског маратона, „UNIQA“ се брине и о сигурности свих учесника. И ове године подржаћемо све такмичаре посебним музичким програмом на Бранковом мосту, као и на потезу од Лондона до Теразија, што ће надамо се бити додатни пдостицај такмичарима да остваре што боље резултате. Надамо се да ће, због одличне атмоспхере на улицама Београда, и број посетилаца бити рекордан, као и број до сада пријављених такмичара“, рекла је Соња Марић, директорка сектора за маркетинг и ПР „UNIQA“ осигурања.

Наташа је на велико задовољство подржала заједничку акцију и позвала све да буду део великог спортског догађаја:

„Желела бих да позовем све да буду део великог маратонског покрета! Ако не као учесници и такмичари, сви су добродошли да као навијачи да подрже све истрајне тркаче. Ја ћу трчати трку задовљства, а из свог личног примера најбоље знам колико су и подршка и осигурање потребни спортистима. Мисли, можеш и ти.“

Још једна велика ствар коју су Фондација и „UNIQA“ осигурање договорили јесте и организација финалног турнира за јуниорке које ће бити одржано у Пироту у периоду од 19-22. маја на коме ће борбу за трофеј имати и јуниорска селекција ККЖ Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment