Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Плавшић: Салто и трк на Север за гол у дербију

Срђан Плавшић је расположен пред 151. вечити дерби, што се може закључити из интервјуа за Вечерње новости. Често се на дербијима дешавало да победника одлучи појединац који је посебно инспирисан тог дана, а Звездин “Атомски мрав“ је спреман за још једну одличну партију против црно-белих, уз то је и недавно променио фризуру, на шта је скренуо пажњу духовитом опаском.

– Неспоразум са фризерком. Лоше смо се споразумели око жељене фризуре, па сам скинуо све. Мада, није ми све ово непознато, носио сам ову фризуру као клинац. Тренутно ми је мало необично, али се привикавам.

Плавшић сада носи и качкет, а његов нови изглед посебно је запао за око саирачима који нису пропустили овакву прилику за шалу.

– Кажу да сам сад још бржи, али и нижи…

У лепом сећању му је остао јесењи вечити дерби и победа од 3:1 у којој је пружио одличну партију.

– Увек ћу памтити онај дебитантски дуел са црно-белима, све је тада прошло како сам и желео. Надам се да ће се сада све поновити, потписујем да поново буде 3:1, мада је важно дати гол више од ривала. Али респект и према Партизану, везали су неколико победа и мислим да ће бити права утакмица за уживање. Надам се пуном стадиону, навијачи су се сигурно ужелели спектакла.

Гроф се често шали са Звездиним омаленим везистом да најбоље игра кад је поред њега на клупи и кад уђе на терен.

– Навикао сам да кад уђем са клупе унесем неку енергију. Свеж сам, могу да променим ритам игре и помогнем тиму. А и овако низак шта год да урадим, то се види, чак и кад не играм добро. Не би ми било криво да почнем дерби и са клупе.

Ле Талек често Плавшића назива Месијем.

– И то од првог дана. Не кријем да ми прија, кад то долази од одличног фудбалера и сјајног човека.

За “Меси учинак“ недостају голови.

– Истина, али шта ћу кад више волим да асистирам него да постижем голове. Чак и не шутирам са дистанце колико би требало, иако имам веома прецизан ударац. Мораћу да порадим на томе.

Плавшић је најбољи асистент Супер лиге Србије, а најближи пратиоци су му Немања Михајловић из Партизана и саиграчи Луис Ибањез и Уго Виеира.

– Михајловић је добар играч, жао ми је што због моје повреде нисам имао прилику боље да га упознам у младој селекцији. Пратим дешавања на листи асистената и гледам да му побегнем већ на дербију. Ако већ неко мора да ме престигне по асистенцијама, нека то буде Луис Ибањез.

Два дербија – две победе, то је за сада стопостотни Плавшићев учинак у окршајима против Партизана, а брзоноги фудбалер је унапред припремио спектакуларну прославу уколико буде стрелац у предстојећем 151. вечитом дербију.

– Ако остварим сан и постигнем гол, следи салто и трк на Север. Буквално од почетка каријере гол славим на овај начин. И то чувам и данас – јасан је Звездин Атомски мрав.

Повезане вести

Leave a Comment