Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели прокоцкали велику предност у дербију

Рукометаши Црвене звезде поражени су на домаћем терену у 3. колу плеј-офа у вечитом дербију против Партизана резултатом 25:26 (13:9).

Црвено-бели су поновили грешке из претходног дербија и прокоцкали лепу предност из првог полувремена, али су овога пута платили високу цену у виду првог пораза од стране вечитог ривала ове сезоне. Алекса Максић је био стрелац победоносног поготка из седмерца, а Звезда није успела да узврати у последњих десетак секунди након тајм-аута.

После нешто споријег почетка, домаћи тим постиже први погодак почетком петог минута преко пивота Дејана Бабића за изједначење. Нешто касније је Младен Шотић као брзи воз прошао кроз одбрану Партизана за вођство од 3:2, али гости преко Живковића, Радојковића и Пешића праве серију од 3:0 за преокрет и предност од 5:3.

1sot

Екипа Ненада Перуничића је полако хватала залет. Драгутиновић је реализовао први седмерац на утакмици, Кљајић изједначио, Златановић одбранио казнени ударац Мршуљи, а Драгутиновић још једном био прецизан са седам метара за нови преокрет и Звездино вођство од 7:6.

Уследио је период меча који је у потпуности припао клубу из Љутице Богдана. Велика серија домаћег састава од 5:0 доноси убедљиво вођство од 13:8. Тодоровић, Драгутиновић, Мандић, Бабић на сјајно додавање капитена и још једном Мандић са дистанце доносе велику предност, Антељ је између тога одмах по уласку на терен одбранио седмерац, али ко је могао тада наслутити колико ће на крају навијачи Звезде жалити за испуштеним вођством од пет разлике. У самом финишу првог дела игре Кукић је смањио на 9:13.

Наставак није донео тако добру игру Звезде. Остаје мистерија да ли је црвено-беле опустило убедљиво вођство или је нешто друго било у питању, али одмах се видело да се ствари не одвијају по вољи домаћег тима који је током целог меча имао велику подршку својих навијача са трибина. Песма није престајала ни у једном тренутку, али су гости упорном игром врло брзо успели да смање на само гол заостатка погоцима Пешића и расположеног голгетера Живковића. Ипак, Звездаши су још неко време одржавали вођство од једног до два гола углавном Мандићевом успешном реализацијом, а једном је и Шотић погодио из врло тешке ситуације за 17:15. Капитен Тодоровић је поново одвео црвено-беле до плус два (19:17), а након тога црно-бели после дуго времена стижу до изједначења головима Живковића и Сретеновића у 44. минуту.

1drgt

Ни минут одмора није прекинуо гостујућу серију, јер је Максић довео ривала у вођство. До краја меча владала је потпуна неизвесност око победника, али Звезда више није успела да стигне до предности. Тодоровић, Гачевић, Мандић из корака са дистанце и Радосављевић из седмерца за 23:23 доносили су црвено-белима изједначење, али су гости имали одличног Томића на голу који је бранио и седмерце и покушаје Звездиних рукометаша из игре. Млади Спасоје Гачевић је преузео одговорност у битним моментима и у маниру правог разбијача силовито закуцао лопту у мрежу за још једно изједначење (24:24) у 57. минуту. Пре тога је у великој жељи да затресе мрежу погодио и свог саиграча Бојичића лоптом у главу на црти. Екипа у још пар наврата није имала среће, јер су се лопте после Златановићевих одбрана или промашаја гостију одбијале противничким играчима у руке, па су из друге шансе успевали да погоде мрежу. Са друге стране се грешило и у нападу посебно у другом полувремену, све у беспотребној брзини, када су ривали пресекли неколико лопти и контрама стизали до лаких погодака.

1man

Дерби је достигао тачку кључања. Живковић још једном доводи црно-беле у вођство поготком за 25:24, а Томић на другој страни брани Тодоровићев покушај. Звезда нешто касније ипак успева да поравна на 25:25 поготком Бабића. Играо се последњи минут када се Сретеновић вешто бацио и изнудио седмерац, који је реализовао Алекса Максић. Звезди је за напад остало свега 10 секунди. Нису се снашли црвено-бели, Бабић је на крају преступио и шанса за освајање макар једног бода отишла је у неповрат. Велика штета с обзиром на вођство од четири разлике на полувремену и пораз на домаћем терену који ће скупо коштати екипу у борби за висок пласман, јер тек следе дуели са најозбиљнијим претендентима за освајање титуле.

Најефикаснији у Звездиним редовима били су Ненад Мандић и Александар Драгутиновић са по пет погодака, док се Алекса Кљајић четири пута уписао у стрелце. У екипи Партизана истакли су се Немања Живковић са шест, Стеван Сретеновић и Михаило Радојковић са по пет, Живан Пешић и Алекса Максић са по четири гола.

1bab,

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 25:26 (13:9)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 700. Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Седмерци: Црвена звезда 9 (6), Партизан 6 (4). Искључења: Црвена звезда 2, Партизан 6 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 2, Бојичић, Радосављевић 1 (1), Драгутиновић 5 (4), Гачевић 2, Столић, Антељ, Милосављевић, Златановић, Тодоровић 3, Николић, Мандић 5, Бабић 3, Кљајић 4 (1), Леовац.

ПАРТИЗАН: Шотра, Живковић 6, Сретеновић 5, Томић, Пижурица, Ђуричић, Перуничић, Радојковић 5, Кукић 2, Пешић 4, Максић 4 (4), Радовић, Поповић, Мршуља, Стошљевић, Ћућуз.

Црвено-бели су остали на учинку од два освојена бода, али времена за тугу нема, јер већ у недељу у Београд стиже водећа Металопластика, када ће Звезда морати да јури бодове, јер у случају новог неуспеха врло рано може да се опрости од борбе за висок пласман.

Повезане вести

4 comments

Goran апр 14, 2016 at 11:28

1 Sekunda do kraja prvog poluvremena vode sa 5 golova razlike,8-mi minut drugog poluvremena izjednacenje,steta nikad blize nismo bili da ih dotucemo ali sta ces,tesi sto je u ovom timu dosta mladih igraca mozda bi uz nekoliko iskusnih pojacanja i mogli nesto vise u buducnosti…Napred Zvezda ole!

Reply
Ivan апр 13, 2016 at 21:33

Neko ozbiljan MORA da preuzme naš RKCZ, ako u košarci postoji Čović, a u odbojci Boričić, mora se naći neko i za rukometni i vaterpolo klub!

Reply
Marko апр 13, 2016 at 21:29

Nestvarno glup poraz!

Reply
Zvezda ooo ♥ апр 13, 2016 at 21:03

Kvalitet ekipe je prosečan i sve one priče o napadu na titulu su bez pokrića.Ubedljiv poraz u Subotici i ovaj u derbiju pokazuju da je i drugo mesto koje vodi u seha ligu nedostižno za ovaj tim.Iako ima još 7 kola biće ovo još jedna razočaravajuća sezona.

Reply

Leave a Comment