Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ја сам Звездаш!

У среду, 13. априла, ФК Црвена звезда је покренуо нови сегмент некадашње познате акције „Ја сам Звездаш“.

Акција која је почетком миленијума покренута, имала је за циљ да окупи дечаке и девојчице под Звездиним кровом, како би створила базу за будућности. Они који чувају картицу или који имају доказ о својој припадности акцији „Ја сам Звездаш“, ускоро ће добити пуноправно сениор чланство по цени јуниор чланства, односно за 500 динара ће моћи да се учлане у клуб и остваре сва права која чланови који немају ову картицу остварују за 1000 динара.

Више о овој теми говорили су Зоран Аврамовић, директор маркетинга СД Црвена звезда, као и Светозар Мијаиловић, председник ФК Црвена звезда.

– Акција „Ја сам Звездаш“ покренута је 14. јануара 2000. године у ОШ Краљ Петар I, а чак се зна и да је Мирка Васиљевић била прво учлањено дете. Основна идеја акције била је да се са свима који су у том моменту били младим покрене нова покретачка енергија клуба. Црвена звезда је писала дописе директорима многих основних школа широм Србије, али и иностранства. Сви клубови који су у врху европског фудбала имају велику базу чланова – Бајерн, Бенфика, Барселона, Реал… Клубови који су данас отпорни на ударе времена су управо клубови који имају темељно разрађено чланство. Скандал који се десио у Ливерпулу када су навијачи изашли у 77. минуту, као и одлука да се прихвати њихов протест показује да се чланови све више уважавају. Идеја наше акције била је да, када дођемо до 100.000 чланова, ти чланови почну плаћати одређену цену за чланство. Морамо бити реални, врло је мало клубова који имају евидентираних 100.000 људи који плаћају. Један од најуспешнијих по том питању је Бајерн. Слоган Бајерна је „тамо где је навијач, ту мора бити клуб“. Звезда већ има ту причу, јер заиста, у свакој средини где има навијача Звезде, и Звезда је на неки начин присутна и доступна. Стане ли то уједно позитивну причу, и Звезда ће моћи да свој темељ направи управо у члановима – рекао је Зоран Аврамовић.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић подсетио је да се клуб труди да на све начине учврсти свој однос са члановима, али и да увећа број чланова.

– Наш однос према чланству је на првом месту на листи приоритета када је у питању позиција Црвене звезде међу својим присталицама. Ми сада имамо нешто преко 30.000 људи који су учлањени у клуб. Чак 30% тих учлањених је млађе од 18 година. Оно што је посебно интересантно, од тог броја 7.500 је активних чланова. Вратили смо систем повереника, имамо их око 50 из разних места у Србији и иностранства. Акција чији је идејни творац Зоран Аврамовић показује да је и тада то било темељно опредељење, да се са младим људима почне нешто што ће сутра представљати снагу Црвене звезде. Због тога смо, вреднујући значај тадашње акције, разрадили идеју да тадашњи јуниори сада постану сениори под истим условима које имају садашњи јуниори, са свим правима које имају активни чланови клуба. Предузимамо низ акција и мера да се ова вредна акција која је донела 125.000 људи који су понели ову књижицу, валоризује у прилично великом броју – рекао је Светозар Мијаиловић.

Ускоро ће бити објављено и више информације о начинима на које ће сви некадашњи чланови клуба моћи поново да се учлане у Црвену звезду.

Повезане вести

Leave a Comment