Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Драма у Москви припала ЦСКА!

Драма у Москви, Милер

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Москви, од ЦСКА у драматичној завршници 77-76, у другом мечу ТОП8 Евролиге. Драма припала Русима, ЦСКА води 2:0 у плеј-оф серији у борби за Берлин. Трећи меч у Београду, у понедељак.

Није имала спортске среће, оне праве која је увек уз храбре, фантастична Црвена звезда да изађе као победник московскe драме. Драма је пирпала ЦСКА.

Феноменална Црвена звезда и у другом мечу у Москви! Одлично отварање меча и потпуна контрола над игром, чак и када је ЦСКА успео да се резултатски врати у меч пред крај прве четвртине. Евидентно је да када нема у игри Милоша Теодосића, нема ни ЦСКА. У првој четвртини, Армејци су се одржавали у мечу преко линије пенала (10 од 20 поена). Звезда је ушла у проблеме са фауловима (Дангубић 3, Кинси 2), али играли су црвено-бели јако добру одбрану, у нападу је све ишло како треба, Јовић је забележио 7 асистенција у првом полувремену. Јако битне поене погодио је Марко Симоновић, три тројке, 8 узастопних поена. Без расположеног Милоша Теодосића, и помоћи судије Пукла, ЦСКА као да није личио на екипу која је највећи претендент на европску круну. Лош шут из игре Руса, и за три поена, Звездина добра реализација, мање изгубљених лопти и предност на полувремену.

Звезда је лоше ушла у друго полувреме, ЦСКА много боље. Серијом 9-2 су вратили предност и одржавали до краја треће четвртине. Звезда није имала пуно решења у нападу, али је успела да консолидује одбрану и да не допусти лаке поене домаћинима. ЦСКА је имао константу предност, а Звезда је увек била резултатски близу. Де Коло је поново 90% поена постигао са пенала. Захваљујући сјајном Штимцу, који се борио за два тима, у једном нападу извојевао три офанзивна скока, ЦСКА није успео да се одлепи. А црвено-бели су преко Стефана Јовића успели да преокрену резултат и меч уведу у драматичну завршницу. Нажалост, Теодосић је погодио за три, али Звезда и поред одчине одбране, није успела да искористи последњи напад. Стефан Јовић је кренуо, стао, оклизнуо се и ЦСКА је срећно изашао као драма победник.

Звезда је контролисала скок (33, 12 офанзивних), захваљујући Јовићу и асистенције (18/12), имала мање изгубљених лоптуи (14/15), парирали и шутерски, али једноставно није имала среће.

Понедељак, Београдска арена 20 часова, трећи меч. Једино велико браво за црвено-беле.

ТОП8 Евролига, други меч (2:0)

ЦСКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 77-76 (20-20, 24-28, 19-12, 14-16)

Москва. Хала: Мегаспорт арена
Гледалаца: 8.107
Судије: Гарсија Гонзалес (Шпанија), Петек (Словенија), Коромилас (Грчка)

ЦСКА: Де Коло 13, Кулагин Д., Теодосић 9, Фридзон 2, Николс 5, Џексон 5, Лазарев 2, Воронцевич 6, Хигинс 13, Кулагин М., Курбанов 3, Хајнс 19Тренер: Димитрис Итудис.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 14 (5ск 2ас 3укл), Ребић, Дангубић 1 (2ск 5ас), Митровић 2, Лазић 7, Симанић, Мицић, Симоновић 14 (3ск 2укл), Јовић 15 (3ск 7ас), Милер 11 (5ск 3ас 2блк), Цирбес 9 (5ск), Штимац 3 (5ск). Тренер: Дејан Радоњић.

Foto: www.euroleague.net
Foto: www.euroleague.net

ТОК МЕЧА

1/4 (20-20)

Стандардна стартна петорка Црвене звезде – Јовић, Кинси, Дангубић, Милер и Цирбес, на другој страни су Де Коло, Фридзон, Џексон, Воронтшевич и Лазарев. Кинси поенима у контри отвара меч, затим погађа и Милер. Звезда игра добру одбрану, игра на ивици фаула. Јовић – Кинси, лепа комбинација, затим Кинси користи грешку Џексона у нападу. Храбра, одлична Звезда и у другом мечу у Москви. Дангубић половичан са пенала, велики проблем Звезде који изнова понавља. Милер рампа, Кинси поново погађа у контри, шест поена. Два брза фаула за Дангубића. Улазе Теодосић и Хајнс. Данубић за Цирбеса, први поени за Звездиног центра, 11-4 води Звезда у Москви! Али, проблем. Трећи фаул Немања Дангубић, после непуних пет минута меча, Де Коло 2/2 са пенала.

Јовић за Квинсија Милера, лагано полагање, сјајна асистенција Јовића, трећа на мечу. Све феноменално функционише у Москви, осим проблема са фауловима, Дангубић 3, Кинси 2. ЦСКА је искључиво преко пенала у игри, Звезда је брзо изашла из бонуса. ЦСКА прелази у вођство, али захваљујући сјајном Кинсију након првих десет минута, 20-20

Кинси 11п, Милер 4п.

2/4 (24-28)

Мицић, Лазић, Кинси, Милер и Штимац на паркету, фаул над Милером одмах на старту. Таренс Кинси је прешао бројку од 1.000 поена у Евролиги. Милер сигуран оба пута са пенала, Хајнс некако, после офанзивног скока, узвраћа. Одличан је Бранко Лазић, 4 поен, оба пута након финте за три. Звезда још без тројке. Хиџинс узвраћа. Хајнс је погодио, али Јовић спушта за Цирбеса који погађа уз фаул, и додатно слободно бацање. Прва тројка за Звезду! Први поени Јовића, уз 4 асистенције! Одлична одбрана Звезде, Лааазиииић за три! Серија Звезде 9-2 за предност, 33-28! Итудис тражи тајмаут.

Узвраћа Тео за три, први поени. Симоновић погађа, након дугог напада. Нажалост, Курбанов постиже тројку у последњим секундама напада, добра кретња лопте. Симоновиииић! Нова тројка за Звезду! Симоновиииић! 8 поена у низу, друга тројка! Симоновић одличан у одбрани, Јовић сјајан у нападу, Звезда води 43-36. Тео враћа тројку. Невероватан је Милош Теодосић. Лука Митровииић! Какво закуцавање капитена преко Кајла Хајнса! Воронцевич погаша тројку. И поново Симоновииић! Нова тројка, његова трећа, Звездина пета у другој четвртини.

Сјајно полувреме, сјајна Звезда у Москви! након 20 минута, Звезда води 48-44.

Кинси 11п 2укл, Симоновић 11п.

3/4 (19-12)

Јовић, Кинси, Дангубић, Милер и Цирбес насупрот Џексон, Хигинс, Курбанов, Воронтшевич, Хајнс. Хигинс погађа, али узвраћају Кинси и Цирбес, сјајна асистенција и поени Кинсија. Хигинс погађа за три поена, први двоцифрени играч у ЦСКА и прва тројка. враћа се ЦСКА у игру, поени Џексона.

Лоше су црвено-бели ушли у друго полувреме, серија ЦСКА 6-0 за предност, 53-52. Три личне грешке Кинсија, три личне за Арона Џексона. Погађа Квинси Милер, уз фаул, погађа и слободно бацање, Звезда враћа предност, коју враћа Џексон. Лазић је зарадио четврту личну грешку, рампа Милера, али се исправља Хајнс. Узвраћа Јовић, 7 поена 7 асистенција. Воронцевич погађа за три поена. ЦСКА води на крају трећег периода, 63-60.

Кинси 13п 3ск 2укл, Симоновић 11п, Милер 9п 4ск 2ас 2блк.

4/4 (14-16)

Јовић, Мицић, Симоновић, Милер и Штимац на паркету, Џексон, Хигинс, Курбанов, Воронтшевић и Хајнс. Нема поена у првим нападима, добре одбране обе екипе. Хигинс постиже прве поене у последњој четвртини са пенала. Сјајан Штимац у скоку! Дуг напад Звезде, Симоновић је промашио отворен шут за три, затим још једном из тешке позиције, али Милер постиже Звездине прве поене у четвртој четртини, након продора. Поени након три офанзивна скока. Џексон за Хајнса, лепо, закуцава Кајл Хајнс. Милер, нова блокада, из другог плана! Греши Мицић, неизнуђена грешка, али одличан Таренс Кинси у одбрани. Греши и Јовић, у серији бацања – Де Коло погађа са пенала, Симоновић половичан, Јовић прецизан 2/2, 9 поена.

Пета лична грешка за Бранка Лазића, нажалост за њега је утакмица завршена, Де Коло половичан са пенала, први промашај ЦСКА са линије за слободна бацања. Јовииић! Тројка Стефана Јовића, 12 поена! Симоновић погађа са пенала 2/2, али Кинси прави фаул, његов 4. Де Коло погађа оба пута. Два неискоришћена напада Звезде, Хајнс сакупља поене са пенала, 19 поена, ЦСКА води 74-70, 2.10 до краја. фантастични Таренс Кинси, асистенција за Цирбеса, закуцавање Звездиног центра! Јовииииић! Трећа тројка Стефа Јовића, 15 поена, Звезда води! Тео враћа тројку, 77-75. 48 секунди до краја, ЦСКА има плус 2 и лопту, очекује нас права драма. Краде лопту Кинси, фаул Теодосића, Кинси половичан са пенала. Драма у Москви, драматична завршница! Де Коло није погодио, одлична одбрана Симоновића, Звезда има напад 20 секунди пре краја, Јовић је проклизао, свирани су кораци, драма припада ЦСКА. ЦСКА слави у драматичној завршници у Москви, 77-76.

Јовић 15п 2ск 7ас. Кинси 14п 4ск 2ас 3укл, Симоновић 14п 3ск.

Повезане вести

12 comments

Djole-Jagodina апр 14, 2016 at 22:23

Ja po prvi put nemogu da kritikujem nikog pa cak ni Radonjica.Bilo je dobro e sad sto nismo imali srece to je sport .Ovo nam nije prvo klizanje u zavrsnici tako da sad jovica kritikovati nije realno.Decko je zeleo najbolje,dobio je zadatak kako da odigra i desilo se ono sto niko a narocto on nije zeleo.Ko je ocekivao da dodjemo i dovde ja nisam .Nije sramota izgubiti muski imali smo mi teze poraze a igrali smo sramotno.ZVEZDA OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reply
Pera апр 15, 2016 at 06:24

Ok Djole slažem se u svemu samo iskreno ali iskreno niko pored ekrana a verujem i u sali nije očekivao da igrač koji može da šutne trojku i ništa više i to ako pogodi a pogotovo nema ulaz rešava zadnji napad. Ovakvi napadi utakmice se prave za igrača koji ide pod koš i na kome ako ne pogodi protivnik pravi faul za bacanja. Mi smo čekali 15 sekundi da Jović namesti svoju desnu stranu jer na levoj ne zna da pogodi tablu i da onda pošto nije znao kako da se namesti da šutne krene u avanturu da probija ono što više nije bilo normalno. Lopta je jednostavno morala bar dva puta da promeni vlasnika. I pored toga čestitke za pokazano. Ako odigramo ovako angažovano idemo na peti meč u Moskvu da dobijemo. Ovo jeste najbogatiji klub ali mi se čini po prikazanom protiv nas da su slabiji od Fenera i da oni ove godine dobijaju Evroligu. Naša žal je što nismo dobili bilo koje Špance jer bismo sigurno otišli u 4. Ovakva generacija se teško može spojiti u istoriji i sve čestitke celom timu pogotovo prozivanom kouču jer valjda smo svi mi samo ljudi. Mislim da smo imali izuzetnu čast i zadovoljstvo da ove sezone budemo navijači ovakvog tima i na privilegiji zahvaljujem svima u klubu. Idemo tek smo na pola puta sada Arena dobija dve utakmice. Neka se svet divi praznicima košarke u Areni i našoj dobroj igri. Ajmo Zvezda.

Reply
Djole-Jagodina апр 15, 2016 at 09:11

Tacno tako Pero ali ja verujem da nije on birao zadnji napad a platio je danak neiskustvu u ovakvim utakmicama.Opet kazem zeleo je najbolje ispalo kako je ispalo i idemo dalje.A svi znamo kakve smo traume dozivljavali pa i ove sezone a ja sam nekad nisam birao reci posle poraza.Ovoga puta stvarno ne mogu

Reply
rene artoa апр 14, 2016 at 22:20

Dobijamo 3-2 ako ne sude slovenacki smradovi! Momci svaka cast sta god da napravite nema veze ostavili ste srce na terenu, sto je najvaznije.

Reply
zemunac1976 апр 14, 2016 at 21:15

I posle ovakve bitke protiv skupocene ekipe,dunsteri pljuvaci i dalje pljuju:hahahaha podrska treneru,igracima i strucnom stabu

Reply
ZELJKO апр 14, 2016 at 22:16

I PORED SVEGA DOBROG I DOBRE IGRE JOVICA VEOMA JE NEODGOVORNO DA ON ZAVRSAVA ZADNJI NAPAD KADA ZNAMO DA NIJE KADAR TJ DA IMA MALO SRCE

Reply
Zvezda ooo ♥ апр 14, 2016 at 21:13

Velika šteta što sjajna igra nije krunisana brejkom.Ako momci ne klonu duhom posle ovoga šanse za trijumf u areni će biti velike.Samo hrabro.

Reply
josif апр 14, 2016 at 21:06

Jovic je najmanje kriv.kriv je onaj ko je doneo odluku da on vodi zadnji napad.To je svakako vrli strucnjek Radonja,umesto da ide lopta kod Kinzija ili se radi napad za Milera avaj,sta ja to pricam,on to nezna,i nerzume,po kozna koji put.Pozz.MKD

Reply
kastiljo апр 14, 2016 at 21:37

Daj bre ne lupaj..Igrali smo protiv najjaceg tima u evropi uz fener,i mogli smo da pobedimo,promasena sl.bacanja su nas kostala pobede ako pogledas statistiku…Eto npr bas 2 slobodna koje je Kinzi promasio…Dozovite se pameti,mi treba da budemo srecni sto uopste igramo u top 8 a ne da kukamo ako ispadnemo od najbogatijeg tima kontinenta sa 2 najbolja beka istog…

Reply
ZELJKO апр 14, 2016 at 22:18

STA TI BRE PRICAS?NE GLEDA SE NAJJACI ,NAJSKUPLJI NEGO SRCE ,TO I BOG GLEDA.A NE TE DJAVOLJE PRICE I NJIMA I MALOJ DECI KOJE SVI VI MALODUSNI PRICATE.

Reply
kastiljo апр 15, 2016 at 00:07

Zabole Boga ona stvar,da izvines,za sport!!! Kakvo srce kad protiv sebe imas nsjboljeg pleja u evropi koji ne zna da promasi ni sa 8m?! Taj sa „malim srcem“,kao sto si rekao je vezao 2 utakmice sa 15plus poena i skoro 15 asistencija i 6-7 trojki kad je bilo vrlo bitno… Jednostavno mi tesko da mozemo bolje od ovoga,zbog tih istih djavoljskih para,jer je i klupa jako bitna a tu je razlika izmedju nas i bogatih,i to se vcrs videlo… Pa cska nas je pobedio u jedinoj,trecoj cetvrtini,kad ni teo ni de kolo nisu ni igrali…

Reply
josif апр 15, 2016 at 09:03

Hvala brate Zeljko!Ustedeo si mi vremena jer sa zeleo da napisem isto.Tako komentarisu oni sto se malo razumeju,to najbolji,najskuplji to pije vodu na prvi pogled i kad te naguze 20 +,kad mozes i u prilici si da ih naguzis onda uradi to pa neka oni razmisljaju zasto sa budzetom od 30 miliona nemogu da dobiju tim koji ima 3 miliona.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment