Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Нови дерби, стиже Металопластика

Звездине рукометаше очекује дуел против водеће Металопластике у тренутку када је претрпљен болан пораз у вечитом дербију. Меч 4. кола плеј-офа на програму је у недељу од 18 часова у дворани Шумице.

Просто је невероватно на који начин су црвено-бели себи допустили да од готовог направе вересију у дербију против Партизана. Имали су све на својој страни, и домаћи терен, подршку са трибина, вођство од четири и пет голова пред крај првог полувремена, игру која је у првом полувремену била на завидном нивоу, али су у наставку све просули и доживели други узастопни пораз. Овде се практично ломила сезона у плеј-офу што се тиче Звезде, јер је победа водила у борбу за врх. Због тога је пораз још теже пао целој екипи, јер сада има знатно мање шансе да се бори за прво место, а и друго које води у регионалну лигу је далеко у овом тренутку.

Није то први пут да се Звезди дешавају овакве ствари. Врло слично је било и на претходном дербију, али тада није имао никакав такмичарски значај за екипу осим престижа. Још дуго ће првотимци екипе из Љутице Богдана премотавати филм у својим главама са меча против црно-белих и тражити узроке пораза са голом разлике, од изгубљених лопти, нереализованих седмераца, одбијених лопти у руке ривалу и осталих кобних грешака. А дерби је тако лепо почео, Драгутиновић је погађао са седам метара, Тодоровић, Мандић и Бабић доносили превагу, са друге стране, пред екипом је још седам утакмица и врло лако један тријумф може да донесе нову наду и врати пољуљано самопоуздање, а против великог ривала Металопластике то би био показатељ менталне снаге Звезде да се након тако бачених бодова експресно издигне из пепела и заустави захуктале Шапчане на путу ка пехару.

Охрабрујуће делује и скор против Металопластике из Супер лиге ове сезоне, где су црвено-бели најпре ремизирали у Шапцу (22:22), а затим и славили на домаћем терену резултатом 26:25. Ненад Мандић и Урош Радосављевић су посебно били инспирисани у поменутим дуелима, Александар Драгутиновић и Дејан Бабић у београдском мечу, а на оба збирно највише Никола Дамњановић, на кога тренер Ненад Перуничић нажалост већ дуже време не може да рачуна због болести, да не говоримо и што је од почетка сезоне ван строја први голгетер екипе из претходне сезоне Виктор Матичић, после тешке повреде и операције. Са њима и Станком Димитрићем, још једним коме су повреде дошле главе, Звезда би била неупоредиво јача и сигурно би имала више бодова него садашња два у три кола.

Да Шапчани пуцају високо у плеј-офу говори и њихов максималан учинак у прва три кола. Савладали су на домаћем терену актуелног првака Војводину (24:21) и вицешампиона Спартак (27:25), а у гостима нанели први пораз Слоги у Пожеги (27:23), па са свих шест бодова посматрају ривале са врха табеле. Самопоуздање им је на високом нивоу, а партије Стефана Илића (23 гола у прва три кола плеј-офа), Радована Остојића, Младена Ивановића, голмана Дарка Арсића, Милутина Драгићевића, Ђорђа Голубовића и Немање Миловановића помало подсећају на рукометне ванземаљце из осамдесетих и дају им наду да могу до титуле после дуге паузе.

Црвено-бели зарад свог успеха треба да су већ заборавили дерби. У глави им мора бити само предстојећи сусрет, а опција једино победа. Навијачи Црвене звезде заслужују све честитке и захвалност клуба за велику подршку још од финиша Супер лиге. Њихова помоћ ће и у недељу бити неопходна. Надамо се само да их неуспех љубимаца није толико погодио да не буду у Шумицама овог викенда.

                             ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕТАЛОПЛАСТИКА

                                         4. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                                     НЕДЕЉА, 17. АПРИЛ 2016.

                             СЦ ШУМИЦЕ – БЕОГРАД, 18:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment