Moja Crvena Zvezda
ВажноДербиНајновијеФудбал

Ибањез: Улазимо у дерби спремни у сваком смислу

Луис Ибањез, Звездина узданица из Аргентине на позицији левог бека спремно дочекује свој трећи дуел против ривала из Хумске.

У претходна два дербија остварио је максималан учинак, а евентуалном трећом победом над највећим ривалом црвено-бели би додатно украсили сјајну сезону у шампионату Србије. Ипак, и противник је у последње време знатно поправио форму, па је популарни Лучо опрезан у интервјуу за Новости пред суботњи окршај.

– Црно-бели играју врло добро у последње време, подигли су форму и веома су опасни, поготово из контранапада. Ми смо тога свесни и улазимо у дерби спремни у сваком смислу. Желимо да покажемо праву снагу и да победимо. Иако нам и „икс“ игра, ми нећемо калкулисати, већ ћемо дати максимум да освојимо три бода. Неће бити лако, али то је наш циљ.

Наш најтрофејнији клуб се зауставио на 24 узастопне победе, па Ибањез осећа потребу да тим сезону заврши без пораза.

– Нисмо достигли рекорд Бенфике, али желимо сезону да завршимо без пораза и да се и на тај начин ова генерација упише у историју. То је мотив који нас покреће.

Без обзира на недостижну предност, услед које је екипа мало слабије одиграла неколико утакмица у пролећном делу шампионата, Грофовој казненој експедицији не недостаје мотива пред сусрет са најближим пратиоцем.

– Тешко је бити 100 одсто мотивисан у сваком мечу при огромној предности коју смо имали током већег дела сезоне. Зато смо се у појединим сусретима и мучили, били презасићени. Ја лично толико волим да играм да једва чекам сваку утакмицу и волео бих да будем на терену све до краја. Нисмо сви исти…

Навијачима је у сећању дубоко урезан фантастичан Ибањезов погодак из слободног ударца са минулог, јубиларног 150. вечитог дербија, да ли се спрема на нешто слично и у суботу?

– Реприза би била идеална, али само ако би и исход био исти. Знате да се не оптерећујем сопственим учинком, којим сам презадовољан. Важно је да овог пролећа коначно одиграмо како знамо, да будемо тим, фокусирани и спремни на све у 90 минута. Само тако ћемо обрадовати и себе и навијаче, оправдати све што смо у досадашњем делу сезоне урадили.

Ибањезов саиграч и најбољи стрелац лиге Уго Виеира има прилику да постане једини Звездин фудбалер који је затресао мрежу на три узастопна вечита дербија.

– Зна добро Уго за тај податак, а пошто је прави голгетер, не треба сумњати да ће све учинити да постигне гол – истакао је Ибањез.

Повезане вести

Leave a Comment