Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши поражени након драме

одбојкаши Црвене звезде

Одбојкаши Црвене звезде пропустили су велику шансу да се након четвртог меча пласирају у финале плеј-офа, пошто су други пут у серији поражени од Партизана: Партизан – Црвена звезда 3:2 (24:26, 26:24, 26:24, 20:25, 18:16). Пошто је сада резултат у серији 2:2, „мајсторица“ ће одлучити путника у финале.

Сјајан меч, сјајна одбојка на Тошином бунару. Црвена звезда је добро отворила утакмицу, освојила први сет, имала добијен и други, али је потом направила велики број грешака, па су овај сет ипак освојили одбојкаши Партизана. Велика борба се водила у трећем сету, али су одбојкаши домаћина били мирнији у завршници, и прокренули резултат у сетовима. И у четвртом сету смо видели велику борбу, а након неколико несвакидашњих ситуација, Звезда је подигла ниво игре у завршници и поравнала резултат у сетовима. У петом сету, виђена је велика резултатска „клацкалица“, Звезда је стигла до две меч лопте, али их није искористила. Стала је наша екипа у тим тренуцима, препустила предност противнику, који је искористио своју трећу меч лопту да продужи полуфиналну серију одбојкашког плеј-офа.

Одбојкаши Партизана су почетком првог сета стигли до два поена предности, али је Звезда убрзо преокренула резултат. Партизан се потом вратио у вођство, али је Звезда серијом од 3:0 поново дошла до предности пред одлазак на технички тајм-аут (11:12). Звезда поеном из блока продужава серију након одмора, а потом је уследила игра поен за поен. Домаћи потом још једном поравнавају резултат (15:15), а потом и прелазе вођство (19:18). Настављена је велика борба, резултат је био изједначен при уласку у завршницу сета (21:21).  Тренер црно-белих је затражио предах не би ли деконцентрисао Јаковљевића на сервису, али у томе није успео. Одличан сервис омогућио је лаку реализацију Околићу, а у следећем поену и Гмитровићу (21:23). Ипак и Борис Буша је био одличан на другој страни, па је резултат поново био поравнат (23:23). Смеч Гмитровића је донео Звезди сет лопту, Партизан се одбранио. Стојсављевић је донео нову предност нашем тиму, a блок Милутиновић-Гмитровић је потом био сигуран, па су Звездини одбојкаши повели у сетовима – 0:1 (24:26).

Четири везана поена Звезде обелжила су почетак другог сета (1:4). Околић потом користи одличан сервис Гмитровића да увећа предност нашег тима (2:6), а грешка домаћих после тајм-аута Васовића доноси Звезди +5 (2:7). Након два везана поена Партизана уследила је игра поен за поен, да би Звезда стигла до шест поена предности пред одлазак на технички тајм-аут (6:12). Одржавала је Звезда ову предност, а нови одличан сервис Јаковљевића натерао је тренера Партизана да затражи нови тајм-аут (10:17). Црно-бели освајају наредна три поена, па је и Кобиљски затражио предах (13:17). Гмитровић прекида серију домаћина, а Звезда је у завршници сета поново имала шест поена предности (15:21). Међутим, Партизан се резултатски вратио у сет серијом од 5:0, а Стојсављевић коначно прекида серију (20:22). Резултат је убрзо изједначен, Кобиљски је потом затражио нови предах (22:22). Уследила је по сервис грешка са обе стране, да би Гмитровић донео сет лопту нашем тиму. Буша је био сигуран у следећем нападу, а грешка Звезде доноси Партизану сет лопту, који је користи, и поравнава резултат у сетовима – 1:1 (26:24).

Звезда је наставила да греши и почетком трећег сета, али на сву срећу, ни домаћа екипа није била много боља, па су се екипе више пута смењивале у вођству. На техничком тајм-ауту, наша екипа је имала два поена предности (10:12). Две везане грешке нашег тима доносе ново изједначење, али је потом Јаковљевић био сигуран у нападу, а потом и на сервису, што је Стојсављевић знао да искористи (12:14). Није га пореметио тајм-аут домаћина, још једном је Стојсављевић био спреман на мрежи. На другој страни, Буша је такође наставио са одличним сервисима, а потом и Пантић, па је Партизан преокренуо резултат (17:16). Милутиновић потом враћа Звезду у вођство, а потом греши Јаковљевић, па је пропуштена прилика да се Звезда поново колико-толико одвоји. Партизан је то знао да искористи и врати предност на своју страну (19:18). Партизан је направио сдве везане сервис грешке, а екипе су ушле изједначене у завршницу сета (20:20). У игри су у тим тренуцима ушли и Благојевић и Шкрбић. Звезда је одбранила три узастопна напада домаћина, и прва стигла до сет лопте, али је Пантић донео ново изједначење. Грешка Стојсављвића, који је претходна два пута био сигуран, доноси Партизану сет лопту, а потом греши и Благојевић – 2:1 (26:24).

Велика борба се водила и почетком четвртог сета, Партизан је са неколико одличних сервиса стигао до вођства (9:7). Ипак Звезда је до техничког тајм-аута преокренула резултат (10:12). Буцуљевић је приговорио судији због неколико спорних одлука, и због тога је кажњен жутим картоном, а потом је показан и црвени картон. Партизан добија тиме и поен, а потом и долази до изједначења (14:14), а затим и до вођства (18:17). Распламсала се борба, Звезда подиже ритам, и долази до три поена предности (18:21). Није стајао наш тим, па је стигао до поравнања у сетовима 2:2 (20:25).

Пети сет је почео игром поен за поен, а Звезда није успела да материјализује неколико феноменалних одбрана. Одличним сервисом Пантића, Партизан долази до +2 (6:4). Буцуљевић ас поеном поравнава резултат, а блок Блгојевић- Мунћан доноси прво вођство нашем тиму у овом сету (6:7). Ипак је Партизан био у предности приликом промене страна (8:7). Настављена је серија црно-белих, коју прекида Стојсављевић (9:8), а Звезда потом пропушта две приликe за изједначење. Партизан је потом имао две шансе за +3, али се одбранио наш тим (10:9). Блок Околић-Благојевић доноси изједначење, a убрзо Околић решава један „дуг“ поен, а потом је сигуран и Благојевић (11:13). После тајм-аута, Партизан прекида Звездину серију, а потом прави сервис грешку, па Звезда долази до две меч лопте. Погрешио је и наш тим приликом сервиса, а потом је Благојевић изблокиран. Још једном је био неуспешан наш тим, па је уследила меч лопта за Партизан. Звезда се спасила два пута, али трећи пут није, па је Партизан победио, и изједначио у серији – 3:2 (18:16).

Према томе, победника серије одлучиће пети меч у коме ће Звезда бити домаћин.

Главу горе, момци, спремите се за одлучујућу борбу!

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (24:26, 26:24, 26:24, 20:25, 18:16)

Београд. Дворана: СЦ „Визура“. Гледалаца: 250. Судије: Александар Петровић (Ужице) и Владимир Симоновић (Крагујевац). Трајање меча: 133 минута. Резултат у серији: 2:2.
ПАРТИЗАН: Буша 26, Пантић 16, Лопар 10, Костић 11, Величковић 15, Поломац 7, Рајковић (либеро), Јокановић, Недељковић, Жугић, Перишић. Тренер: Владимир Васовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 10, Гмитровић 13, Милутиновић 6, Јаковљевић 19, Стојсављевић 16, Буцуљевић 4, Јевтић (либеро), Шкрбић, Мунћан 2, Ђурђевић, Благојевић 7, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

Повезане вести

Leave a Comment