Moja Crvena Zvezda
ВажноДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић и Луковић пред 151. вечити дерби

Све је спремно за одигравање трећег и последњег овосезонског вечитог дербија.

На конференцији за медије која је одржана у Медија центру нашег стадиона, очекивања су изнели Миодраг Божовић, шеф струке Црвене звезде, и Александар Луковић, капитен ове Звездине генерације.

– Тешко је говорити о дербију, а не поновити нешто што већ није речено. Више од 150 пута се прича да је то највећа утакмица на овим просторима. Није битно ко се где налази на табели, нити ко је у каквој форми. Дерби је нешто посебно. Утакмица коју побеђује онај ко се боље пробуди ујутру. Надам се да ћемо се сутра ми боље пробудити. Осим то што је у питању Партизан, велики мотив је и то што можемо да се значајно приближимо титули. Има много њих који су лукави и који нас унапред проглашавају за шампионе. Док и теоретски не узмемо титулу, не смемо да се опустимо – јасан је био Миодраг Божовић.

Капитен Црвене звезде Александар Луковић сматра да он и његови саиграчи морају од првог минута наметнути свој ритам.

– Сви једва чекамо сутрашњу утакмицу. Партизан је у доброј форми, већ шест утакмица побеђују и доћи ће овде да се надигравају са нама, а нама то одговара. Знам да смо спремни. Не смемо да уђемо као што смо ушли у утакмицу на њиховом стадиону. Нисмо добро почели, дозволили смо им двадесетак минута игре док нам нису дали гол, да буду агресивнији. Сутра дефинитивно морамо ући од првог минута како треба, и сигуран сам да ће тако бити. Мислим да сама чињеница да смо примили најмање голова у лиги говори нешто, али постоје ствари које не бисмо смели да допуштамо и понављамо. Надам се да таквих ситуација сутра неће бити. Партизан је јако квалитетан, квалитетнији су од других екипа у нашој лиги, уз дужно поштовање осталим екипама. Али, опет кажем, уз максималну концентрацију и борбеност надам се да ћемо наметнути своју игру – рекао је Луковић.

Звездин тренер не дели мишљење једног дела јавности да је сутрашња утакмица уједно и најбоља провера пред европске изазове.

– Ако је сутрашња утакмица мерило Европе, онда смо већ два пута показали ове сезоне да смо спремни за Европу. Али, мислим да сутрашња утакмица није мерило. Јесте Партизан добар тим, велики клуб, али ипак ове утакмице носе нешто друго, нешто између нас и њих. У Европи нас чекају другачије утакмице – објаснио је Божовић, и наставио:

– Мислим да је дерби утакмица у којој свака тактика падне у воду. Кад бисмо играли онако како ја хоћу, мислим да бисмо победили, али играћемо онако како играчи и публика буду хтели. Врло је ту мало логике. Утакмица ће бити отворена пошто и они најављују да ће да крену у страшну офанзиву, а пошто ћемо и ми почети офанзивно, може да се деси и да буде пуно голова.

Гроф зна којих 11 играча ће сутра истрчати.

– Немам никаквих недоумица, знам ко ће играти. Кадровска ситуација је изванредна. Повређени смо Ивица Момчиловић, Саво Павићевић и ја – тројица најстаријих. Грујић је изванредан, али морамо да зовнемо Клопа да питамо да ли сме да игра – нашалио се Гроф.

За крај конференције, Звездин тренер је упитан да прокоментарише актуелни систем такмичења.

– Мени се овај систем такмичења не допада јер награђује оне који нису освојили много бодова. Требало је да прославимо титулу пре шест месеци, овако, чекамо је још увек. Не допада ми се систем, и нигде где је био на снази није донео ништа добро. Слушате ме сад шта вам причам – за две године ће систем опет да се промени. Не видим ниједну фудбалску земљу да игра по овом систему. Белгија је изузетак, али то је више земља пива него фудбала – рекао је Гроф.

Повезане вести

Leave a Comment