Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Уз подршку да опет одемо изнад могућности и евентуално победимо

Пријала је и тренеру Црвене звезде Дејану Радоњићу позитивна атмосфера и дочек од стране групе навијача, па је и поред тесног пораза у Москви, стратег црвено-белих био задовољан многим стварима које су његови изабраници показали на најтежим гостовањима у Европи ове сезоне.

– Што се тиче овог амбијента осећај је феноменалан. Мислим да не треба трошити много речи око тога. Што се тиче утакмице, мислим да смо у оба меча показали игру која је била на нивоу ТОП 8 Евролиге и та нека очекивања да ће због разлика између ЦСКА и Звезде, и та разлика у кошевима бити иста или слична, што би значило да смо ми у та два дуела требали да будемо лако поражени. Међутим, показали смо у оба меча добра издања и остаје жал јер смо водили, наравно они су својим квалитетом и великим искуством стизали, престизали, па ми њих. Имали смо могућност да направимо нешто што се није десило, а могло је у Москви.

Радоњић се нада да ће скупоцени састав пасти у Београду, ако се већ извукао на свом терену у престоници Русије.

– Чека нас нови дуел, 2-0 је за ЦСКА. Свестан сам да неће бити лако. Јесмо показали да има разлога да верујемо и има разлога да будемо задовољни, али то је нови меч, у новим околностима, играмо пред нашим навијачима. Очекујем да ће подршка бити као и увек, да нам помогне да опет одемо изнад могућности и да евентуално дођемо до те победе против екипе која је у најужем кругу фаворита за освајање титуле првака Европе.

Ускоро следи трећи четвртфинални меч у Београду и свима у тиму ће ићи у корист ако се што пре фокусирају на предстојећи дуел.

– Сви осећамо жал што нисмо искористили ту ситуацију коју смо искреирали и дошли у позицију да дођемо до победе. Међутим, морамо да се окренемо ономе што нас чека. Осећања су помешана, али такође треба да ових пар дана искористимо да се одморимо и припремимо за ново искушење које нас чека, нови велики дуел Црвене звезде у Евролиги. Волео бих да опет будемо добри. Сигурно да стање мог тима пре тих мечева није изгледало да можемо баш овако добро да играмо, али као и много пута ове сезоне се показало, у тренуцима када се можда не очекује, када је тешко, да показујемо добар карактер, завидан квалитет и један ниво спремности да можемо да се носимо са евролигашким екипама, а били смо конкурентни и против ЦСКА у Москви.

Осврнуо се Радоњић и на оно што екипу чека после четвртфиналне серије против ЦСКА.

– Ти коментари који су сада наглашени нису само због ова два меча, већ због свега онога што смо ми пружили ове сезоне у Евролиги. Ја то тако посматрам. Ми смо само још једном показали да нисмо случајно дошли до ТОП 8 и нисмо награђени, већ смо ми то добрим партијама, квалитетним играма, проналажењем решења у тој првој фази из ситуације која је добро позната и да смо ушли у ту групу најбољих тимова у Европи. Сатисфакција постоји, али има још пуно да се игра и морамо да се окренемо ономе што нам следи, прво ЦСКА, а после тога имамо финале АБА лиге, па након тога домаће првенство. Има ту још доста тога да се уради. Надам се да је ово добар показатељ за све то што нам следи и да смо из неке позиције оптерећености коју смо имали у једном периоду, и због, можда, наше припреме за период који је био најважнији када смо се борили и изборили за ТОП 8, када смо се борили и изборили за Евролигу против Цедевите. Након тога је уследио тај очекиван пад што се мене тиче. Крећемо даље, крећемо напред уз наду да ћемо и даље бити добри – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment