Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Петковић спреман, Грујић под знаком питања

Пред данашњи 151. вечити дерби постоји неколико дилема око састава лидера на табели у покушају да стигне и до треће победе над комшијама у три дуела ове сезоне и тако понови одличан резултат генерације из сезоне 1997/98 чије су перјанице били Перица Огњеновић и Дејан Станковић, а коју је са клупе предводио Миша Косановић.

Десни бек Марко Петковић је пропустио претходни сусрет, али ће готово сигурно заузети своје место у тиму, као један од најстандарднијих у екипи ове сезоне. Недоумица која се ових дана појавила око позиције другог штопера уз капитена Александра Луковића чини се да је добила епилог. Према последњим најавама Зоран Рендулић је у предности у односу на Бразилца Едсона и ближи је томе да започне дерби, док искусни Саво Павићевић ипак неће бити у стартних 11 због повреде са којом је кубурио дуже време.

Постоје непознанице и око састава везног реда. Неизвесно је да ли ће Марко Грујић бити на терену од првог судијског звиждука, или ће ипак остати на клупи. Није играо на последњих пет мечева у Супер лиги, а пар дана раније истакао је да бол у нози није сасвим нестао. Велико је питање и да ли ће најбољи асистент шампионата Срђан Плавшић почети дерби. Звездин атомски мрав је мотивисан за нове дуеле са вечитим ривалом. У глави већ има спремљену кореографију за славље у случају да постигне погодак. Ако у тиму од старта не буде Грујић, његово место ће највероватније заузети омалени Плавшић, кога Ле Талек назива српским Месијем.

Остатак тима чиниће стандардни чланови из пролећног дела сезоне, а голгетер првенства Уго Виеира има прилику да се и трећи пут узастопно упише у стрелце на вечитом дербију и тако постане први Звездин фудбалер коме је то успело. Ту је наравно и серија без пораза црвено-белих, коју Грофова казнена експедиција намерава да сачува до самог краја сезоне. Очекује се велика посета, навијачи ће бити у свом елементу, а Звезду може да охрабри много бољи скор у дербијима на популарној Маракани, где у последње четири сезоне екипа не зна за пораз уз учинак од три победе и једног ремија у четири сусрета.

Свој долазак на 151. вечити дерби најавили су скаути Јувентуса, Селтика, Брижа, а по традицији је загарантовано да ће се на највећи меч у српском фудбалу, у својеврсну извидницу сјатити још прегршт персона из разних клубова са Старог континента, које ће обратити пажњу на играче који су им се од раније нашли на скенеру.

Повезане вести

1 comment

ap1989 апр 16, 2016 at 12:02

Kahriman
cvetkovic rendulic pavicevic ibanjez
donald le talek plavsic
srnic hugo i katai

Reply

Leave a Comment