Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

ЗВЕЗДА У ФИНАЛУ!

Звезда у финалу!

Звезда је у финалу! У петом мечу полуфинала плеј-офа шампионата Србије, одбојкаши Црвене звезде победили су Партизан након три сета, и укупним резултатом 3:2 у победама, пласирали су се у финале: Црвена звезда – Партизан 3:0 (25:23, 25:18, 26:24).

Црвено-бели су први стигли до осетније предности у првом сету (7:4), али је Партизан серијом од 3:0 поравнао резултат. Имао је Партизан потом и напад за вођство, али га није искористио, па је Благојевић прекинуо серију црно-белих. Ас Буцуљевића и грешка гостију враћају Звезду на +3 (10:7). На техничком тајм-ауту, наша екипа је имала два поена предности (12:10), а затим три везане грешке направио је наш тим после паузе, потом су гости били сигурни у нападу, па је Партизан преокренуо резултат (12:14). То је био сигнал за тренера Кобиљског да реагује тајм-аутом. Уследила је игра поен за поен, да би Партизан потом додатно увећао своју предност (14:17). Још један одличан сервис Буцуљевића омогућио је Звезди да стигне на поен заостатка, па је и Васовић, тренер гостију затражио предах (17:18). Стојсављевић потом поравнава резултат, а убрзо блок Милутиновић-Благојевић враћа предност на Звездину страну. Јаковљевић је био сигуран у следећем нападу (21:19), да би потом уследила игра поен за поен. Звезда је стигла до две сет лопте, Благојевић је искористио другу, па је наш тим повео у сетовима – 1:0 (25:23).

Звезда је отворила други сет са два везана поена, да би убрзо ас поеном Благојевића дуплирала вођство, што је натерало тренера гостију да у раној фази сета реагује тајм-аутом (5:1). Партизан је освојио наредна два поена, али је Звезда узвратила истом мером (7:3), а убрзо стигла и до +5 (10:5). После новог тајм-аута гостију, Буцуљевић је наставио са одличним сервисима, а потом је блок црвено-белих био још једном на месту, па је Звезда са седам поена предности отишла на технички тајм-аут (12:5). Серија је прекинута сервис грешком, чиме је отворена серија грешака нашег тима, па је Партизан са једним поеном из игре стигао на свега -2 (13:11). Улазак Мунћана након тајм-аута Кобиљског потпомогао је да Звезда освоји наредна два поена, а црвено-бели су потом поново стигли на осетних +5 (17:12) сигурном реализацијом. Партизан осваја наредна два поена, и пропушта прилику да се додатно приближи, па убрзо блок Околића враћа Звезду на +5 (19:14). Звезда је наставила у истом ритму, блок Јаковљевића донео је Звезди седам меч лопти, a блок Мунћан-Благојевић доводи на корак од победе и циља – Звезда у финалу, 2:0 (25:18).

Trener Kobiljski i Blagojević proslavljaju osvajanje drugog seta
Тренер Кобиљски и Благојевић прослављају освајање другог сета

Трећи сет је почео на сличан начин као и први, Звезда је стигла до +4 (5:1), али је овај пут Партизан након тајм-аута Васовића успео да поравна резултат (5:5). Црно-бели су потом и повели (7:8), али су Благојевић и Милутиновић вратили предност Звезди. Ас поен Околића продужава серију (10:8), а Звезда је са +3 отишла на технички тајм-аут након новог одличног сервиса Буцуљевића (12:9). После одмора, још једном је био сигуран Благојевић, да би наредна два поена освојили црно-бели. Одличан сервис Стојсављевића омогућио је Благојевићу да у наставку постигне нови поен, а блок Милутиновић-Јаковљевић поново доноси нашем тиму осетнију разлику (16:11). Партизан се није предавао, и припретио је везавши два поена (17:14),  а потом је стигао на свега два поена заостатка, приморавши Кобиљског да затражи предах (18:16). Звезда је убрзо дуплирала ову предност (21:17), али се Партизан резултатски вратио у игру серијом од 3:0 (22:21). Благојевић прекида серију након новог тајм-аута Кобиљског, а потом судија даје црвени картон једном играчу нашег тима, чиме је Партизан смањио резултат, а гости су потом и повели (23:24). Уследила је сервис грешка Партизана, Звезда потом стиже до меч лопте, а блок Околића оверава Звездин пласман у финале – 3:0 (26:24).

Најефикаснији на мечу био је Александар Благојевић са 20 поена, а у победничкој екипи двоцифрени је био и Александар Околић са 13. Код гостију истакао се Лука Величковић са 14, док је Борис Буша постигао 10 поена.

Сјајна слика, добро позната, Звезда у финалу! Црвено-бели ће се на тај начин поново борити за трофеј најбољег у Србији, који су освајали претходне четири године, а ривал у финалу ће им бити Војводина. Први меч је на програму већ у четвртак, а други у понедељак, у дворани УСЦ „Вождовац“.

Браво, момци, нема стајања!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 3:0 (25:23, 25:18, 26:24)

Београд. Дворана: „УСЦ Вождовац” на Бањици. Гледалаца: 600. Судије: Мирко Јанковић (Стара Пазова) и Игор Миљковић (Београд). Трајање меча: 84 минута. Резултат у серији: 3:2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 13, Милутиновић 5, Јаковљевић 9, Стојсављевић 4, Благојевић 20, Буцуљевић 3, Јевтић (либеро), Мунћан, Шкрбић, Ђурђевић, Гмитровић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.
ПАРТИЗАН: Буша 10, Пантић 8, Лопар 3, Костић, Величковић 14, Поломац 4, Рајковић (либеро), Јокановић 1, Недељковић, Жугић, Поповић, Перишић. Тренер: Владимир Васовић.

Повезане вести

3 comments

РУК апр 18, 2016 at 23:05

Браво! До титуле!

Reply
SVE PJANO21 апр 18, 2016 at 21:55

Ima li neki izveštaj sa utakmice? Ko je postigao koliko poena? Koliko je gledalaca bilo?

Reply

Leave a Comment