Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Херојска борба Звезде против Руса и судија и частан опроштај од евролигашке бајке!

Звезда

Црвена звезда је поражена од руског ЦСКА у Комбанк Арени у трећем четвртфиналном мечу Евролиге за ову сезону.

Звезда је одиграла фантастично првих двадесет, а посебно првих десет минута, али су Руси у трећој четвртини створили двоцифрену разлику и одлепили се. У последњем периоду, наш тим је фантастичним налетом дошао до пола коша заостатка, али је ЦСКА успео поново серијом тројки да се одлепи и оствари тријумф у Арени.

На крају

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ЦСКА 71:78 (21:18, 14:18, 12:23, 24:19)

Комбанк арена
Гледалаца: 18 087
Судије: Перез Перез, Патернико, Мантила

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинзи 9, Ребић, Дангубић 11, Митровић, Лазић 2, Мицић 2, Симоновић 7, Гудурић, Јовић 6п, 6ск, 6ас, Милер 15п, 5ск, Цирбес 7п, 4ск, Штимац 12

ЦСКА: Де Коло 20, Кулагин, Теодосић 12, Фридзон 2, Николс 3, Џексон 6, Лазарев, Воронцевич 8, Хигинс 8, Кулагин, Курбанов 12, Хајнс 7

Прво полувреме донело је снажне одбране, посебно у првих неколико минута, па су Руси постигли свега четири поена за половину прве четвртине. Наш тим је константно водио, а гости нису успевали да поведу са више од поена предности, док је Звезда у неколико наврата одржавала разлику од четири до шест поена. Одлични су били Штимац и Дангубић, а добра ствар за црвено-беле били су и проблеми са фауловима Воронцевича, Хајнса, Фридзона, Де Колоа, Хигинса, али су и Кинзи и Јовић имали по три личне грешке на другој страни.

Де Коло је постигао чак 13 поена.

У другом делу, Звезда је солидно почела, али је онда руски тим преко Теодосића дошао до велике серије и дошао до двоцифрене предности, коју је дуго одржавао. Након неколико дискутабилних одлука судија, Руси су успели да стигну до 47:59 на крају три четвртине. ЦСКА је први пут на овом мечу у једној четвртини постигао преко 20 поена, а нашу екипу оставио на свега 12, па је крајњи резултат био и логичан след догађаја.

У четвртој четвртини Звезда је одлично кренула, Руси одбили први налет, али је уследила страшна рафална паљба наших играча, за свега пола коша заостатка. Међутим, ЦСКА је, уз обилату помоћ судија и много среће у појединим тренуцима, шутевима за три поена успео поново да се одлепи и оде на +8 на 01:15 пре краја.

До краја, остало је седам поена разлике, за више него частан опроштај Звезде од Евролиге.

ТОК МЕЧА

4/4 (24:19)

Штимац је отворио 4/4 поенима, а потом је Симоновић закуцао, за серију 4:0. Штимац је погодио за -6, али су судије досудиле кораке. Ипак, два минута касније, Симоновић је погодио и смањио на 55:61. Међутим, није дуго требало Русима да серијом поново врате двоцифрену предност.

Уследила је и серија Звезде, па је након Симоновићеве тројке, за минус пет, Итудис затражио тајм-аут, на нешто више од четири минута до краја. Након тога је Милер изблокирао Курбанова и погодио уз фаул, а Дангубић тројком довео наш тим на пола коша заостатка.

Међутим, уследиле су и две тројке Руса, након чега су дошли до +5 (73:68). Дангубић је промашио тројку, Де Коло погодио и то је било +8 на уласку у последњих 90 секунди меча.

До краја, Руси су одржали предност и дошли до победе.

3/4 (12:23)

Кинзи је погодио тројку за 38:36, а потом промашио још две за убедљивије вођство. Руси су, наравно, са слободних бацања, дошли први пут до три поена предности, али је Кинзи смањио на пола коша заостатка. Међутим, Теодосић тројком доноси свом тиму +4.

Након тога, Звезда не користи неколико напада, а Џексон у контри погађа за три и доноси Русима максималних +7 (44:51), па је Радоњић затражио тајм-аут. Међутим, нову тројку је након тога погодио Теодосић и донео Московљанима +10.

На крају 3/4 било је 47:59.

ПОЛУВРЕМЕ

Након првих двадесет минута у Арени:

ЗВЕЗДА – ЦСКА 35:36 (21:18, 14:18)

 

2/4 (14:18)

Оба тима постигла су поене на старту другог дела. И Звезда и ЦСКА наставили су да играју јаке одбране, а наш тим је одржавао предност, коју су Руси успевали само да анулирају, али не и преузму. Имали су и три напада да то учине, али нису успевали, па је Милер на четири минута до одмора погодио уз фаул и вратио +3 Звезди. Ипак, након грешке Мицића, Воронцевич је погодио за три и донео Русима 30:28, коју је Цирбес анулирао.

ЦСКА је вратио вођство након неколико дискутабилних слободних бацања, али само за 34:33. Наш тим је потом погодио само једно од три слободна бацања, за изједначење. Дангубић је потом поново био половично прецизан, а Руси дошли до пола коша предности.

1/4 (21:18)

Почело је веома чврсто и агресивно са обе стране, а резултат свега ј 2:0 на семафору након више од три минута игре. Дангубић је постигао једине поене, а гости нису имали решења у нападу. Тек на 06:43 Фридзон је погодио два пенала за Русе.

Звезда је наставила сјајно и ЦСКА је на половини прве четвртине имао тек четири постигнута поена, а наш тим води са 6:4.

На три минута до одмора, резултат је 10:7, након првих поена Кинзија и тројке Руса. Московљани су дошли и до поравнања резултата, али је Штимац вратио вођство Звезди, Кинзи је увећао. На нешто више од једног минута до краја прве деонице, Лазић је донео свом тиму 18:12. Гости са четири везана слободна бацања стижу до коша заостатка.

Ипак, до краја, Штимац је погодио један од два пенала и донео Звезди вођство од 21:18.

————————–

Црвена звезда игра трећу утакмицу четвртфинала Евролиге, против московског ЦСКА. У првом мечу, Руси су славили сигурну, не и убедљиву победу, док је у другом виђена права драма. Наш тим је пропустио шансу да слави и направи два спектакла у Београду и дође у ситуацију да се бори равноправно за пласман међу најбоља четири тима.

Ипак, навијачи су задовољни, јер су видели да наши момци могу да се носе са сваким ривалом, те се очекује велика подршка екипи и борба до самог краја. Звезда би у случају тријумфа одвела серију у четврти меч, који би се играо у хали Пионир.

Повезане вести

5 comments

SVE PJANO21 апр 18, 2016 at 23:57

Posle svega, čestitke na muški odigranoj utakmici, nadam se da ćemo i sledeće sezone imati nekog Milera, Cirbesa, Jovića i slične, da se neće tim rasuti.
P.S. Trener CSKA me oduševio kako dobro priča srpski!
JOŠ JEDNA POBEDA I TITULA…

Reply
zemunac1976 апр 18, 2016 at 23:12

hvala igracima i treneru na izvanrednoj sezoni u Evrologi,idemo u nove pobede momci

Reply
pera апр 18, 2016 at 22:54

Havala momci ali protiv ćelavog se ovde nije moglo. I dalje mislim da ovi samo troše velike pare ali da će ponovo pretrpeti katastrofu u 4. Ne može Miloš sam ovo ostalo mu nije do kolena. Bravo Zvezda.

Reply
SVE PJANO21 апр 18, 2016 at 21:54

Onaj Micić će nas upropastiti! Čovek veze s’ vezom nema! Bolje da Rebić igra!

Reply
rene artoa апр 18, 2016 at 18:49

Napred do pobede!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment