Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Велики корак смо направили

Иза кошаркаша Црвене звезде остала је историјска европска стаза којом су црвено-бели изнад свих очекивања дошли у позицију да се боре за Фајнал фор Евролиге.

У четвртфиналној серији, српски шампион сударио се са руским гигантом, екипом ЦСКА, која је серију решила у своју корист са 3:0. У сва три меча руски тим морао је итекако да се помучи како би савладао храбру Звезду, која је показала да је у овом тренутку конкурентна свим тимовима у Европи.

На изузетно посвећеној конференцији у “Комбанк арени“, присутнима су се обратили Немања Дангубић и тренер Дејан Радоњић:

Немања Дангубић:

“Завршили смо поразом четвртфинале, иако смо силно хтели да продужимо серију и још једну утакмицу овде. У три утакмице показали смо велики квалитет. Сви знамо каква нам је сезона била, сви смо се изборили и драго ми је због тога. ЦСКА је квалитетан тим, честитке на пласману на Фајнал фор, а ми се окрећемо наставку сезоне где нас чекају тешки мечеви и борба за трофеје.“

1ndg

Дејан Радоњић:

“Честитке ЦСКА на победи и одласку на Фајнал фор. Ја им желим да остваре своје амбиције тамо. 3:0 серија, три меча која су показала да је овогодишњи наступ Црвене звезде који је био врло интересантан и који се може окарактерисати као добар, јер смо били у прилици да се боримо против великог тима у четвртфиналу Евролиге. Имали смо спектакл и велику жељу да их добијемо, али су показали велики квалитет и славили у трећој утакмици. Сезона која је била таква да нам је размишљање о ТОП 8 немогућа мисија, али успели смо ето да се изборимо са свим недаћама, изборимо ТОП 16 и четвртфинале и ту покажемо квалитет. Хвала публици која је била сјајна од почетка до краја. Ми се окрећемо финалу 28-ог против Меге која је показала велики квалитет и дошла до финала. Ми ћемо се борити за трофеје. Ја могу само бити поносан на све што смо урадили ове сезоне у Евролиги. Ово су много велики кораци које смо направили ове сезоне.“

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају борбу за трофеје, а први меч финалне серије АБА лиге на програму је 28. априла у дворани “Александар Николић“ против екипе Мега Лекс.

Повезане вести

2 comments

РУК апр 19, 2016 at 19:31

Шест пораза заредом је стварно велики корак, али у амбис. Е мој, Смрадоња…

Reply
susport апр 19, 2016 at 11:45

Ovo je vec fenomen ovakav disparitet izmedju rezultata i igraca koje ovaj covek pravi i konstantnog osporavanja i omalovazavanja i u strucnoj i u navijackoj javnosti,i to traje vec evo tri godine!Neverovatno i nezabelezeno u sportu kod nas!I sto je najbolje u celoj prici sto Dejan to gospodski,na sebi svojstven nacin nosi i ponosi se time!Bravo g-dine Radonjicu,vreme ce pokazati da ste postavili/vratili/neke standarde u vasem poslu koji su normalni za kosarku na ovim prostorima,a to su casovi sportskog ponasanja i shvatanja sporta!Samo napred!

Reply

Leave a Comment