Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Терзић рекао оно што многи нису смели: Навијачи Партизана и жандармерија направили проблем на дербију

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић у интервјуу за Новости осврнуо се на дешавања на трибинама у 151. вечитом дербију и јавно поставио питање дисциплинској комисији Фудбалског савеза Србије која најављује ригорозну казну нашем најтрофејнијем клубу, који је све учинио да организује утакмицу на најбољи могући начин.

– Шта то Црвена звезда није урадила у организацији меча, што нису урадили Бајерн, Ливерпул или Барселона у својим мечевима? У закону о спречавању насиља у спорту пише да је “организатор у сарадњи са МУП одговоран за организацију“. Састанке смо одржали, било је више него довољно редара… Из претходних искустава, очекујемо казну, али нека ми објасне дисциплинци шта то ми треба да урадимо да бисмо у будућности спречили нешто слично. Кад руља крене!

Терзић је објаснио ситуацију која већ неколико година прати вечите дербије, где Партизан има две групе навијача на две трибине, а она која је била на “истоку“ започела је инциденте нападом на породичне навијаче Црвене звезде који су по традицији смештени на источној трибини.

– Што навијачи Партизана имају проблеме између себе па су поцепани на трибини, што управу гађају јајима, не даје за право њиховој милитантној групи да дође на “исток“, што је увек била породична навијачка трибина Звезде. Нажалост, улазнице су у слободној продаји, полиција зна за тај проблем и уместо да их раздвоји или пошаље на “југ“, они дозволе два пута за годину дана да такви нападају обичне људе. Недопустиво је да се на “истоку“ мешају навијачке групе и обични људи.

Није оставио по страни Звездин челник ни срамну бруталност коју су припадници жандармерије демонстрирали приликом упада на северну трибину.

– Други проблем је направила жандармерија упадом на северну трибину. Која је њихова функција тамо, да бране Звездине навијаче од Звездиних навијача? Ако су хтели да праве тампон-зону, требало је да је праве на “истоку“, па ако неко са “севера“ прескочи ограду, у рукама им је. Шта смо ми као клуб ту требали да урадимо?

Говорио је Терзић и о мржњи међу вечитим ривалима, али чини се да је овај део времена за разговор узалудно потрошен.

– Ми морамо, мислим на руководства Звезде и Партизана, не знам ни сам како, да смиримо ове тензије између навијача, јер све то не служи никоме на част. Ни Звезди, ни Партизану, ни српском фудбалу, ни српском народу. Не знам како се толика мржња накупила, али имамо ми неку улогу и одговорност да се спусте тензије. У супротном ће настати грађански рат између Звезде и Партизана.

Није пропустио Терзић да оспе дрвље и камење на судију Васића који је у неколико наврата оштетио Звезду на 151. вечитом дербију.

– Ово је најгоре суђење које сам видео овде за две године. Разочаран сам Васићем, јер ми се чини да није имао добру намеру. Предуго сам у фудбалу да бих олако давао овакве коментаре. Али ако судија погреши 10 пута и увек на штету Звезде онда се не може говорити о ненамерним грешкама. Божовић нема обичај да се обраћа судијама, али је и њега испровоцирао.

Терзић нема намеру да се извињава директору Партизана Милошу Вазури који је раније истакао да очекује тако нешто након догађаја са дербија.

– Видео сам се са Вазуром пре, а чуо с њим после меча. Ништа се страшно није догодило и они су све то мало предимензионирали.

Лиценца за наступ у Европи по Звездановим речима ни у каквом случају неће бити угрожена.

– Чудо би требало да се деси да не добијемо званичну потврду од Комисије. Звезда је све урадила што је требало, почистила многе наслеђене дугове и мислим да смо поставили клуб на чврсте, стабилне ноге. Мада, духовима прошлости никад краја, појавили су се сада неки нови дугови Ратковићу из 1992. године, па Друлићу, менаџеру Ћаласану од 2006. Али на све смо се већ навикли.

Ревијални сусрет са шампионом Грчке, екипом Олимпијакоса, биће померен за неколико дана, јер УЕФА инсистира да Грци наставе Куп такмичење у термину који је близу 4. маја, првобитно заказане утакмице између братских клубова из Београда и Атине.

– Видећемо само да ли за 10. или 11. мај. Зависи од нашег финала Купа. Мечеви са Штутгартом и Базелом чекаће неки други термин – закључио је Звездан Терзић.

Повезане вести

3 comments

DJOLE BARI 91 апр 20, 2016 at 17:32

FK CRVENA ZVEZDA TREBA DA ANGAŽUJE ADVOKATSKI TIM KOJI TREBA DA: 1. USTANOVI KO JE, IMENOM I PREZIMENOM,NAREDIO ULAZAK ŽANDARA NA SEVER I ZAŠTO JE TO URADIO KAD NIKAKVIH NEREDA NA SEVERU NIJE BILO. 2. JAVNO OBJAVI IMENA ONIH KOJI SU SE POD PUNOM RATNOM OPREMOM IŽIVLJAVALI NAD NAVIJAČIMA MEDJU KOJIMA JE BILO I DOSTA DECE. 3. KRIVICNO GONI SVE KOJI SU IZDALI NAREDJENJE O ULASKU NA SEVER I ONE KOJI SU KRVNIČKI TUKLI NAVIJAČE. 4. NAVIJAČIMA KOJI SU PRETUČENI BIH PREPORUČIO DA PODNESU KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV ISTIH I DA IH TUŽE DO KRAJNJIH INSTANCI SUDSTVA U OVOJ DRŽAVI, A ZATIM I DO SUDA ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU. NARAVNO DA SE U JEDNOJ DRŽAVI MORAJU POŠTOVATI POLICIJA, VOJSKA, SUDSTVO,SVE DRŽAVNE INSTITUCIJE. ALI OVO ŠTO SE DESILO,NE PRVI PUT, PREBIJANJE LJUDI IZ ČISTA MIRA I IZIVLJAVANJE BOLESNIKA KOJI SE KRIJU IZA POLICIJSKE UNIFORME TREBA ISTERATI DO KRAJA DA SE VIŠE NEBI PONAVLJALO.

Reply
Goran апр 20, 2016 at 16:38

Nisam za nasilje ali sa ovakvom stokom nekad je to jedini nacin resiti problem…Trebala bi policija i to specijalci neki da se obuku u civilno i da sednu na istok medju te zene,decu,porodicne ljude,devojke itd,naravno ispod jakni pendreci,suzavci i kad ta stoka krene da bije zene i decu da ih ti specijalci uz pojacanje i pomoc obicne milicije koja bi bila sa strane na vrhu tribina gore da ih satera u taj cosak izmedju Istoka i Juga i da ih premlati kao volove u kupusu i ako nece da se dozovu pameti i pruze li otpor jos da puste ove sa Severa i Istoka Zvezdine navijace da ih izgaze dodatno,da zapamte dan kad su dosli na Istocnu tribinu da naprave nerede i biju neduzan narod,ne bi im dugo palo na pamet da vise pridju stadionu a kamoli tribini…

Reply
ZELJKO апр 20, 2016 at 11:04

HTEDE COVEK RECI DA PARTIZAN IMA NAJVISE NAVIJACA NA KOSOVU I U CROACIJI I U FEDERACIJI,ALI NESMETA TO JE I FADILJ VOKRI IZJAVIO SVOJEVREMENO

Reply

Leave a Comment