Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезди требају јунаци за подвиг у Новом Саду

После три узастопна пораза и срушених навијачких снова о повратку рукометне титуле у Љутице Богдана, првотимци Црвене звезде покушаће у суботу од 18 часова и 30 минута на гостовању у Новом Саду да се поново издигну из проблема и изненаде актуелног шампиона, екипу Војводине.

Порази у Суботици против Спартака, вечитом дербију од Партизана и последњег против водеће Металопластике у Београду распршили су Звездине наде да после дужег низа година може до титуле. Ипак, тек следи пето коло и треба се борити макар за повратак у трку, евентуално друго место које доноси пласман у СЕХА лигу или излазак на међународну сцену, али за први корак на том путу и победнички сценарио, црвено-белима ће у предстојећем сусрету бити потребна најбоља партија ове сезоне јер је ривал бранилац шампионске титуле.

Црвено-бели су практично испустили победу у вечитом дербију, а против Металопластике су такође били у вођству након првог полувремена, па се јасно назире проблем у игри изазван недостатком важних првотимаца који нису у могућности да помогну екипи због здравствених проблема, па је и то један од разлога Звездиних падова у наставку и посустајања у дуелима који су могли донети клубу пласман у сам врх табеле, у случају да је задржана игра на високом нивоу из првих 30 минута. Да невоља буде већа оба пораза су се догодила на домаћем терену, што је изузетно тешко исправити ако се зна колико је тешко добити било кога на страни у плеј-офу.

Показало се и да Звездино прво место из Супер лиге не мора ништа да значи када је у питању наставак такмичења, где пресуђује тренутна боља форма, инспирација и упорност. Многи фактори су недостајали црвено-белима за успех у претходним сусретима, екипа има проблема са ситнијим повредама и умором, али рукометаши првенствено морају да извуку максимум из себе и у високом ритму одиграју свих 60 минута. Квалитет да сруше Војводину усред српске Атине сигурно имају, само треба да пронађу “жицу“, победничку нит и у својој глави немогуће претворе у могуће. Уз такву веру у сопствене и могућности саиграча, а изнад свега веру у тријумф моћи ће да прекину лошу серију. Златановић, Шотић, Радосављевић, Бабић, Мандић, Тодоровић, Драгутиновић, Кљајић, Бојичић, Антељ, Гачевић и друштво то могу уколико пруже све од себе уз мало среће која је увек неопходна.

После пораза на почетку плеј-офа против Металопластике у Шапцу (21:24) и ремија у Београду против Партизана (27:27), Војводина је заиграла знатно боље и везала две победе против Слоге на домаћем терену (24:16) и Спартака (20:18) на тешком гостовању у Суботици. То их је вратило у трку и сада се налазе на трећој позицији са три бода мање од водеће Металопластике. Иако су у СЕХА лиги играли споредну улогу, Новосађани су одлично покривени на свим позицијама и у тиму имају искусне рукометаше, позната имена, која изазивају поштовање код свих поклоника рукомета. Од одличних стрелаца Милоша Орбовића и Страхиње Станковића, преко некадашњег руског репрезентативца, искусног Алексеја Растворцева, па бивше Звездине узданице из шампионских дана Мирка Милашевића, играча високог калибра Филипа Марјановића, Стевана Попова, Милана Јовановића, Ивана Рајичевића, Александра Гуглете, Бојана Тодоровића, Николе Арсенића и осталих, практично тешко им је пронаћи ману, играју врло чврсту одбрану, утакмице на нешто мањи број голова, тако да ће екипа Ненада Перуничића морати да изгара на терену како би барем остала непоражена.

Очекује се велика борба, јер је београдском саставу ово практично задњи воз за хватање прикључка са одбеглим тимовима, док Новосађани такође морају да јуре тријумф, јер су и они имали непланиране киксеве у досадашњем току сезоне, додуше не као Звезда на домаћем терену, већ на гостовањима. Ту лежи и неповољна околност по Звезду, јер до краја такмичења дочекује само Спартак и Војводину, док гостује четири пута, али не би се кладили да најбољи гостујући тим из Супер лиге не може да понови такве подвиге и у плеј-офу у јачој конкуренцији. Звезда важи за врло неугодан састав и може да засија када се многи не надају, само је питање колико су је претходни порази уздрмали на том путу.

                                  ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                                           5. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                                       СУБОТА, 23. АПРИЛ 2016.

                            СЛАНА БАРА – НОВИ САД, 18:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment