Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда повела у финалној серији

одбојкаши Црвене звезде

Одбојкаши Црвене звезде су успешно започели финалну серију плеј-офа шампионата Србије пошто су у првом мечу на свом терену били бољи од Војводине након четири сета: Црвена звезда – Војводина НС семе 3:1 (25:19, 20:25, 25:16, 25:19).

Црвена звезда је боље отворила меч, и постепено увећавала своју предност почетком првог сета, што је натерало тренера гостију да реагује тајм-аутом (11:7). Сјајна одбрана Јевтића омогућила је Јаковљевићу да продужи Звездину серију, па је наш тим са пет поена предности отишао на технички тајм-аут. Уследила је игра поен за поен све до поена Новосађана из блока, након чега је и тренер Звезде затражио предах (17:14). Ипак, убрзо је поново прорадио и Звездин блок (Милутиновић-Благојевић), па се Звезда вратила на +5 (19:14). Након нове паузе, Звезда везује још два поена после грешака гостију (21:14). Војводина је само на тренутак прекинула серију, пошто је Звездин блок у наредна два наврата поново био непремостив за госте (23:15). Звезда је стигла до осам сет лопти, а искористила је четврту, и повела у сетовима – 1:0 (25:19).

Други сет су боље започели гости и са два узастопна поена Минића стигли до три поена предности (2:5). Потом се играло поен за поен, да би Војводина успела додатно да увећа своју предност (7:11), а гости су са +4 отишли и на технички тајм-аут. Новосађани су освојили и прва два поена после одмора, па је Кобиљски затражио нови предах (8:14). Покушао је наш тренер изменама да размрда екипу, ушли су Шкрбић и Мунћан, а серију је коначно прекинуо Буцуљевић одличним „кувањем“ (9:15). Три узастопна поена нашег тима натерала су и тренера Новосађана да реагује тајм-аутом (12:16), а након новог поена нашег тима, гости везују два, и враћају се на осетних +5 (13:18). Војводина је пред улазак у завршницу сета имала и шест поена предности (14:20), а потом је стигла до пет сет лопти, и искористила другу – 1:1 (20:25).

Звезда је везала три поена почетком трећег сета, рачунајући и ас поен Јаковљевића, и на тај начин прешла у вођство (5:3). Одлично је сервирао и Околић, па су Новосађани решили да затраже предах у раној фази сета (7:4). Гости су направили грешку након одмора, a Звезда је потом наставила да увећава своју предност, па је поеном Стојсављевића отишла са +7 на технички тајм-аут (12:5). Звезда је одржавала ову разлику неко време, па је и у завршницу сета ушла са +7 (20:13). Наша екипа је стигла и до девет поена предности (23:14), а са том разликом је и окончан овај сет након смеча Околића – 2:1 (25:16).

Пар добрих одбрана нашег тима и сервиса Јаковљевића, Звезда је искористила да дође до осетније предности почетком четвртог сета (7:3). После тајм-аута, гости су везали три поена (уз ас поен Симића). Јевтић враћа „изгубљeну“ лопту у поље гостију, а потом је Благојевић био сигуран у блоку, што је одвело Звезду на +3. Гости су потом бурно протествовали тражећи прелаз, што је резултирало црвеним картоном за једног њиховог играча, па је наша екипа са четири поена предности отишла на технички тајм-аут (12:8). Феноменалан сервис Околића додатно увећава предност наше екипе (17:12). Један дуг поен припао је гостима, што је било сигнал за Кобиљског да затражи предах (19:16). Блок Околић-Буцуљевић је вратио Звезду на +5 (22:17), а исти тандем је убрзо донео нашем тиму шест меч лопти. Околић користи другу за вођство Црвене звезде у финалној серији – 3:1(25:19).

Најефикаснији у победничкој екипи био је Немања Јаковљевић са 19 поена, а пратили су га Александар Благојевић са 14, и Александар Околић са 13 поена. Код гостију, најефикаснији је био Марко Николић са 17 поена, док је Александар Минић постигао 13.

Финална серија се игра на три победе, па нашој екипи сада недостају још две у борби за пети узастопни трофеј најбољег у Србији. Следећи меч је на програму у понедељак, а наш тим је поново домаћин.

Браво, момци, само тако наставите!

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:1 (25:19, 20:25, 25:16, 25:19)
Дворана: УСЦ „Вождовац” на Бањици. Гледалаца: 300. Судије: Александар Петровић (Ужице) и Предраг Баланџић (Београд). Трајање меча: 100 минута. Резултат у серији: 1:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 13, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Милутиновић 7, Јаковљевић 19, Стојсављевић 10, Мунћан, Благојевић 14, Вељовић, Буцуљевић 4. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 7, Николић 17, Бојичић, Станковић 7, Вемић 8, Премовић 1, Јовановић 2, Кујунџић, Пековић (либеро), Мехић 2, Радовић, Минић 13. Тренер: Страхиња Козић.

Повезане вести

Leave a Comment