Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Прослава дана када се небо отворило

У недељу 24. априла сви којима је „Звезда живот, а све остало ситнице“ сетиће се једне од најспектакуларнијих утакмица у историји нашег фудбала – реванш меча полуфинала Купа шампиона између Црвене звезде и минхенског Бајерна.

Наиме, пре тачно 25 година, тог 24. априла 1991. београдски црвено-бели су у драматичном финишу изборили реми са славним Баварцима (2:2), обезбедили пласман у финале и потом исписали најлепшу страницу у историји нашег клупског фудбала.

ФК Црвена звезда ће акцијом „Сећање на дан када се небо отворило“ на симболичан начин обележити четврт века од вероватно најважније фудбалске утакмице која је икада одиграна у Београду. У популарном кафеу „Сквер 5“ на Тргу Републике у недељу 24. априла биће организовано гледање утакмице Црвена звезда – Бајерн са почетком у 20 сати и 15 минута, у време када је и одигран поменути меч. Том приликом биће промовисан и албум са самолепљивим сличицама „Небо се отворило“, који представља својеврсну монографију свих Звездиних успеха кроз историју. Биће то велико звездашко дружење коме ће присуствовати капитен генерације која је постала првак Европе – Стеван Дика Стојановић, али и садашњи првотимци црвено-белих.

Позивамо навијаче Звезде да нам се у што већем броју придруже да заједно евоцирамо успомене на ноћ кад је „стадион експлодирао“.

Сви они који буду донели улазницу са утакмице Црвена звезда – Бајерн биће награђени атрактивним поклонима.

Такође, током дружења у склопу промоције албума „Небо се отворило“, биће организовано такмичење у брзом лепљењу сличица, а најуспешнији ће добити награде.

Повезане вести

Leave a Comment