Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојкаРепрезентација

Четворица Звездиних одбојкаша на списку за Светску лигу

Никола Грбић, селектор сениорске репрезентације Србије, саопштио је списак одбојкаша за учешће у Светској лиги на коме се налази квартет из редова четвороструког узастопног шампиона.

У националну селекцију позвани су примач Немања Јаковљевић, коректор Александар Благојевић, средњи блокер Александар Околић и Звездин капитен, техничар Максим Буцуљевић. Њих четворица су и једини играчи из домаћег шампионата, што још више добија на значају и наглашава Звездину доминантну улогу на терену свих ових година, а и ове сезоне и поред тога што клуб због недостатка средстава и неконкурентности често одустаје од такмичења у Лиги шампиона, али оставља солидан утисак у ЦЕВ или Челенџ купу.

Пошто одбојкашка репрезентација Србије није обезбедила пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, учешће у Светској лиги биће једино велико такмичење националног тима ове године и прилика да се Србија коначно докопа златне медаље која константно измиче у овом такмичењу већ десетак година, јер ће остале најквалитетније селекције бити преокупиране играма у Бразилу, највећем такмичењу у свету спорта 2016. године.

Састав Србије за Светску лигу

ТЕХНИЧАРИ: Максим Буцуљевић (Црвена звезда, Србија), Никола Јововић (Монца, Италија), Алекса Брђовић (Газпром Југра Сургут, Русија).

КОРЕКТОРИ: Александар Благојевић (Црвена звезда, Србија), Александар Атанасијевић (Сир Сејфти Перуђа, Италија), Саша Старовић (Верона, Италија), Дражен Лубурић (Пјаћенца, Италија).

ЛИБЕРА: Никола Росић (Драгонс Лугано, Швајцарска), Невен Мајсторовић (Чарни Радом, Пољска) и Горан Шкундрић (Томис Констанца, Румунија).

БЛОКЕРИ: Александар Околић (Црвена звезда, Србија), Драган Станковић и Марко Подрашчанин (Лубе Ћивитанова, Италија), Срећко Лисинац (СКРА Белхатов, Пољска), Петар Крсмановић (УПЦН Сан Хуан, Аргентина).

ПРИМАЧИ: Немања Јаковљевић (Црвена звезда, Србија), Урош Ковачевић (Верона, Италија), Марко Ивовић (Белогорје Белгород, Русија), Немања Петрић (Модена, Италија), Милош Никић (Модена, Италија), Милан Катић (Галатасарај, Турска).

Окупљање репрезентације Србије заказано је за 4. мај од 13 часова у хотелу М. Ове године Србија ће по 19. пут играти у Светској лиги. Систем такмичења је поново мењан, игра се знатно разноврсније уз мањи број мечева. Први ривал наше селекције биће Русија 17. јуна у Калињинграду, дан касније противник је Бугарска на истом месту, а 19. јуна наши одбојкаши играју против Пољске. Након тога следе дуели са Бразилом, Бугарском и Ираном у Београду од 23. до 25. јуна, а затим од 1. до 3. јула са Ираном, Аргентином и Италијом у Техерану. Финални турнир одржава се у Кракову, а домаћин Пољска има осигурано учешће, као и три најбоље пласиране селекције из најквалитетније интерконтиненталне групе у којој се налази и Србија.

Повезане вести

Leave a Comment