Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалКуп СрбијеНајновијеФудбал

Јована Ивановић одвела Звезду у полуфинале Купа

Фудбалерке Црвене звезде пласирале су се у полуфинале Купа Србије победом против Војводине у Новом Саду бољим извођењем једанаестераца резултатом 4:3.

Голова није било током 90 минута, па се приступило извођењу пенала, а тамо је бриљирала млада Јована Ивановић, која је зауставила последња три шута Новосађанки, извукла Звезду из заостатка и одвела међу четири најбоља клуба у најмасовнијем такмичењу.

Сусрет је протекао у чврстој игри, београдске црвено-беле имале су теренску иницијативу у првом полувремену, али нису искористиле две изгледне прилике. У првој је Мирела Тенков добила употребљиву лопту у казненом простору и шутирала из полуокрета, али је Тања Ђапић успешно интервенисала, док је у другој после шута са око 30 метара Звездине бомбардерке Дејане Стефановић лопта окрзнула пречку и завршила иза гола. Најбољу шансу за домаћи састав није искористила голгетерка Адријана Делић, чији је шут искоса са леве стране изблокиран у одсудном моменту.

Узбуђења нису изостала ни у наставку. Војводина је заиграла знатно конкретније и у 65. минуту умало није искористила једну повољну ситуацију. Лопта је после корнера одбијена на око 20 метара од Звездиног гола, ту ју је сачекала Дуња Трајковић и одлично шутирала ка небрањеном делу мреже, међутим, сјајно је реаговала Звездина голгетерка Мирела Тенков и главом отклонила опасност у последњем тренутку. Изабранице треннера Дарка Стојановића су узвратиле преко талентоване Јоване Агбабе која је вештим дриблингом успела да се избори за позицију, али се испречила статива после њеног снажног шута.

Полуфиналиста Купа Србије морао је бити одлучен са пенал рулета пошто након 90 минута није било голова. Војводина је имала предност и била надомак пролаза. Тања Ђапић је одбранила ударац Катарине Ђорђевић, а Мирела Тенков је шутирала преко гола. Када је било најпотребније млада Звездина голманка Јована Ивановић била је на висини задатка и више од тога. Чудесно је одбранила шутеве Адријане Делић и Тање Ђапић, а затим и Анастасије Николић у додатној серији за велико славље и пролаз у полуфинале. Прецизне у пенал серији у Звездином тиму биле су Милица Мијатовић, Дејана Стефановић, Јована Аранђеловић и Тијана Ђорђевић.

zzzzzzzzzzzzzzz11880372_884300548328574_2507372764852882824_n

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:0 – пеналима 3:4 

Нови Сад – Спортски центар Вујадин Бошков. Гледалаца: 150. Судија: Јелена Ристић (Београд). Помоћне судије: Марина Машић (Панчево) и Светлана Билић (Рума). Жути картон: Јоновић (Војводина).

Пенали: 0:1 Мијатовић, 1:1 А. Савановић, 1:2 Стефановић, 2:2 Трајковић, 2:2 К. Ђорђевић (Ђапић одбранила), 3:2 Коларић, 3:2 Тенков (преко гола), 3:2 Делић (Ивановић одбранила), 3:3 Аранђеловић, 3:3 Ђапић (Ивановић одбранила), 3:4 Т. Ђорђевић, 3:4 Николић (Ивановић одбранила).

ВОЈВОДИНА: Ђапић, Коларић, Трајковић, Никчевић, Вукчевић, С. Савановић (од 25. Малијар), Трбојевић (од 55. Ковачевић), Делић, Јовановић, А. Савановић, Милановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ивановић, Тришић, Т. Ђорђевић, Стојановић, Стефановић, Тенков, Мијатовић, К. Ђорђевић, Аранђеловић, Агбаба, Круз.

Поред Црвене звезде у полуфинале Купа Србије до сада су се пласирале екипе суботичког Спартака и крушевачког Напретка, а до краја сезоне црвено-беле поред најмасовнијег такмичења очекује и борба за треће место у првенству са Војводином, најпре следи још један дуел против Војводине у Новом Саду, а касније у последњем колу Звезда дочекује Новосађанке у Београду.

Повезане вести

Leave a Comment