Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти покидали у дербију

Београдски рагби клуб Црвена звезда решио је у своју корист вечити дерби против Партизана резултатом 36:0 у 4. колу шампионата Србије у рагбију 15.

Хладно и кишовито време није омело црвено-беле на путу до четврте првенствене победе која је остварена у великом стилу. Почетак сусрета није наговештавао убедљив тријумф браниоца титуле. Звезда је углавном нападала, а гости су се успешно бранили све до деветог минута када је Витор Љубичић муњевитим продором постигао есеј за вођство од 5:0. Ситуација на терену се након Звездиног вођства примирила, да би у 24. минуту Никола Арсић забележио есеј, а Борис Мартић је успешном конверзијом донео шампионима предност од 12:0.

До краја првог дела игре црно-бели су се консолидовали, поправили игру, али промене резултата није било. Наставак је протекао у знаку Црвене звезде која већ у 48. минуту постиже нови есеј преко Бориса Мартића, који је након тога успешном конверзијом повисио резултат на 19:0. Канонада је настављена у 52. минуту када Данијел Кајан постиже есеј, а Мартић наставља са успешним трансформацијама. Домаћин је контролисао дешавања на терену и наметнуо офанзивни стил игре. Витор Љубичић је у 65. минуту стигао до свог другог есеја на мечу за убедљиво вођство од 31:0, а коначних 36:0 поставио је Предраг Кеглић у 78. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 36:0 (12:0)

Београд – Рагби терен на Ади Циганлији. Главни судија: Дејан Штиглић. Помоћне судије: Предраг Штиглић и Александар Лелик. Есеји: Љубичић 2, Кајан, Мартић, Арсић, Кеглић (Црвена звезда). Конверзије: Мартић 3 (Црвена звезда).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Белић, Бућан, Сретеновић, Јоксимовић, Идризовић, Кеглић, Арсић, Мартић, Каратрајковски, Јанковић, Ивановић, Ђорђевић, М. Васић, Кајан, В. Љубичић, Бркић, Радић, Стевановић, Бандука, Арсенијевић, П. Васић, Мијатовић, Шеша.

ПАРТИЗАН: А. Љубичић, Јоксимовић, Станић, Средојевић, Ничић, Ненадовић, Медић, Прерадојевић, Радић, М. Љубичић, Шошић, Глишић, Срековић, Андрић, Дејановић, Димић, Спасеновић, Растић, Стаменковић.

Четвртим тријумфом у прва четири кола шампионата Србије Црвена звезда се учврстила на првој позицији на табели и практично избацила вечитог ривала из шампионске трке.

Повезане вести

1 comment

Zvezda ooo ♥ апр 26, 2016 at 20:13

Gazite ih na svim terenima,da jednom shvate gde im je mestoBRAVO RAGBISTI.

Reply

Leave a Comment