Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Срнић и Божовић пред Чукарички

Још једна победа дели Црвену звезду од освајања титуле шампиона. Прилику да дођу до три одлучујућа бода наши фудбалери имаће на свом стадиону сутра, 27. априла од 18 сати против Чукаричког.

Своја очекивања пред утакмицу изнели су шеф стручног штаба Миодраг Божовић и првотимац Славољуб Срнић.

– Коначно нам се пружа шанса да постанемо и званично прваци у овој лиги која, ево, траје већ око четири године. Били смо први и прошле године, али још увек нисмо освојили титулу. И играчи и ја смо свесни каква нам се прилика сутра пружа. Чукарички је екипа за поштовање и сигурно могу да победе сваку екипу из наше лиге. Жао ми је што ће се играти пред празним трибинама. Нисам се у Звезди са тим сусретао, биће то ново искуство за мене. Свакако ће њима ће бити лакше што нема навијача. И поред свега, надам се да ћемо да победимо и да освојиму тутулу коју већ дуго чекамо – рекао је Божовић.

– Пружа нам се шанса да сутра и математички обезбедимо титулу, после дугог првенства. Требало је одавно да постанемо шампиони, да није плеј-офа. Играмо против екипе која ће бити силно мотивисана, ушли су у серију од шест победа, али то нас не оптерећује јер ми увек идемо на победу. Жао ми је што се игра без навијача, са њима би било много лепше прославити титулу уколико победимо, недостајаће нам сутра – рекао је Срнић.

У евентуалној прослави титуле највише ће недостајати навијачи.

– Прво морамо сутра да победимо, да би прославе уопште било. Можемо и да изгубимо, одиграмо нерешено, у фудбалу је све могуће. Надамо се да тако неће бити, али сваки је резултат могућ. Чукарички би нам евентуалном победом пришао на шест бодова због система такмичења. Питате ме да ли се плашим – толико се плашим да бих пристао пре плеј-офа да сви имамо по нула бодова и да кренемо поново – рекао је шеф стручног штаба.

Чукарички је клуб који краси добра организација и стабилност.

– Они су пример како клубови у Србији треба да раде. Они имају газду, а тамо где нема газде не може ништа да се направи. Показали су како клуб може добро да функционише и даје одличне резултате. Кад немате главу куће, она почиње да пропада. Тако је и у свим осталим клубовима јер су они свачији и ничији – рекао је наш стратег.

Миодрагу Божовићу ће ово бити прилика да освоји прву првенствену титулу у тренерској каријери.

– Немам осећај уопште да ћемо да играмо јер нема навијача. Нисам претерано узбуђен што смо на корак од потврђивања титуле јер први смо све време. Европске утакмице које се играју интересантније су од наших баш због пуних стадиона. Код нас се десило то што се десило и жао ми је што је тако – рекао је Гроф.

– Било је доста шала сам са бившим саиграчима после победе од 7:2. Наравно да бих сутра желео да постигнем гол јер већ неко време нисам, па макар то било и против Чукаричког – рекао је Срнић.

У шали је Гроф Божовић питао нашег везисту да ли је он прави Срнић. Када се титула освоји шансу ће добити и играчи из омладинске школе.

– Нормално је да ће добити шансу. Ту пре свега мислим на Јовељића, Илића, Јовановић је већ тренирао са нама. Треба споменути и голмана Манојловића који је на двојној регистрацији у Бежанији. Има још играча на које треба обратити пажњу. У наредним утакмицама сигурно можете да очекујете да ће се појавити неко из Омладинске школе. Не само зато што су прошлог викенда победили 5:2, умели су они и да изгубе, већ зато што ту има много талентоване деце – рекао је Божовић.

– Што се тиче кадровске ситуације Саво Павићевић ће се опоравити за две, три године, рекао ми је. Виеира је још у Португалији, али преко „воцапа“ је јавио да се опоравља и да не бринемо. Мене леђа још мало боле, али надам се да ће бити добро – у шаљивом тону завршио је Гроф Божовић.

Повезане вести

1 comment

djole bari 91 апр 26, 2016 at 18:08

DALI JE IZVODLJIVO NAKON ZAVRSETKA UTAKMICE SA ČUKOM, U SLUČAJU POBEDE,OTVORITI KAPIJE STADIONA I PROSLAVITI TITULU SA NAVIJAČIMA ?

Reply

Leave a Comment