Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Стрељаштво: Јасна најбоља у првом колу Купа Србије

Легенда српског и светског стрељаштва, Јасна Шекарић, тријумфовала је у првом колу Купа Србије у Новом Саду у такмичењу малокалибарским пиштољем (30 метака прецизна + 30 брза паљба).

Јасна је у квалификацијама била на трећој позицији са 563 круга. Испред ње је била Јасмина Гргић-Миловановић са 568 кругова, као њена клупска другарица и најбоља Звездина спортисткиња минуле године, Зорана Аруновић са 574 круга. У полуфиналу је Шекарићева имала 11 унутрашњих центара, Гргић-Миловановић 12, Аруновић и Леа Алексић по 10, тако да су Јасна Шекарић (Црвена звезда) и Јасмина Гргић-Миловановић (Смедерево) избориле пласман у финале.

Шекарићева је била најбоља када је било најпотребније и надмашила Гргић-Миловановић у окршају за злато са 7:3 у бодовима по серијама, док је Зорана Аруновић (Црвена звезда) у дуелу за бронзу била успешнија од Јаснине ћерке Лее Алексић (Нови Београд Ушће) такође резултатом 7:3.

У јуниорској конкуренцији пласман је одређен на основу резултата у квалификацијама, а Леа Алексић (Нови Београд Ушће) освојила је прво место са 552 круга. Другу позицију заузела је велика Звездина нада Теодора Симић са 529 кругова, а трећу Ђурђина Лазић, још једна узданица екипе Нови Београд Ушће са 509 кругова.

Јасна Шекарић је тако показала да достиже форму која јој даје наду да може до подвига на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Повезане вести

Leave a Comment