Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Стони тенис: Саопштење Црвене звезде након отровних стрелица из Суботице

Стонотениски клуб Црвена звезда огласио се саопштењем након неистинитих тврдњи Спартака из Суботице у вези нашег клуба. Саопштење у потпису директора клуба Слободана Тасковића преносимо у целини.

– Црвена звезда је на почетку сезоне остала без Милоша Савића који који је отишао у Шпанију, тако да су у клубу остали квалитетни играчи који могу успешно да играју Супер лигу – Александар Каракашевић, Марко Јевтовић и Борис Михаиловић. У току сезоне се разболео Борис Михаиловић и на њега нисмо могли да рачунамо већи део сезоне. Велико је питање и његов наступ у плеј-офу. То буквално значи – ако један играч – Каракашевић или Јевтовић не може да игра, Црвена звезда нема никакве шансе да победи у том мечу само са овим другим. Због те ненадане ситуације Александар Каракашевић је морао да одигра и већи број мечева од договореног на почетку сезоне како би Црвена звезда изборила улазак у плеј-оф.

У првом колу састали су се Спартак и Црвена звезда у Суботици. Каракашевић и Јевтовић су били на припремама репрезентације Србије у Поречу. Спартак није хтео да одложи меч у време када би обојица била ту. Играо је само Јевтовић пошто је својим колима морао да вози целу ноћ од Пореча до Београда и ујутру за Суботицу како би уопште имали екипу за меч. Црвена звезда је тај меч изгубила 4:0, а Спартак је добио непланирана два бода.

У десетом колу су се поново састали Црвена звезда и Спартак овог пута у Београду. Спартак је тражио одлагање меча због наступа њиховог најбољег играча Стефана Костадиновића на Светском првенству у пинг понгу (нове дисциплине која се игра дрвеним рекетима). Изашли смо у сусрет показавши фер плеј и опростивши нефер гест Спартака из првог дела сезоне и одиграли утакмицу у време када је Стафан Костадиновић могао да игра и победили резултатом 4:1.

Спартак је од директних конкурената за плеј-оф Супер лиге – екипа Баната, Пожаревца и Паноније изгубио по оба меча. Дакле, ниједан меч није добио. Са Црвеном звездом има скор 1:1, а и та једна победа је из горе наведеног разлога (ненаступања Александра Каракашевића). Па нам није јасно шта хоће Спартак? Да без иједне победе над директним ривалима уђе у плеј-оф, или шта?

Да смо са Спартаком играли оба меча у најјачем саставу а са Пожаревцем нисмо, тада би Спартак и имао морално право да приговара. Овако су нас и Спартак и Пожаревац добили по једном, а они сами треба да реше ко је бољи. И решили су на најпоштенији начин. Пожаревац их је победио оба пута.

Што се тиче утакмице Црвене звезде и Пожаревца – тачно је да смо тражили од Пожаревца да играмо утакмицу раније и да смо играли без Каракашевића и Јевтовића. То смо урадили из више разлога. Основни је да Јевтовић има времена да залечи повреду рамена што му је било неопходно због квалификационог турнира за Олимпијске игре и у случају доброг резултата на том квалификационом турниру и Про тура Пољске који је био у плану да играју Јевтовић и Каракашевић, а који се одржавао управо у време последњег кола лиге. Други разлог је што та утакмица Црвеној звезди није ништа значила јер је већ обезбеђено друго место у Супер лиги без обзира на резултат меча.

У вези учешћа Каракашевића у Бугарској лиги – он је добио дозволу од свог матичног клуба из Шпаније да може да наступи и у Србији и у Бугарској. И ту нема ништа спорно. На основу одлуке Извршног одбора СТСС, а стоји у пропозицијама лигашких такмичења – клуб има право да ангажује једног нашег играча из иностранства, а то је за Црвену звезду Каракашевић.

Екипа Топличанина је избачена из Супер лиге зато што су имали двојицу играча који поред Топличанина наступају и у иностраним клубовима, а може само један.

Уместо да сви заједно подржимо присуство наших најбољих играча у домаћој лиги и бар покушамо да пронађемо начине да и остали наши квалитетни играчи који играју у иностраним клубовима пре свега Немачке и Аустрије (а њих је много) играју за домаће клубове како би ојачали домаће првенство и тиме допринели већем броју гледалаца, већем медијском интересовању, као и корисним квалитетним живим мечевима за младе играче, појединци се труде ради ситних интереса да отерају све што вреди и тиме што више уруше стони тенис у Србији. Због такве политике и оде сав наш квалитет у иностранство. Па ваљда би требало да будемо срећни да Каракашевић, који је убедљиво најбољи наш играч, игра у Србији и тиме промовише стони тенис, а не да га терамо и да више немамо прилике да га гледамо уживо.

Што се тиче закулисних радњи, како је речено у допису и Црвена звезда такође има питања за г. Сантоа председника СТК Спартак из Суботице везано за функционисање стонотениског центра Србије у Суботици, али о томе другом приликом.

Повезане вести

Leave a Comment