Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда савладала Мегу у првој рунди борбе за прстен!

финале аба лиге

Црвена звезда је у првом мечу финала АБА лиге против Мега Лекса остварила и прву победу. Наш тим је славио у веома ефикасном мечу, против гостију, који су играли без Лувавуа, Кабе, Аранитовића, Јарамаза… Звезда је била комплетна, али се Дангубић повредио на самом старту утакмице…

ФИНАЛЕ АБА ЛИГЕ, 1. утакмица

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – МЕГА ЛЕКС 95:88 (27:25, 21:20, 20:25, 27:18)

Дворана: Александар Николић
Гледалаца: 2 586
Судије: Белошевић, Болтаузер, Глишић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 7п, 7ск, 4ас, Ребић, Дангубић 2, Митровић 3п, 3ск, Лазић 12, Мицић, Симоновић 15, Гудурић 9, Јовић 11п, 9ас, Милер 17п, 3ск, 6ас, Цирбес 17п, 12ск, Штимац 2. Тренер: Дејан Радоњић.

МЕГА ЛЕКС: Симић 8Ђоковић, Вељковић, Мусић, Ивановић 25, Луваву, Павловић, Загорац 13, Симеуновић 20, Николић 18, Јанковић 4, Пецарски. Тренер: Дејан Милојевић.

Звезда је добро отворила утакмицу и дошла до предности, у веома ефикасној првој четвртини, у којој су Цирбес и Лазић били сјајни, а велики пех представљала је повреда Немање Дангубића, који је након свега деведесетак секунди на паркету повредио зглоб и напустио је паркет.

И у другом делу игре наш тим је водио, али гости нису дозвољавали црвено-белима да се одлепе резултатски. Мега је повела само једном, а Звезда је полувреме завршила са предношћу од три поена.

У трећој четвртини виђен је прави далекометарни обрачун. Кинси и Милер донели су својој екипи великих девет поена предности, али су играчи Меге додали гас и стигли до прикључка, а потом и до предности од два поена, тројком Загорца, након што је Мицић промашио два пенала за +3.

У последњој четвртини, Симоновић и Милер постигли су три експресне тројке и донели свом тиму великих једанаест поена предности. Разлика је повећана и на +13, али је онда Звезда поново попустила и допустила младој екипи Дејана Милојевић да се врати у меч и у последња три минута меча уђе са заостатком од свега четири поена. Ипак, нису момци у зеленим дресовима имали снаге за потпуни преокрет, па је наш тим славио.

ТОК МЕЧА

4/4 (27:18)

Звезда је на самом старту трећег периода дошла до +8, везаним тројкама Симоновића. Милер је потом погодио још једном и наш тим је први пут стекао двоцифрену разлику. Ипак, након +13, Звезда је дозволила гостима да смање на свега четири поена заостатка, али Мега није имала снаге за преокрет, па је наш тим славио и повео са 1:0 у серији.

3/4 (20:25)

Звезда је одлично отворила трећи период и дошла поенима Кинсија и Милера до девет поена предности, али су млади играчи Меге сјајно одговорили и својом серијом смањили на свега кош заостатка. Гости су стизали до изједначења у неколико наврата, али нису успевали да дођу до вођства. То се десило на два минута пре краја трећег периода. Наш тим је након тога успео да врати вођство, али не и да трећу четвртину заврши вођством, јер је Мицић промашио два пенала за +3. Загорац је донео свом тиму два поена предности.

2/4 (21:20)

Једнако динамичан почетак другог периода, игра се кош за кош, с тим што је Звезда везала три промашаја ван линије 6,75 тако да је по први пут на мечу Мега преузела вођство. Николић је наставио са добрим шутевима, узвратили су Милер и Кинси на другој страни. Све време се игра у егалу, са доста промена вођства. На крају полувремена Звезда води 48:45. Најефикаснији су Цирбес са 15 и Лазић са 12 поена.

1/4 (27:25)

Одличан почетак меча, обе екипе су заиграле агресивно и са јаким пресингом на противницима, али је Звезда имала спреман одговор на такву игру гостију. Потом је уследила одлична серија Бранка Лазића са 7 везаних поена, све из брзих контра напада и јаке одбране. На другој страни Николић делује најрасположеније. Контролише Звезда и резултат и игру током целог првог дела, прилику је добио и Никола Ребић, али се у игри домаћег тима ништа не мења. И даље се постиже доста поена из транзиције и из рекета. Мега је појачала темпо у финишу за резултат на крају првог дела 27:25. Цирбес је постигао 9 поена, Лазић 7.

На самом почетку утакмице због повреде је игру напустио Немања Дангубић.

Повезане вести

2 comments

Zvezdo zgazi ih sve апр 28, 2016 at 20:34

Baš se muče protiv Mege, jak je tempo, igraju momci iz Mege dobro i bez standardnih igrača,nadam se da će naši da pojačaju u zadnjoj četvrtini i da dobiju utakmicu.

Reply
josif апр 28, 2016 at 19:56

Mega Leks moze da izadje i sa omladincima i opet ce Zvezda dase muci.Igraju bez 5 igraca,opet je klackalica.Sta vise reci!

Reply

Leave a Comment