Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Црвено-беле ремизирале са Војводином у плеј-офу

Само пар дана од дуела у четвртфиналу Купа Србије у Новом Саду, фудбалерке Црвене звезде угостиле су Војводину у 3. колу плеј-офа и одиграле меч без победника – 1:1.

Већ на самом почетку утакмице гошће су успеле да изненаде црвено-бели тим и поведу са 1:0 поготком Иване Трбојевић која је шутирала са десетак метара у горњи леви угао и изненадила Звездиног чувара мреже Јовану Ивановић, хероја победе београдског тима у четртфиналу Купа. Ивана Малијар је одрадила највећи део ове акције продором и асистенцијом за вођство.

1czf

Рано примљени гол као да је деморалисао екипу Црвене звезде, која у комбинованом саставу није играла према очекивањима и жељама групе својих верних навијача. Покушаји дугим лоптама нису давали резултат. Гошће су покушале још у два наврата да угрозе гол Ивановићеве, али се Марија Ковачевић није најбоље снашла у тим ситуацијама, да би у финишу првог дела игре Звезда имала најбоље шансе преко свог капитена Милице Мијатовић која је упутила снажан и прецизан ударац са око 20 метара, али је Тања Ђапић спречила већ виђено изједначење. Затим је Милица још једном опробала свој разорни ударац, али са око 12 метара, међутим и овога пута је Ђапићева изашла као победник избацивши лопту у корнер.

1zfk

У наставку су изабранице тренера Дарка Стојановића пружиле много бољу партију. Одбрана Војводине била је под константним притиском. Ређали су се корнери за Звезду као на траци, Мирела Тенков је могла до поготка, али је Ђапићева још једном била на месту. Могле су и фудбалерке Војводине до новог поготка да је њихов најбољи стрелац Адријана Делић била само мало прецизнија након утрчавања на асистенцију Данијеле Коларићу 60. минуту, али је лопта прошла поред саме стативе. Делићева је нешто касније умало казнила грешку последње линије Звезде, одузела лопту, устремила се сама ка голу, али још једном није била прецизна.

Преокрет у Звездиној игри настао је уласком на терен репрезентативке Дине Благојевић. Управо је она шутирала искоса са десне стране у 78. минуту и погодила стативу, акцију је одлично испратила Милица Мијатовић, притрчала и са пар метара донела изједначење. Финиш је потпуно протекао у знаку домаће екипе која је још жешће кренула у напад, али није имала среће да стигне до победе. Тања Ђапић је још једном спасила гошће након удараца Милице Мијатовић и Јоване Стојановић, погођена је још једна статива, али се резултат до краја није мењао.

1cz-voj

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 1:1 (0:1)

Београд – Помоћни терен стадиона Рајко Митић. Гледалаца: 150. Судија: Марина Вишњић (Крагујевац). Помоћници: Александра Недељковић (Топола) и Зорана Пуношевац (Крагујевац). Стрелци: Мијатовић за Црвену звезду у 78, а Трбојевић у 1. минуту за Војводину.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ивановић, Тришић, Теодосијевић, Трифуновић (од 62. Благојевић), Стојановић, Миладиновић, Стефановић, Аранђеловић, Тенков, Мијатовић, Агбаба.

ВОЈВОДИНА: Ђапић, Коларић, А. Савановић, Николић, Вукчевић, Малијар, С. Савановић (од 52. Мићуновић), Ковачевић, Трбојевић, Делић, Милановић.

Звезда је задржала треће место на табели три кола пре краја шампионата, а поред полуфинала Купа, екипу у плеј-офу очекују нови дуели са Спартаком, Машинцем и Војводином.

Повезане вести

Leave a Comment