Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Још једна победа и титула! Звезда – Мега 2:0!

Звезда - Мега

Црвена звезда је убедљиво савладала Мега Лекс у другој утакмици финалне серије АБА лиге. Ослабљени и очигледно истрошени након првог меча, гостујући кошаркаши нису успели да пруже отпор актуелном шампиону као пре два дана, па је Звезда већ након десет минута имала +5, а на полувремену и +13. Двоцифрена разлика била је на снази готово тридесет минута, а борбени младићи Дејана Милојевића нису успевали да запрете и озбиљније угрозе тим Дејана Радоњића, који је на крају дошао и до више од 20 поена разлике.

На крају, црвено-бели су лако славили и други тријумф у серији и дошли на корак од одбране титуле регионалног шампиона!

Што се повређених играча тиче, Тимоти Луваву је био на клупи Мега Лекса, али није улазио у игру, а Немања Дангубић се загревао, али је такође меч преседео на клупи.

Звезда је имала невероватну 31 асистенцију, а 30 шутева из игре.

ФИНАЛЕ АБА ЛИГЕ, 2. утакмица

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – МЕГА ЛЕКС 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14)

Дворана: Александар Николић

Гледалаца: 2 608

Судије: Белошевић, Маричић, Обрадовић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Кинси 10, Ребић 3, Дангубић, Митровић 9п, 5ск, 5ас, Лазић 10п, 3ск, Мицић 6, Симоновић 16, Гудурић 8п, 6ас, Јовић 9п, 4ск, 9ас, Милер 11п, 5ск, 3ас, Цирбес 9п, 5ск, Штимац 2п, 3ас. Тренер: Дејан Радоњић

МЕГА ЛЕКС: Симић 2, Ђоковић 3, Вељковић 2, Мусић, Ивановић 22п, 5ас, Луваву, Павловић, Загорац 16, Симеуновић 6, Николић 16, Јанковић 7, Пецарски. Тренер: Дејан Милојевић

ТОК МЕЧА

4/4 (21:14)

И у четврту четвртину Звезда је одлично кренула и преко Мицића и Штимца дошла по други пут до великих седамнаест поена предности (77:60), па је Милојевић затражио тајм-аут. Гости су покушавали да смање заостатак, али нису успевали у томе, па је Радоњићева екипа лагано и рутински привела меч крају.

3/4 (20:21)

Звезда је добро отворила и трећи период и није дозвољавала Меги да смањи заостатак из првог полувремена. Одржавао је наш тим стечену предност, а гости су покушавали да је смање на једноцифрену, али нису успевали у томе. Звезда је вероватно пресудну предност направила одличним потезима Мицића, који је погодио, па украо лопту, након чега је Симоновић постигао тројку и донео црвено-белима максималних +17 (71:54)! Ипак, након тога су Ивановић и Николић везали две тројке и Радоњић је затражио минут одмора. До краја је Кинси погодио једно од два пенала и резултатом 72:60 завршен је трећи период.

ПОЛУВРЕМЕ

Након првог полувремена, Звезда убедљиво води против Меге, након одлично одигране друге четвртине.

Резултат је 52:39.

У првих десет минута гости су се добро држали, али је у финишу наш тим повео са пет поена предности, да би у другој четвртини Звезда стигла и до двоцифрене предности, коју није испустила до полувремена.

2/4 (26:18)

Оно што није урадио на крају прве, јесте на почетку друге Квинси Милер. Након погођене тројке за +8, Јовић је са линије пенала могаш да донесе свом тиму и двоцифрену предност, али је погодио само једном, за +9 (32:23). Одмах потом, украо је Звездин плеј другу лопту у низу, бацио и други алеј-уп на мечу, а Милер је закуцао за +11 и тајм-аут Милојевића. На 05:40 до полувремена, преко Милера је Звезда дошла и до +12 (37:25). Наш тим је одржавао двоцифрену предност током друге четвртине, а фасцинантан је био број асистенција – једнак броју погођених шутева из игре! До полувремена, наш тим је задржао лепу предност и отишао на одмор са +13.

1/4 (26:21)

Одличан почетак Звезде и поенима Лазића и Цирбеса вођство 5:2. За разлику од прве утакмице, нема много поена, а Мега је серијом од 5:0 преокренула. Узвратили су црвено-бели истом мериом и дошли до 10:7. Мега је зоном мало изненадила наш тим, а Јовић је то искористио да погоди једну тројку. Играло се кош за кош од самог почетка, екипе су се смењивале у вођству, али нико није створио више од три поена предности. Након минималног вођства гостију, наш тим је успео да мини-серијом дође до +4 (22:18). Николић је тројком вратио неизвесност, али је Кинси закуцавањем поставио коначан резултат првог дела игре – 26:21. Милер је промашио тројку уз звук сирене, за +8.

Цирбес, Лазић и Кинси постигли су по 6 поена.

——————

НАЈАВА

Борба за АБА прстен се наставља! Чекали смо практично месец дана на финале регионалног такмичења, у којем се састају Мега Лекс и Црвена звезда Телеком, а прва утакмица је показала да је вредело чекати. Иако десеткован, гостујући тим је показао зубе и сав таленат и поштено ознојио актуелне шампионе. Без Кабе, Лувавуа, Јарамаза, Аранитовића… Мега је пружила јак отпор, али није могла више од часног пораза. На другој страни, видели смо одличне партије Звездиних странаца, али и повреду Немање Дангубића, на срећу, не теже природе.

Вечерас се у дворани „Александар Николић“ игра и друга утакмица, којом би наш тим могао да дође на победу од прстена, уколико поново слави.

 

Повезане вести

1 comment

РУК апр 30, 2016 at 19:39

Кад вечерас???

Reply

Leave a Comment