Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић позвао навијаче у Митровицу на трећи меч АБА финала

Блистава партија кошаркаша Црвене звезде у другом мечу финалне серије АБА лиге и убедљива победа против Мега Лекса од 93:74 за вођство од 2-0 довели су екипу на корак од одбране шампионског прстена.

Црвено-бели су заиста играли врло лепо за око, лопта је непрестано кружила, тимски проценти шута били су на завидном нивоу, одбрана је била знатно боља, забележена је чак 31 асистенција, 14 украдених лопти и индекс 115 (у првом мечу тимски индекс је достигао и бројку од 120), тако да ни много јачи тимови од Меге не би избегли пораз у таквој ситуацији.

Василије Мицић је нагласио значајно боље дефанзивно издање екипе у својој краткој изјави након меча.

– Честитао бих својим саиграчима на победи. Ова утакмица је била битна за нас, одиграли смо боље у одбрани и управо због тога дошли до врло важне победе. Окрећемо се већ наредном мечу и улазимо максимално фокусирани на тај меч.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић сијао је од задовољства после одличне партије његовог тима и позвао Делије у Сремску Митровицу на трећи меч финалне серије, где ће Звезда покушати већ у понедељак да подигне први пехар у овој сезони.

– Повели смо са 2:0, вечерас смо одиграли бољу одбрану него у првом мечу, успели да будемо добри у нападу, на крају и славили. Серија је таква да, следи анализа онога што смо урадили вечерас током ноћи и сутрашњег дана и све је у смеру да желимо да одемо спремни у Митровицу да дамо све од себе да будемо још једном бољи од Меге. Захвалио бих се публици на подршци, свима који су били у ова два меча, који су били ту са нама, позивам их да дођу у Митровицу да нам дају подршку да покушамо заједнички да тамо освојимо трофеј.

Звездин стратег је посебно нагласио везу клуба са навијачима који екипи дају додатну снагу у свакој утакмици без обзира на њихову бројност.

– Где год смо узели трофеј било је наших навијача. Сад је питање колико? Увек је довољно за нас да буду уз нас, да нам дају подршку. Ми их добро чујемо, осећамо и трудимо се да у сваком том тренутку, кад је борба та или нека друга, дамо све од себе да заједно будемо задовољни, увек, без обзира где играмо – истакао је Радоњић након друге утакмице АБА финала.

Трећи меч финалне серије АБА лиге између Мега Лекса и Црвене звезде на програму је у понедељак 2. маја у Сремској Митровици са почетком у 20 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment