Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Пресудила јака жеља и мотивација

Дејан Радоњић се радовао првом трофеју ове сезоне, а укупно петом пехару од када се налази на кормилу црвено-белог тима, по чему је други најтрофејнији стручњак у историји клуба.

Након трећег тријумфа против Мега Лекса у финалној серији плеј-офа АБА лиге, који је остварен у тврдој утакммици, Радоњић је похвалио и ривала на великом отпору и поред повреда због којих нису били комплетни.

– Успели смо да одбранимо трофеј који смо по први пут освојили прошле сезоне. Имали смо јаку мотивацију и жељу да дођемо овде и славимо у првом дуелу против Меге која има сјајну сезону и у сва три меча је показала да иако ослабљена може пуно јер има јако добре и талентоване играче. Очекујем од њих када буду комплетни да ће бити јако, јако добри.

Осврнуо је Звездин тренер и на проблеме са којима се његова екипа храбро носила од почетка сезоне.

– Сезона комплексна за нас што се тиче АБА лиге, пуно догађаја током сезоне. У тим тренуцима, што се тиче борбе за пласман у регуларном делу и плеј-офу, што се тиче нас издешавало се све како треба. Били смо бољи од Цедевите у два меча и ево славили сад против Меге и одбранили трофеј. Сезона са доста догађаја за нас у АБА лиги, турбулентна, одласци и доласци играча, тешке повреде, тешки порази у Евролиги који су носили додатно оптерећење приликом мечева у АБА лиги. Постојала је бојазан да тих пораза буде и више, али ето успели смо да дођемо до плеј-офа са друге позиције и будемо бољи од Цедевите, вечерас и у овом трећем мечу од Меге.

Радоњић се захвалио и навијачима Црвене звезде који су у великом броју стигли у Митровицу и прославили одбрану шампионске титуле заједно са својим љубимцима.

1miler

Квинси Милер је био најефикаснији у победничком тиму са 18 поена уз осам скокова и два блокаде. Сјајни кошаркаш био је и најбољи Звездин стрелац у финалној серији са просеком од 15,3 поена у три утакмице.

– Ово није мој први трофеј, јер сам освојио пехар у средњој школи, али јесте мој први трофеј у конкуренцији професионалаца. Мега је сјајан тим, има врло младе играче, али смо ми били веома добри вечерас – рекао је Милер.

Милер је истакао да је поносан учинком Звезде у одличној сезони, али није могао да прича о плановима за следећу сезону, јер је то јако далеко у овом тренутку.

Повезане вести

1 comment

pera мај 4, 2016 at 08:41

Bravo za klub. Mislim da je srpska liga nebitna i da već sada treba kroz nju tražiti tim za narednu sezonu. Videti koji od stranih igrača ostaje a ko ne i forsirati domaće igrače na tim pozicijama praviti ih starterima. Takodje je ovo relaksirajući period kad treba raditi na individualnom radu i ispravljanju nedostataka.

Reply

Leave a Comment