Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Митровић: Трофеј се памти, пише и броји

Капитен Црвене звезде Лука Митровић пропустио је већи део сезоне због повреде, али се у последње време враћа у своју препознатљиву форму, бележи завидан број скокова и асистенција, а све се поклопило са одбраном шампионског прстена у АБА лиги.

– Знамо сви како је била турбулентна сезона. Изгубили смо Куп, први трофеј, играли смо добро у Евролиги, али трофеји су оно што се броји када се на крају сезоне саберу утисци. Један смо одбранили, остаје нам још један до краја сезоне и нисмо завршили посао.

Лука је попут својих саиграча одушевљен сезоном младе екипе Мега Лекса.

– Била је изузетно атипична, изузетно тешка. Мега има сјајну сезону иза себе. Ушли су у финале АБА лиге, избацили Будућност која је била убедљиво прва. Само да кажем да ми је жао што нису у иоле комплетнијем саставу играли да заиста одмеримо снаге, али трофеј се пише и трофеј се памти, тако да шта би било кад би било остаје за неки други пут.

На крају су Звездини капитени током сезоне у АБА лиги, Бранко Лазић и Лука Митровић заједно подигли нови трофеј, а Лука је истакао и велику улогу навијача који су константно били уз свој тим.

– На сву срећу где год да одемо имамо нашу публику, наше навијаче. Захвалио бих им се на вечерашњој подршци, били су сјајни. Осећали смо се као код куће и направили су ону праву финалну и такмичарску атмосферу.

1sim.,

Марко Симоновић је у финалној серији против Меге бележио 13,3 поена у просеку и био други стрелац тима. Популарни Симон нема дилему на који начин би требало завршити сезону како би она била једна од најуспшнијих у Звездиној богатој историји.

– Феноменалан осећај. Стварно честитам свима на овом успеху. Мислим да смо направили сјајну ствар. Честитао бих екипи Меге. Стварно су имали врхунску сезону до сада. Верујем да ће тако одиграти до краја кошаркашке године. Мислим да смо заслужили, имали смо много проблема и почетком и током сезоне са повређеним играчима, али успели смо све то да изнесемо. Ушли смо у осам, сада освојили трофеј, када би успели још да освојимо још тај један била би стварно феноменална сезона.

Прокоментарисао је репрезентативац Србије и скандирање са трибина: “Сад си узео трофеј Симоне“.

– Сјајни, сјајни, сјајни. Стварно су нас целе сезоне бодрили и драго ми је да су певали то. Хвала им – у добром расположењу је закључио крилни кошаркаш Црвене звезде и наставио са прославом своје дуго чекане прве титуле шампиона.

Повезане вести

Leave a Comment