Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

МВП Јовић: Исписали смо нову страницу клупске историје

Титула шампиона АБА лиге одбрањена је са свих пет победа у пет плеј-оф мечева, а није било много дилеме код кога ће завршити трофеј за најбољег играча плеј-офа. Добитник вредног признања је сјајни плеј Црвене звезде Стефан Јовић, који је у пет плеј-оф сусрета регионалног такмичења нанизао 17,4 индексна поена и добро попунио све статистичке колоне бележивши 9,4 поена, 7,6 асистенција и по три скока и украдене лопте уз проценат шута за три поена од чак 55,6 одсто (5/9), а за два поена од 50 одсто (12/24).

– Желим прво да се захвалим верној публици која је дошла из Београда да нас бодри овде. Током целе сезоне причамо какву подршку имамо и ево ово је феноменално за сам крај АБА лиге. Драго нам је да смо остварили примарни циљ са почетка сезоне и да је пехар остао на истом месту као и прошле године. По други пут заредом смо шампиони и драго ми је да смо још једном исписали нову страницу клупске историје.

1jovicmvp

Није пропустио Јовић да понесе мрежицу као сувенир и успомену на освајање трофеја, што је урадио и прошле сезоне у Загребу.

– Наравно, као и прошле године. Сад имам пар. Заузеће посебно место на витрини код куће. Идемо даље.

МВП признање завршило је у његовим рукама, што је још један у низу Јовићевих подвига које је остварио у својој најбољој сезони у каријери.

– Сигурно ће ми много значити. Првенствено да нема саиграча не би било ни све ово. Кажем још једном свака част. Марљиво смо радили, првенствено за овај трофеј који је најзначајнији, јер је чињеница да нам ово доноси Евролигу наредне године и драго ми је да смо по први пут у историји успели да одбранимо титулу у АБА лиги.

1miler

Немања Дангубић се брзо опоравио од лакше повреде на коју се пожалио почетком прве утакмице финалне серије. После меча паузе заузео је место у тиму и пружио допринос у одбрани шампионског пехара.

– Делује да је било лако, међутим није, иако је 3-0. Много смо срећни, дали смо све од себе. Мислим да смо целу сезону играли квалитетно, имали смо успона и падова. Међутим, циљ је остварен, то је титула, тако да смо сви задовољни.

Дангубићу је посебно било драго што је екипа и поред оспоравања успела да одбрани трофеј.

– Увек је теже одбранити титулу. Вероватно су многи ове сезоне сумњали да можда нећемо успети. Међутим, показали смо да и са овим тимом, релативно новим, можемо да одбранимо титулу и срећни смо због тога.

Нису изостали ни хвалоспеви за Немањин бивши клуб.

– За њих велики успех. Многи нису очекивали да се они нађу у финалу. Честитам им на томе и на доброј игри у целој сезони.

Остао је још шампионат Србије, где Звезда има највеће амбиције.

– Наравно, наставља се лига. Сад ћемо мало да славимо, а о том-потом. Спремићемо се за наставак сезоне – закључио је Дангубић.

Повезане вести

Leave a Comment