Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Џудисти одушевили на Првенству Балкана

Звездини првотимци Љиљана Савановић и Божидар Божинић одушевили су на Првенству Балкана за сениоре одржаном у Беочину.

Љиљана Савановић ( до 48 кг)  европска студентска шампионка, богатој ризници додала је и титулу првакиње Балкана.

– Изузетно сам срећна и задовољна јер сам испунила план за ово Првенство Балкана. На минулом шампионату у Требињу освојила сам бронзано одличје а сада сам се попела два степеника више- рекла је по освајању титуле Љиљана Савановић за наш сајт.

На путу до освајања златног одличја наша Љиља је показала да не постоји препрека коју не може савладати. На најбољи могући начин, тактички паметно али без милости за противнице, Савановићева је из меча у меч јасно наговештавала да ће ове сезоне медаља имати златни сјај.

– Радиле смо по принципу свако са сваким али и да је било и по другачијем  принципу, крајњи резултат би био исти. Да би освојио титулу мораш све да победиш и ја сам тога била свесна. У игри су биле одличне такмичарке из Турске, Бугарске, Србије и Босне и Херцеговине. Управо са Дејаном Комљеновић из Босне и Херцеговине сам се борила у финалу за најсјајније одличје. Задовољна сам јер сам пред домаћом  публиком, овде у Србији успела да тријумфујем.

Златна медаља на Првенству Балкана је одличан наставак сјајне 2011. такмичарске сезоне.

– Хвала свима који су ме бодрили, пре свега мојим Звездашима и истинским љубитељима џудоа. Наравно ових резултата не би било да Иван Тодоров, први човек нашег клуба није веровао у мене на чему му овом приликом захваљујем. Моја највећа срећа су управо ове медаље које сада красе ризницу нашег трофејног клуба, наше Звезде– закључила је Љиљана Савановић.

Да тријумф црвено белог тима буде потпун потрудио се и Божидар Божинић у суепртешкој категорији. На Првенству Балкана окитио се бронзаним одличјем.

– Задовољан сам јер је одличје стигло у правио час и уједно је и прави подстицај за даље у овој  такмичарској  сезони. Ми у Звезди увек тежимо  најбољим резултатима што редовно и на сваком такмичењу показујемо, истакао је Божидар Божинић.

Повезане вести

Leave a Comment