Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Петковић: Нисмо се превише опустили пред Војводину

Један од најстандарднијих у стартној постави шампионског тима Црвене звезде ове сезоне био је десни бек Марко Петковић, који је истакао да се титула већ добрано славила, у шта смо се и уверили након кадрова из Звездине свлачионице.

– Јесмо, како нисмо. Додуше, немамо пуно времена за славље. Ипак, преостале су још четири утакмице до краја, тако да морамо да одрадимо то професионално. Славићемо вероватно после Ниша, али већ смо славили у свлачионици, ништа претерано, нисмо се превише опустили пред утакмицу са Војводином.

Након тријумфа против Вождовца на Врачару, црвено-бели су се полако разилазили свако на своју страну, али је повратак на Маракану за славље у свлачионици инициран преокретом Чукаричког против Војводине, чиме је Звезда и математички обезбедила 27. шампионску титулу.

– Искрено, отишли смо после сви кућама. Стварно нисмо очекивали. Навикли смо да гледамо само себе. Фокусирали смо се на то да нам треба победа против Војводине да освојимо титулу. Тако да, док Војводина није прешла у вођство, нисмо искрено ни пратили утакмицу.

Остале су још четири првенствене утакмице до краја сезоне, а први наредни ривал је Војводина.

– Биће тешко. Увек је теже пред празним трибинама, али Црвена звезда је клуб који захтева победе из утакмице у утакмицу, тако да без обзира што смо већ шампиони ми идемо на победу.

Огромна бодовна залиха се новим системом такмичења одједном у великој мери истопила после пар ремија, одложеног меча и првог пораза, али је и поред свега тога титула обезбеђена четири утакмице пре краја.

– Одужило се доста првенство. У ситуацији где побеђујеш целе године, одиграш једну утакмицу нерешено, изгубиш, са 35 бодова предности спаднеш на шест. Доста је то све и психички утицало, тако да нисмо баш изгледали као екипа у овом делу, али опет и тај притисак можда што се више ближила та титула. Надам се да ћемо у ове четири утакмице до краја бити растерећенији и да ћемо на терену бити бољи – истакао је Петковић

Повезане вести

Leave a Comment