Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Еурохупс: Милер међу 10 најбољих у Евролиги

Проглашење најбољих у још једној евролигашкој сезони је у пуном јеку, а специјализовани кошаркашки портал Еурохупс уврстио је најбољег стрелца Црвене звезде Квинсија Милера међу 10 играча који су обележили ову сезону са акцентом на учинак у ТОП 16 фази.

Квинси је ове сезоне у Евролиги укупно одиграо 24 утакмице и остварио учинак од 14,1 поена, 5,7 скокова, 1,5 блокада уз проценат шута за два поена од 59,6 одсто, слободна бацања 77,8 одсто, тројке 32,7 одсто за нешто мало више од 29 минута у просеку. У ТОП 16 фази имао је нешто скромније бројке од 13,1 поена, 4,8 скокова, 1,2 блокаде, шут за два поена 61,1 одсто, слободна бацања 78,7 одсто, тројке 30 одсто.

Критеријуми за листу од 10 најбољих по Еурохупсу били су утицај кошаркаша на игру свог тима и уопште сама игра, а не статистика, тако да је Милер још једном добио сатисфакцију за своје одличне партије током ове сезоне. Поред њега у идеалном тиму су место нашли Малколм Дилејни (Локомотива Кубањ), Нандо Де Коло (ЦСКА Москва), Ентони Рендолф (Локомотива Кубањ), Кајл Хајнс (ЦСКА Москва), Јанис Бурусис (Лаборал Кућа), Милош Теодосић (ЦСКА Москва), Богдан Богдановић (Фенербахче), Даријус Адамс (Лаборал Кућа) и Екпе Јудо (Фенербахче), дакле све кошаркаши учесника фајнал-фора у Берлину, осим Звездиног Квинсија Милера.

Евролига је већ поделила два признања. Награда “Алфонсо Форд“ за најбољег стрелца отишла је Нанду Де Колоу из московског ЦСКА, док је његов саиграч Кајл Хајнс проглашен за најбољег дефанзивца сезоне. У конкуренцији за ово признање били су још Стефан Јовић (Црвена звезда), Екпе Јудо (Фенербахче), Адам Ханга (Лаборал Кућа) и Јан Весели (Фенербахче).

Врло је могуће да ће у избору Евролиге за најбоље петорке бити неко из Црвене звезде, Дејан Радоњић је у конкуренцији за награду коју добија најбољи тренер елитног такмичења.

Повезане вести

Leave a Comment