Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Гудурић пети млади играч Евролиге

Марко Гудурић, талентовани кошаркаш Црвене звезде, завршио је на петој позицији у борби за трофеј “Звезда у успону“ који Евролига традиционално додељује већ годинама.

Признање је добио Алекс Абринес из редова Барселоне, а иза њега су били Дарио Шарић и Џеди Осман из Анадолу Ефеса, Лука Дончић из мадридског Реала и Звездина узданица Марко Гудурић.

Гудурић је у својој првој евролигашкој сезони одиграо 24 утакмице, у игри проводио просечно 15 минута и 37 секунди и за то време остварио учинак од 7,1 поена, 1,5 скокова, 1,4 асистенције, за два поена је шутирао 47,4 одсто, за три 37,1 одсто, а са линије слободних бацања 81 одсто. Две године старији Абринес је играо око четири минута више у просеку и на 25 мечева бележио 9,2 поена и 2,2 скока уз шут за два поена од 54,5 одсто, тројке 41,7 одсто, слободна бацања 83,3 одсто.

Нема сумње да ће Гудурић већ наредне сезоне бити можда и главни кандидат за освајање овог признања уколико настави да напредује, а то је врло извесно с обзиром на то колико је фокусиран на тренинг и исправљање грешака.

Повезане вести

1 comment

SVE PJANO21 мај 7, 2016 at 03:46

Gudurić će sledeće sezone biti najtraženiji igrač Evrope, ako se ne povredi. Svaka čast za sve urađeno do sad.

Reply

Leave a Comment