Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Гроф најавио промене у тиму за Војводину

Иако је титула освојена нашим играчима неће недостајати мотива на наредној утакмици. Звезда на свом стадиону дочекује Војводину, 07. маја од 17 сати.

Своја очекивања пред дерби дуел 35. кола изнели су шеф стручног штаба Миодраг Божовић и леви бек Душан Анђелковић.

– Очекује нас врло тешка утакмица јер је Воводина у доброј форми. Нисам одавно видео у српском фудбалу да нека екипа одигра тако добар пресинг као што су они у другом полувремену против Чукаричког. Агресивна су екипа, добро се крећу и доста трче. Незгодно је што је ово прва утакмица по освајању титуле, али сигуран сам да нам жеље неће недостајати. Сваки играч Црвене звезде мора увек да има мотив јер мотив је сам клуб у коме се налазимо. Ми морамо да пружимо максимум на свакој утакмици, без обзира на то ко игра. Играчи који су одиграли највећи део сезоне ће сигурно добити мало дужи одмор како би били спремни за следећу сезону. На предстојећим утакмицама добиће прилику они који су имали мању минутажу у досадашњем делу сезоне. Пре свих Гаврић заслужује шансу јер је тренирао целе сезоне и наметао се. Играће и Анђелковић сигурно, чим је дошао на конференцију – шаљиво је рекао наш стратег.

Душан Анђелковић очекује нова три бода овог викенда.

– Сигурно нам неће бити лако против Војводине која је до сада показала да је одлична екипа која има јако доброг тренера. У последњој утакмици показали су да су у доброј форми па очекујем борбену утакмицу, али и нашу победу. Сви који добију шансу ће дати свој максимум и знам да нећемо изневерити очекивања стручног штаба – рекао је Анђелковић.

Војводина је у уторак обрадовала све Звездине навијаче.

– Војводина нам је ове сезоне и одмогла и помогла. Жао ми је што смо против њих прекинули низ без пораза, сада смо били близу, па ко зна када ће нам се поново указати шанса да оборимо тај рекорд. Ипак, најважније нам је што смо после њихове утакмице и званично освојили титулу. Било нам је тешко јер смо први од децембра прошле године и одржати тај ритам, форму и залагање није лако. Овим успехом смо показали да смо и на психолошком плану јаки – истакао је Гроф.

У тиму постоји здрава конкуренција, али су пријатељски односи и подршка основ успеха ове екипе.

– Ово је била изузетна сезона Луиса Ибањеза и то никако није мој хендикеп пошто смо освојили титулу. Он је заслужан за много победа и голова, сви треба да будемо срећни што је наша Звезда прва и да се радујемо овом успеху. Честитам Ибањезу на одличној сезони и желим да у следећој буде још бољи, посебно у европским утакмицама – поручио је наш бек.

Миодраг Гроф Божовић након освајања титуле не крије задовољство.

– Никада нисам био задовољнији у тренерској каријери него сада. Први пут сам узео титулу, и то не са било којом екипом, већ са Црвеном звездом. Овде сам освојио пехар Купа Југославије 1993. године, а сада као тренер шампионску титулу. Ових дана сам много срећан – рекао је шеф стручног штаба.

Комисија за жалбе Фудбалског савеза Србије смањила је Звезди казну са три на два меча без присуства публике. Против Радничког наш тим имаће прилику да прослави титулу са својим навијачима.

– То нам много значи јер због чега се фудбал игра, ако не због навијача. Да није њих ми бисмо могли да одемо у балон и тамо играмо – поручио је Гроф.

Повезане вести

Leave a Comment