Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Браво, одбојкаши: НАША ЗВЕЗДА ПРВА ПОНОВО!

Црвена звезда је пети пут узастопно првак Србије у одбојци, а дванаести пут укупно. Борба две најбоље екипе у Србији била је таква да је само мајсторица могла да одлучи шампиона Србије, а зна се чији су одбојкаши најбољи када је то најпотребније. У петом мечу финала плеј-офа: Црвена звезда – Војводина 3:0 (25:22, 25:23, 25:16).

Војводина је одлично отворила меч, освојивши прва три поена у првом сету. Смеч Благојевића је убрзо донео изједначење, а исти играч је потом пропустио шансу да доведе наш тим и у вођство (5:6). Ипак, други пут када се таква шанса указала, Благојевић је био сигуран (7:6). Уследила је игра поен за поен, а пред одлазак на технички тајм-аут, блок Околић-Стојсављевић је довео Звезду на +2 (12:10). Војводина је освојила прва два поена после одмора, и поравнала резултат, а потом се поново играло поен за поен. Велика борба се водила у тим тренуцима, Стојсављевић је једну тешку лопту претворио у поен, а потом је Благојевић био сигуран у блоку у ситуацији 1 на 1, па је Звезда имала два поена предности пред завршницу сета (21:19). Ипак, после тајм-аута Козића, Војводина везује два поена, па је и тренер нашег тима, Кобиљски, затражио предах (21:21). Имала је Војводина и напад за вођство, али је Минић погрешио, а у следећем нападу, Звезда се враћа на +2, па је уследила нова пауза (23:21). Блок Милутиновић-Благојевић донео је Звезди три сет лопте, а другу је реализовао Јаковљевић – 1:0 (25:22).

odb_cz-voj_3-0_06

Блок Звезде је добро функционисао на старту другог сета (3:1), али су гости потом преокренули резултат (5:6). Уследила је резултатска „клацкалица“, тј. мини-серије од по 2:0. Ас Буцуљевића, па сигурна реализација Благојевића, након једног „дугог“ поена донели су Звезди два поена предности (10:8). Минић је потом искористио одличан сервис Николића да поравна резултат (10:10), а Звезда је отишла на технички тајм-аут са минималном предношћу (12:11). После одличне реакције Буцуљевића на мрежи, Козић је реаговао тајм-аутом (14:12). Звезда је стигла и до +3 (17:14), али је Војводина затим везала три поена и поравнала резултат, па је и Кобиљски затражио предах (17:17). Феноменална одбрана Јевтића омогућила је Звезди да поново дође до два поена предности (19:17), али је потом и Војводина везала два поена (19:19). Следећа два поена освојио је наш тим, па је уследила нова пауза (21:19). Одличан сервис Стојсављевићa искористила је наша екипа да продужи серију, а потом Звезда пропушта шансу да се додатно одвоји, па Војводина серијом од 3:0 поравнава резултат уз две везане грешке нашег тима (22:22). Серија је продужена после тајм-аута Кобиљског, па је Војводина повела после дужег времена (22:23). Звезда коначно прекида серију, а блок Јаковљевић-Околић доноси нашем тиму сету лопту. Потом су гости погрешили, па је Звезда стигла на корак од нове титуле – 2:0 (25:23).

Звезда је наставила серију са краја другог сета, и након одличних сервиса Благојевића повела са 4:0, па су гости у раној фази трећег сета затражили тајм-аут. Звезда је потом повећала предност (7:2), али су Новосађани освојили наредна два поена, и убрзо пришли на свега поен заостатка (10:9). Звезда је са два поена предности отишла на технички тајм-аут, а пошто је наша екипа освојила и три наредна поена, Козић је још једном реаговао тајм-аутом (15:10). Јаковљевић је још једном одлично сервирао, Стојсављевић био сигуран у наставку акције (16:10). Војводина прекида серију нашег тима, али само за тренутак – Буцуљевић је сигуран у блоку (18:11), а убрзо је било и великих +9  (21:12). Звезда стиже до чак десет меч лопти, Јаковљевић користи трећу и славље је могло да почне – 3:0 (25:16).

odb_cz-voj_3-0_23

Најефикаснији на мечу били су Александар Благојевић и Немања Јаковљевић са по 15 поена, а у нашој екипи пратио их је Душан Стојсављевић са 11. Код гостију највише поена постигао је Александар Минић (13), док је Милош Вемић забележио 12 поена.

Црвена звезда је поново била најбоља у одлучујућим тренуцима, и заслужено стигла да нове титуле, а сви присутни су поново могли да уживају у потезима оба тима. Једна страна хале на Бањици је била скоро скроз попуњена, а Звезда поново није имала организовано навијање. Госте је бодрила групица од десетак људи, али им остатак хале није дозвољавао да дођу до изражаја.

Одбојкаши Црвене звезде су ове сезоне тријумфовали и у Купу Србије, тако да је освојена „дупла круна“.

Браво, мајстори, браво, шампиони!

СВУДА ГРМИ ОКОЛО…

odb_cz-voj_3-0_19

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:0 (25:22, 25:23, 25:16)
Београд – Дворана: СЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 1.200. Судије: Александар Петровић (Ужице) и Мирко Јанковић (Ниш). Трајање меча: 76 минута. Резултат у серији: 3:2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 8, Јевтић (либеро), Шкрбић, Гмитровић, Штавлић, Милутиновић 4, Јаковљевић 15, Стојсављевић 11, Мунћан 1, Благојевић 15, Вељовић, Буцуљевић 3. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 1, Николић 3, Станковић 5, Петровић 3, Вемић 12, Премовић, Јовановић 2, Кујунџић, Пековић (либеро), Мехић 4, Радовић, Минић 13. Тренер: Страхиња Козић.

Повезане вести

4 comments

jelena мај 9, 2016 at 22:06

svaka cast odbojkasima,na jos jednoj tituli,sto je najvaznije zvezda brzo nadje adekvatne zamene za igrace koji odu,bili su najbolji kroz celu sezonu i to su krunisali duplom krunom. Blagojevic odigrao fenomenalno ovu sezonu, uvek dobri korektori

Reply
Goran мај 9, 2016 at 10:04

Jako bitan trofej uz vec osvojen kup ove godine. Ovim trofejom smo presli partizane po broju titula i jos vise im odmakli po ukupnom broju trofeja 29:18 u nasu korist. Takodje ovim trofejom smo prisli Vojvodini na samo 1 titulu 13:12 i na samo 1 trofej manje ukupno od njih 30:29 ako osvojimo Superkup na kraju godine izjednacujemo se sa po 30 trofeja ako ne mozda vec sledece sezone…Sve u svemu sada kada devojkama ne ide jako bitno da su odbojkasi nastavili kontinuitet osvajanja trofeja…Titula,Kup i finalisti Superkupa super ucinak za ovu sezonu…Samo nastavite u istom ritmu momci 🙂 Bravo Zvezdo!

Reply
dusan мај 8, 2016 at 20:33

sve cestitke! svaka cast! jedina zamerka – sklonite taj imbecilni plavi krug oko grba

Reply
Zvezda ooo ♥ мај 8, 2016 at 20:04

Sve po starom .Nova titula ,ali opet žal što ovi momci nemaju veću podršku navijača.Moglo je bar na ovoj odlučujućoj utakmici da bude atmosfera dostojna šampiona,jer su momci to svakako zaslužili.Još jednom sve čestitke i hvala na novoj tituli.ZVEZDO,ZDAZI IH SVE.

Reply

Leave a Comment