Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи: Мало одмора па настављамо где смо стали

Мајсторија Александра Катаија и прелеп погодак за вођство Звезде од 2:1 против Олимпијакоса обележили су меч који је протекао у сјајној атмосфери братских клубова из Београда и Пиреја.

Звездина десетка је још једном показала своју класу. Катаи је одличном игром и поготком наговестио да ће бити једна од главних Звездиних узданица у походу ка Лиги шампиона.

– Мислим да смо одиграли сјајну утакмицу у сјајној атмосфери за прославу титуле. Могу слободно да кажем да смо били егал са њима. Иако смо мало попустили у првенству, показали смо да можемо да се носимо са европским екипама.

Александар је упитан да упореди два клуба црвено-белих боја у овом тренутку.

– Мислим да искрено не могу да се пореде. Они сваке године играју Лигу шампиона. Звезда би сигурно била на вишем нивоу и све би било много боље да игра Лигу шампиона или Лигу Европе сваке године, тако да је за сада јако тешко поредити, иако је Звезда велики клуб, то сви знамо, али што се тиче финансија, тешко је о томе причати.

Финиш је сезоне и Катаију је преко потребан одмор од дугог и напорног такмичења у домаћем првенству.

– Прво идем мало да се одморим од свега. Мало се одужило све ово. Идем мало да одморим па ћемо да наставимо где смо стали.

1lm

Репрезентативац Србије и некадашња Звездина узданица Лука Миливојевић одушевљен је што је поново наступио пред Делијама и нада се да ће оба клуба у августу изборити пласман у групну фазу Лиге шампиона.

– Један леп осећај за мене. После две-три године сам опет овде. Публика је могла да види четири гола. То је оно што је било занимљиво на овој утакмици. Мени је јако драго што су обе екипе прославиле титулу и што ће се спремати за квалификације за учешће у Лиги шампиона. То је нешто посебно и надам се да ће обе екипе изборити то.

Лука се на београдској Маракани осећао као код куће, без обзира што је сада члан грчког првака.

– Ја сам замишљао као да сам домаћи овде. Ја сам сам за себе направио неки осећај. Ово је моја публика, мој стадион и ја овде увек уживам кад играм, тако да нисам гледао да ми је Звезда неки противник.

Ни Миливојевић попут Катаија није имао дилему да финансијски фактор тренутно држи превагу на страни Олимпијакоса у поређењу тренутне снаге црвено-белих клубова.

– Искрен да будем у Олимпијакосу је доста боља ситуација што се тиче организације, финансија. Увек играмо велико такмичење. У већини случајева смо прваци земље, дупла круна… Мислим да је нека разлика у организацији, финансијама, квалитетним играчима, иако Звезда ове године стварно има квалитетан тим. Звезда првенствено мора да се извуче из тих финансијских проблема. После ће сигурно кренути правим корацима, јер су прави људи по мени тренутно у клубу.

Миливојевић је презадовољан својим статусом у Олимпијакосу и неће мењати средину у блиској будућности.

– Срећан сам. Врло мало утакмица сам пропустио, већину утакмица сам стартер. Неколико пута сам био и капитен, што је за мене велика част, бити капитен једног овако великог клуба, тако да сам пресрећан, презадовољан и настављам у Олимпијакосу – истакао је некадашњи бомбардер београдских црвено-белих и стрелац једног од најлепших голова у новијој историји вечитих дербија.

Повезане вести

Leave a Comment