Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Подржимо акцију „Километар косе“

„Километар косе“ је хуманитарна иницијатива која обезбеђује бесплатне перике од природне косе за децу и младе који су због болести или медицинског третмана изгубили своју косу. Деца, а посебно адолесценти који пате од губитка косе, био он привремен или трајан, уједно губе самопоуздање и осећај идентитета, што отежава процес борбе против тешке болести са којом се суочавају.

Средином маја месеца прошле године, једна девојчица из наше велике црвено-беле фамилије је отпочела борбу против канцера. Баш у тренутку када је остала без косе услед интензивних хемотерапија дошло је време и за прославу њене мале матуре. Према њеним речима, перика коју је добила од Километра косе и коју је носила на Матурској вечери учинила је да јој један од најважнијих догађаја у одрастању остане у лепом сећању:

– Осећала сам се прилично опуштено и самоуверено. Дотерала сам се најбоље што сам могла, као и све моје вршњакиње које су желеле да изгледају лепо за „малу матуру“. Иако је већина знала кроз какав период борбе пролазим, нисам трпела чудне и непријатне погледе којима је околина склона када девојчица остане без и једне длаке на глави. Захвална сам дивном тиму „Километра косе“ на овој врсти подршке и на идеји коју спроводе, власуљарима који су направили мало уметничко дело од моје перике и позивам све Делије да подрже ову хуману идеју у колико су у могућности и да заједничким снагама, као и много пута до сада остваримо снове. Много девојчица има проблем, јер не могу да прихвате свој нови одраз у огледалу – перика им даје снагу да издрже, јер виде себе онако како ће изгледати кад оздраве – рекла је Јована Лепосавић.

Иницијативи се прикључило више од 4.000 људи који су донирали своју косу, као и преко 160 фризерских салона широм Србије који су бесплатно шест месеци шишали заинтересоване. Коса је прикупљена, а сада је потребно прикупити финансијска средства како би се од косе израдила база перика, коју ће деца моћи да користе и у будућности.

Сваки СМС нас води корак ближе ка заједночком циљу у борби против рака – СМС на 3100

1-jovana

Повезане вести

Leave a Comment