Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Играјте за навијаче, све се рачуна

Након што су фудбалери Црвене звезде стекли огромну предност на табели у јесењем делу сезоне и стигли надомак титуле коју су недавно и математички обезбедили, још у раној фази пролећног дела било је приметно да не пружају игре на ранијем нивоу.

Разумљиво, дошло је до пада мотивације услед ситуације коју је мало ко могао да предвиди уочи почетка сезоне, јер толику предност у односу на најближе пратиоце фудбалска историја на овим просторима није забележила и по томе је ова генерација играча предвођена Миодрагом “Грофом“ Божовићем са клупе ушла у историју, што ће тешко бити поновљено док се лопта буде котрљала на овим просторима.

Звездини навијачи могу бити поносни на све рекорде, освојену титулу и игру коју су њихови љубимци пружали током ове сезоне која ће бити златним словима забележена у историји клуба. Због тога клуб Звездиног реномеа мора сезону тако и завршити у шампионском стилу, а не извођењем резервног или полурезервног тима, који још увек није кадар да јури победе против ривала који се боре за своје циљеве у плеј-офу, јер Звезда увек мора да иде на победу и то са најјачим тимом.

Једна победа, реми и два пораза нису учинак који приличи шампиону у плеј-офу, а не сме се заборавити да је Партизан прошле сезоне успео да стигне Звезду не само по броју титула, већ и по броју бодова на првом месту вечне листе домаћих шампионата. Добро је познато шта сви ми мислимо о начину на који су комшије дошле бар до половине тих титула, самим тим и великог броја бодова, али као што видимо питање о њиховој регуларности и евентуалном одузимању се нико не усуђује да потегне, а нема изгледа ни да ће се то десити у догледно време.

1,.,,

Новим правилом које се примењује ове сезоне и деобом бодова дошло се до ситуације да тренутна предност Црвене звезде у односу на највећег ривала не одговара слици коју смо гледали ове сезоне, јер је разлика у једном тренутку достигла и 32 бода, а сада је спала на осам уз напомену да црвено-бели имају и меч мање.

Таква је разлика и на челу листе вечне табеле шампионата Србије, јер су оба тима прошлу сезону завршила поравната са по 3425 бодова, након вишедеценијске суверене Звездине владавине на челу вечне листе, а тренутни бодовни скор је 3470:3462 у корист Звезде. Црвено-бели су у 2123 лигашка сусрета остварили 1268 победа, 470 ремија и 385 пораза уз гол разлику 4214:2009, док су црно-бели у 2124 првенствене утакмице забележили 1243 победе, 476 ремија, 405 пораза и гол разлику 4112:2022. Многи ће поставити питање како то Звезда у укупном скору има 25 победа више у односу на комшије у националним шампионатима, што не одговара бодовној разлици која би требала да буде знатно већа. Одговор је у томе што се управо због различитог начина бодовања који је ишао на руку ривалу, као и мањег броја Звездиних победа у последњих 20 година од када се за тријумф добија три, а не два бода као раније, добија овакав бодовни салдо. Када би се по данашњем рачуну 1268 Звездиних победа и 470 ремија претворили у бодове добили би резултат од 4274 бода, док би Партизан имао 4205 бодова. Када би рачунали два бода за победу, бодовни скор би био 3006:2962 у Звездину корист, дакле у првом случају 69 бодова више, а у другом 44 бода више, али разлика је тренутно поменутих осам бодова уз утакмицу мање према броју бодова освојених по правилима у тадашњем времену. Да није било деобе бодова тренутна разлика у овој сезони била би +22 у корист Црвене звезде уз још једном поменути меч мање.

Због свега овога скрећемо пажњу да се последње три утакмице против Радника у Сурдулици, Радничког из Ниша на нашем највећем стадиону и Борца у Чачку схвате најозбиљније могуће, да играчи изгарају на терену и заврше сезону на нивоу игара које су приказивали у највећем делу сезоне. У том случају и максималан учинак од девет бодова тешко да може да дође у питање, колико год противници били расположени у датом тренутку. Навијачи ће знати да цене такву борбу, однос према дресу и борбу за сваки бод како би се Звезда што више одлепила на вечној листи у односу на вечитог ривала.

Играј и бори се!

Повезане вести

3 comments

SVE PJANO21 мај 12, 2016 at 00:19

Ja sam par puta pisao (uglavnom na drugim sajtovima) da je šansu trebalo postepeno davati mladima tokom sezone, a ne sad odjednom da se pusti 7-8 igrača koji nisu igrali celu sezonu. Sikimić nije trebao igrati ni minut, trebao je pustiti Joveljića ili nekog drugog mladog igrača svaku utakmicu po 10ak min. Sikimić nek trenira uz prvi tim, ali ne treba da ima prednost u odnosu na mlade igrače, takođe i Miloš Stojanović je morao da dobija češće šansu, makar ga stavio na zadnjeg veznog umesto na štopera, ali da se kali. Ovako mi je baš bez veze da nas nabijaju na Marakani. Al dobro, valjda ćemo preživeti.

Reply
rene artoa мај 11, 2016 at 11:53

Ne mracite, bitno je da se isprobaju neki igraci i taktike da se vidi koga ostaviti za sledecu sezonu.

Reply
Небојша мај 11, 2016 at 12:26

У праву је Рене, не будите досадни, сад се обара форма и полако их психолошки припремају за квалификације за ЛШ, одмарају се поједини играчи, односно уигравају се други играчи, испробавају се тактике, а и треба дати прилику клинцима да видимо ко ће бити нови Вуле, Јовић, Грујић итд..
Поздрав свим Делијама

Reply

Leave a Comment