Moja Crvena Zvezda
ВажноКуглањеНајновијеОстало

ИН МЕМОРИАМ: Милан Остојић

У Београду је у 65. години изненада преминуо Милан Остојић, некадашњи куглаш Црвене звезде, куглашки судија – инструктор и председник Дисциплинске комисије Куглашког савеза Србије.

За Црвену звезду наступао је пред крај играчке каријере, у сезони 2011/12, када је освојено треће место у Супер лиги Србије. Као члан београдских црвено-белих учествовао је на бројним ветеранским шампионатима Србије и освојио неколико екипних титула и појединачних медаља. Последњу медаљу освојио је ове године као члан екипе Црвене звезде у освајању треће позиције.

По доласку из Хрватске у Београд 1992. године наступао је за РВИ, затим за прволигаше и суперлигаше Југопетрол и панчевачки Железничар са којим је освојио звање вицешампиона државе и наступао у Европа купу у време када је овај клуб био у великом успону и добио признање за најбољи железнички спортски колектив у Србији.

На последњих 15 Светских шампионата и Светских купова био је вођа пута српских репрезентација, бринуо се о набавци опреме, дресова, воде за такмичења и све завршавао беспрекорно педантно и на време. Био је судија – инструктор, где је до прошлог месеца у Пожаревцу водио курс и лиценцирање судија, делегирао је арбитре за регион “Центар“ у лигашким и осталим такмичењима и у последња два мандата обављао је дужност председника Дисциплинске комисије Куглашког савеза Србије.

Милан је био велики шармер, шаљивџија ведрог духа. Знао је да прекрати време у дугим путовањима причама, шалама и анегдотама са ранијих такмичења, да пецне дуге, али и прихвати шалу на свој рачун. Пензионисан је у рангу потпуковника Војске Србије, а куглање му је била највећа љубав после супруге Љубице, кћерки Маше и Јелене, унука Александера и Николаса.

Смрт га је затекла три дана пре почетка Светског првенства у Хрватској, усред припрема за још једно велико такмичење коме се у потпуности посветио у циљу да репрезентацији Србије ништа не недостаје како би могла да пружи најбоље од себе. Његовим одласком српско куглање је много изгубило. Није било куглаша, спортског радника и судије који није знао Милана Остојића као изузетног спортског радника, врхунског судију и изнад свега сјајну особу уздуж и попреко ове наше напаћене земље. Сахрана је у понедељак 16. маја у 15 часова на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Повезане вести

Leave a Comment