Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић најављује: „Биће тешко, али морамо да направимо трансфер листу!“

Одложена утакмица 32. кола у којој се састају Борац и Црвена звезда. игра се ове среде. Звезда ће гостовати у Чачку сутра, 18. маја 2016. од 17 часова.

Своја очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба Црвене звезде Миодраг Божовић.

– Остала су још два кола до краја и било би добро да завршимо првенство у позитивном маниру. То неће бити лако јер играмо са екипом која нас је намучила ове сезоне и у Купу нам нанела тежак пораз. Борац је увек специјално мотивисан против Звезде и једна су од екипа са којом имамо најлошију статистику. Играћемо у најјачем саставу, имамо велики мотив и сви играчи су спремни да им се одужимо за пораз који су нам нанели у Купу. Омладинци ће добити шансу на хуманитарној утакмици коју играмо у Грачаници – рекао је Божовић.

У ситуацији када је титула већ освојена цела екипа игра растерећеније.

– Можда су у ситуацији када се екипа мало опусти највише на удару штопери. Та позиција је у Звезди веома специфична, поготово на нашем стадиону. Видите да се готово целу утакмцу налазимо на половини противника па су штопери остављени на милост и немилост противничкој екипи зато што се сви придодају нападу. Много пута су и Петковић и Ибањез одлазили напред и остављали саме штопере. У последње време и Доналд је био доста офанзиван. На свакој утакмици противници су правили гол шансе само због таквог начина игре. На озбиљнијим утакмицама је ситуација другачија, ни Луковић ни Рендулић против Олимпијакоса нису грешили. Па замислите да Луковић не греши никад, колико бисмо ми бодова предности имали, 200?

Штручном штабу ће бити тешко да састави трансфер листу након ове сезоне.

– Сви играчи су допринели успеху нашег тима и биће нам тешко да направимо трансфер листу, али мораћемо. Наравно да има играча који ће морати да оду и зато је овај посао и тежак, човек мора да доноси неке одлуке које се у другим професијама не доносе.

Наш искусни стратег добио је награду за најбољег тренера ове у сезони 2015/16. коју додељује Синдикат професионалних фудбалера Србије „Независност“.

– Много ми значи то признање зато што су гласали фудбалери свих тимова у Суперлиги па су ме изабрали они који су најкомпетентнији да о томе одлучују – рекао је Божовић и додао да, поред седморице из Црвене звезде, и остали играчи који су се нашли у идеалном тиму имају квалитет да понесу црвено-бели дрес.

Саво Павићевић опоравља се од повреде и Гроф је искористио прилику да се нашали на питање о његовој будућности.

– Павићевић има одличну ракију до јабуке, полако је почео да се бави пољопривредом. Може да снабдева мини маркете својим производом тако да не бринем за њега. Само да не падне са дрвета.

Гроф очекује одличну игру и још бољу атмосферу на последњој утакмици у сезони против Радничког.

– Овом приликом бих позвао што више наших навијача да дођу у суботу на утакмицу против Радничког да заједно прославимо титулу коју смо ове године заслужили – завршио је Гроф.

Повезане вести

Leave a Comment